آیین‌نامه اجرایی تبصره (۲) ماده واحده قانون چگونگی پرداخت حقوق پرسنل وظیفه نیروهای مسلح

تاریخ تصویب: ۱۳۸۳/۰۶/۱۵
تاریخ انتشار: ۱۳۸۳/۰۶/۲۸

[به موجب بند ۱۰ ماده ۵۲ قانون اصلاح موادی از قانون خدمت وظیفه عمومی، لغو شده است.]


شماره‌ : ۳۳۶۸۴ت۲۹۰۳۱ه
تاریخ : ۱۳۸۳/۰۶/۲۲

هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۳/۶/۱۵ بنا به پیشنهاد شماره ۴-۲۴۲۰۴.۱۱۱.۱۹ مورخ ۱۳۸۲.۴.۱۶وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و به استناد تبصره (۲) ماده واحده قانون چگونگی پرداخت حقوق پرسنل‌ وظیفه نیروهای مسلح – مصوب ۱۳۷۵ -، آیین‌نامه اجرایی تبصره یادشده را به شرح زیر تصویب نمود:

ماده ۱ – در این آیین‌نامه عبارات اختصاری زیر جایگزین عناوین کامل آن می‌گردد:
الف ـ ستاد کل‌: ستاد کل نیروهای مسلح
ب ـ نیروهای مسلح‌: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
ج ـ وزارت دفاع‌: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

ماده ۲ – تأمین کلیه استحقاقی کارکنان وظیفه اعم از پوشاک‌، خوراک‌، امکانات زیستی‌، وسیله ایاب و ذهاب و یا هزینه آن (در هنگام اعزام کارکنان وظیفه به مرخصی استحقاقی‌) مطابق با دیگر امکانات مندرج در این آیین‌نامه‌ برعهده نیروهای مسلح و سازمانهای وابسته به آنها می‌باشد.

ماده ۳ – استحقاقی وسایل و پوشاک کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در طول مدت خدمت دوره ضرورت برابر جداول پوشاک‌، لوازم خواب‌، وسایل تنظیف کارکنان نیروهای مسلح مصوب فرماندهی کل قوا می‌باشد که قسمتی‌ از آن حین آموزش و توسط واحدهای آموزشی و بقیه در حین خدمت و توسط یگانهای ذی‌ربط تأمین و تحویل‌ می‌شود.

ماده ۴ – تأمین رایگان خوراک کارکنان وظیفه در مدت آموزش برعهده واحدهای آموزش و پس از انتقال آنان‌ به یگانها و یا مأموریت به دستگاهها بر عهده یگانها و دستگاههای به کارگیرنده خواهد بود.

تبصره – چنانچه دستگاههای به کارگیرنده امکان تأمین خوراک کارکنان وظیفه خود را در سه وعده غذایی‌ (صبحانه‌، نهار و شام‌) نداشته باشند، مکلفند کمک هزینه خوراک را متناسب با نرخ خوراک که همه ساله از سوی‌ ستاد کل تعیین و ابلاغ می‌گردد، به کارکنان وظیفه ذی‌نفع پرداخت نمایند.

ماده ۵ – نیروهای مسلح و سازمانهای وابسته به آنها موظفند محل زیست مناسب جهت اسکان و استراحت کارکنان وظیفه تأمین نمایند.

تبصره ۱ – دستگاههایی که کارکنان وظیفه آنها بایستی شب را در محل خدمت بیتوته نمایند، موظفند نسبت به‌ فراهم نمودن محل زیست مناسب آنان اقدام و در صورت عدم وجود امکانات‌، بایستی کمک هزینه آن را مطابق با عرف منطقه به آنان پرداخت نمایند.

تبصره ۲ – هزینه مذکور به کارکنانی تعلق می‌گیرد که در خارج از محل سکونت خود خدمت می‌نمایند.

ماده ۶ – نیروهای مسلح و سازمانهای وابسته به آنها که کارکنان وظیفه در اختیار دارند، موظفند در هنگام اعزام‌ آنان به مرخصی استحقاقی‌، وسائل ایاب و ذهاب آنان را برابر مواد آتی تأمین و یا هزینه آن را پرداخت نمایند.

تبصره – حداقل مسافت جهت میزان پرداخت هزینه سفر، ۳۵ کیلومتر فاصله محل خدمت تا محل اعزام‌ می‌باشد.

ماده ۷ – هزینه سفر کارکنان وظیفه در هنگام اعزام به مرخصی استحقاقی (مسیرهای رفت و برگشت‌) با توجه‌ به فاصله ترابری جاده‌ای محل خدمت تا محل اعزام برای هر نوبت مرخصی به ازای هر کیلومتر، معادل یک پنجم‌ ضریب ریالی محاسبه و پرداخت می‌گردد.

تبصره – پرداخت هزینه سفر با ارائه معرفینامه یگان مربوط در خصوص استفاده از مرخصی استحقاقی انجام‌می‌شود.

ماده ۸ – در صورت تأمین وسائل نقلیه در مسیرهای رفت و برگشت توسط یگان مربوط و یا دستگاهها به‌صورت رایگان از قبیل هواپیما، قطار و اتوبوس‌، مبلغی تحت عنوان هزینه سفر به کارکنان وظیفه پرداخت نخواهد شد.

تبصره – درصورتی که وسیله نقلیه رایگان در یک مسیر (رفت و برگشت‌) در اختیار کارکنان وظیفه قرار گیرد، یک دوم هزینه سفر به آنان پرداخت می‌گردد.

ماده ۹ – در مناطقی که سالیانه سی روز و یا چهل و پنج روز در سال مرخصی استحقاقی به کارکنان وظیفه تعلق‌ می‌گیرد، پرداخت هزینه سفر به ترتیب سه و چهار نوبت قابل پرداخت می‌باشد.

ماده ۱۰ – اعتبارات مورد نیاز این آیین‌نامه توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در بودجه سالیانه‌ نیروهای مسلح و دستگاهها منظور می‌گردد.

ماده ۱۱ – ضوابط اجرایی این آیین‌نامه در جهت تخصیص و چگونگی واگذاری استحقاقی به سازمانها و کارکنان وظیفه نیروهای مسلح حداکثر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این آیین‌نامه در چارچوب اعتبارات مصوب‌ سالانه‌، توسط ستاد کل و وزارت دفاع تهیه و پس از تصویب رییس ستاد کل قابل اجرا خواهد شد.

محمدرضا عارف – معاون اول رییس‌جمهور