ماده ۱ـ مدارس مخصوص اتباع خارجی مدارسی هستند که براساس قرارداد یا موافقتنامههای فرهنگی بین دولت جمهوری اسلامی ایران با سایر دول و یا براساس درخواست سفارتخانههای خارجی در ایران به عنوان موسس با موافقت وزارت امور خارجه و تصویب شورای عالی آموزش و پرورش به شرط موافقت با عمل متقابل تأسیس میشوند.
ماده ۲ـ این مدارس مخصوص تعلیم و تربیت فرزندان اتباع کشور متقاضی بوده و مجاز به ثبت نام از فرزندان اتباع ایرانی و سایر کشورها نیستند.
تبصره ۱ـ وزارت آموزش و پرورش مجاز است حداکثر تا مدت ۵ سال در صورت درخواست کشورهایی که در ایران مدرسه ندارند و تحصیل دانشآموزان آنان در مجتمع بینالمللی امکانپذیر نیست، با هماهنگی وزارت امور خارجه نسبت به صدور مجوز ثبتنام از آنها در این مدارس اقدام کند.
تبصره ۲ـ فرزندان اتباع ایرانی متقاضی تحصیل در اینگونه مدارس، در صورت داشتن شرایط زیر به تشخیص کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش مجاز خواهند بود پس از اخذ رای موردی در مدارس مذکور ثبت نام و به تحصیل خود ادامه دهند:
الف ـ والدین دانشآموز دارای اقامت دائم در خارج از کشور باشد.
ب ـ دانشآموز در نظام آموزشی خارجی تحصیل کرده باشد.
ج ـ اقامت دانشآموز و خانواده وی در ایران موقتی باشد.
دـ امکان ادامه تحصیل دانشآموز در مدرسه بینالمللی میسر نباشد.
ماده ۳ـ متقاضی تأسیس این قبیل مدارس میبایست تقاضای کتبی خود را با ذکر دوره تحصیلی، جنسیت و محل تأسیس مدرسه به وزارت امور خارجه تحویل دهد تا پس از تأیید وزارت مذکور جهت بررسی به وزارت آموزش و پرورش ارسال شود. وزارت آموزش و پرورش پس از بررسی و تأیید، مدارک و تقاضای مذکور را جهت صدور مجوز تاسیس به دبیرخانه شورای عالی آموزش وپرورش ارسال میکند.
ماده ۴ـ مجوز تأسیس برابر نمونه برگ ضمیمه توسط وزارت آموزش و پرورش صادر خواهدشد. مؤسس موظف است این اجازهنامه را در محل مناسبی در دفتر مدرسه نصب کند.
ماده ۵ ـ موسس باید پس از اخذ مجوز تأسیس، حداکثر ظرف مدت یک سال نسبت به راهاندازی مدرسه با رعایت مفاد این آئیننامه و ضوابط و مقرراتی که در مورد تهیه و تجهیز فضای آموزشی توسط وزارت آموزش و پرورش ابلاغ میشود اقدام نموده و گزارش آن را حداکثر ظرف مدت یک ماه کتباً به وزارت آموزش و پرورش اعلام کند.
تبصره ۱ـ چنانچه موسس در مدت مقرر اقدام به راهاندازی مدرسه نکند، مجوز تأسیس ملغی شده و صدور مجدد آن مستلزم رعایت مراحل مندرج در ماده ۳ این آییننامه خواهدبود.
تبصره ۲ـ وزارت آموزش و پرورش موظف است پس از شش ماه از صدور مجوز تأسیس، نسبت به دریافت گزارش از پیشرفت راهاندازی اقدام کند.
تبصره ۳ـ موسس نمیتواند نسبت به انحلال مدرسه رأساً اقدام کند مگر آنکه قبلاً موافقت وزارت آموزش و پرورش را اخذ کرده باشد.
تبصره ۴ـ مجوز صادره غیرقابل انتقال است.
ماده ۶ ـ تأسیس شعب جدید و یا تغییر مکان مدرسه منوط به موافقت وزارت امور خارجه و تایید وزارت آموزش و پرورش خواهد بود.
ماده ۷ـ این مدارس باید حداقل ۴ ساعت از برنامه درسی هفتگی خود را به آموزش زبان فارسی و مطالعات فرهنگی و اجتماعی براساس ضوابطی که توسط وزارت آموزش و پرورش تعیین می شود اختصاص دهند.
تبصره ـ وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به برنامهریزی درسی مناسب و تأمین معلم مورد نیاز اقدام کند.
