شماره : ۲۹۲۵۶ت۳۳۶۵۲هـ
تاریخ : ۱۳۸۴.۰۵.۲۴
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۴.۵.۱۹ بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای کشور، صنایع ومعادن، نفت، امور اقتصادی و دارایی، سازمانهای حفاظت محیط زیست و مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۳۸۴ کل کشور، آییننامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ـ سازمان حفاظت محیط زیست موظف است با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه با هماهنگی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به تعیین بانک یا بانکهای عامل برای اعطاء تسهیلات جایگزینی خودروهای فرسوده حمل و نقل عمومی درون شهری اقدام نماید.
ماده ۲ـ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اعتبارات پیشبینی شده (موضوع ردیف متفرقه ۵۰۳۷۸۶) را در قالب قرارداد منعقده با بانک عامل و متناسب با پیشرفت کار و گزارش میزان جذب دراختیار سیستم بانکی قرار میدهد.
ماده ۳ـ تعیین شاخصها و تعاریف خودروی فرسوده، اولویت بندی خودروها و پلاکهای مشمول، تدوین گردشکار و دستورالعملهای اجرایی، تعیین مشخصات کلی خودروهای جایگزین، تعیین روش امحاء خودروهای فرسوده، تعیین میزان تسهیلات و یارانه متعلقه و زمان بازپرداخت آن و پیشنهاد سیاستهای مرتبط با محدودیت تردد و نقل و انتقال خودروهای فرسوده، اصلاح تعرفههای بیمه و عوارض سالانه توسط کارگروه موضوع ماده (۷) تصویبنامه شماره ۲۵۰۸ت۲۲۱۷۵هـ مورخ ۱۳۸۲.۱.۲۴ انجام خواهد شد.
تبصره ۱ـ استفاده از اعتبار موضوع این آییننامه مشروط به ارایه گواهی اسقاط خودروی فرسوده صادره توسط معاونت راهنمایی و رانندگی ناحیه انتظامی جمهوری اسلا می ایران میباشد.
تبصره ۲ ـ [اصلاحی ۱۳۸۴/۱۲/۲۸]
حداکثر میزان تسهیلات بانکی برای هر دستگاه خودروی نو جایگزین خودروی فرسوده، مبلغ پنجاه میلیون (۰۰۰ر۰۰۰ر۵۰) ریال است. میزان یارانه، به میزان سهم آورده دولت از کل تسهیلات، برای کاهش سود و کارمزد بانکی، در قرارداد با بانک عامل تعیین می گردد.
تبصره ۳ـ خودروهای جایگزین دوگانهسوز (با سوخت گاز طبیعی و بنزین) در استفاده از اعتبارات موضوع این آییننامه در اولویت خواهند بود.
ماده ۴ـ مسوولیت حسن اجرای این آییننامه برعهده سازمان حفاظت محیط زیست میباشد و گزارش اقدامات انجام شده در مقاطع شش ماهه به هیأت وزیران ارسال میشود.
محمدرضا عارف – معاون اول رییسجمهور