ماده ۸ ـ رعایت و اجرای قوانین جمهوری اسلامی ایران و مصوبات شورای عالی و دستورالعملهای ابلاغ شده از سوی وزارت آموزش و پرورش در این مدارس الزامی است.
ماده ۹ـ مدیر این قبیل مدارس به پیشنهاد موسس و با موافقت وزارت آموزش و پرورش تعیین میشود.
ماده ۱۰ـ مدیر مدرسه موظف است حداکثر یک ماه پس از شروع سال تحصیلی مشخصات کارکنان و دانشآموزان شاغل به تحصیل در این گونه مدارس را به صورت مکتوب به وزارت آموزش و پرورش ارسال دارد.
ماده ۱۱ـ مدیر مدرسه در کلیه امور مدرسه مسئولیت دارد و موظف است با رعایت ضوابط و مقررات ابلاغی بویژه با بازرسان وزارت آموزش و پرورش همکاری کند.
ماده ۱۲ـ چنانچه در مواردی موسس قصد تغییر مدیر را داشته باشد لازم است مراتب را به وزارت آموزش و پرورش اعلام کند در این صورت موسس موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه مدیر جدید را جهت اخذ موافقت به وزارت آموزش و پرورش معرفی کند.
ماده ۱۳ـ نظارت بر فعالیتهای مدارس اتباع خارجی از وظایف وزارت آموزش و پرورش است و وزارت مذکور در صورت صلاحدید می تواند به منظور نظارت بر حُسن اجرای امور نمایندهای را برای استقرار در هر یک از این مدارس تعیین و منصوب نماید. وزارت آموزش و پرورش موظف است گزارش دوسالانه عملکرد این مدارس را برابر دستورالعمل دفتر مدارس خارج از کشور به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه کند.
ماده ۱۴ـ وزارت آموزش و پرورش حق اصلاح و یا رد کردن هر گونه برنامه، منابع آموزشی و محتوای کتاب درسی مغایر با ارزشها و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را دارد.
ماده ۱۵ـ شرکت دستهجمعی دانشآموزان در بازدیدها، اردوها و گردشهای علمی، تفریحی با درخواست مدرسه از وزارت آموزش و پرورش و رضایت کتبی اولیای دانشآموزان بلامانع است.
تبصره ـ وزارت آموزش و پرورش موظف است هماهنگیهای لازم را با وزارت امور خارجه به عمل آورد.
ماده ۱۶ـ صحت مدارک تحصیلی دانشآموزان این مدارس در صورت درخواست آنها توسط وزارت آموزش و پرورش برابر مقررات بررسی، تأیید و یا ارزشیابی خواهد شد.
ماده ۱۷ ـ رعایت آن بخش از تعطیلات رسمی جمهوری اسلامی ایران که از سوی وزارت آموزش وپرورش تعیین میشود برای این مدارس الزامی است.
ماده ۱۸ـ در صورت نقض مفاد این آییننامه از سوی مدارس اتباع خارجی، مراحل ذیل از سوی وزارت آموزش و پرورش قابل اجرا خواهد بود:
۱ـ تذکر کتبی به مدیر مدرسه جهت اصلاح و رفع نواقص؛
۲ـ ارائه گزارش کتبی به موسس؛
۳ـ گزارش به وزارت امور خارجه در صورت بیتوجهی به تذکر کتبی داده شده جهت پیگیری و اعلام نظر؛
۴ـ ارائه گزارش به دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش جهت اتخاذ تصمیم مقتضی و در صورت لزوم لغو مجوز فعالیت مدرسه.
ماده ۱۹ـ مدارس اتباع خارجی موجود موظف اند حداکثر ظرف مدت یک سال پس از تصویب این آییننامه وضعیت خود را با مفاد آن تطبیق دهند.
ماده ۲۰ـ از تاریخ ابلاغ این مصوبه، آییننامه تأسیس مدارس اتباع بیگانه مصوب جلسه دویست و چهاردهمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ ۱۱/۹/۱۳۵۹ لغو و بلااثر اعلام میشود.
موضوع: آییننامه تأسیس مدارس اتباع خارجی در هفتصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ ۱۳۸۶/۸/۲۹ به تصویب رسید.
بهرام محمّدیان – محمود فرشیدی
دبیر شورا – رییس جلسه
آییننامه تأسیس مدارس اتباع خارجی مورد تأیید است.
رییسجمهور و رییس شورای عالی آموزش و پرورش ـ محمود احمدینژاد