شماره : ۲۸۵۴ت۳۰۴۵۸ه
تاریخ : ۱۳۸۳.۰۱.۲۹
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۳.۱.۱۶ بنا به پیشنهاد مشترک سازمانهای مدیریت و برنامهریزی کشور و حفاظت محیط زیست و به استناد بند “پ” تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۳۸۳ کل کشور، آییننامه اجرایی بندیادشده را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ـ دستگاههای ملی و استانی موظفند اعتبارات برنامه نظام محیط زیست و مدیریت سبز را صرف اجرای فعالیتهای زیر نمایند:
الف ـ استقرار نظام مدیریت محیط زیستی شامل آموزش، جلب مشارکت کارکنان، شناسایی مواردی که نیاز به اصلاح دارند، برنامه اجرایی رفع آنها، ممیزی و گزارش دهی.
ب ـ صرف حداکثر پانزده درصد (۱۵%) از اعتبار برنامه مزبور برای اطلاعرسانی و تنویر افکار کارکنان دستگاههای اجرایی.
پ ـ کاهش مصرف حاملهای انرژی از طریق ترمیم ساختمانها و استفاده از وسایل و تجهیزات کم مصرف، انرژیهای نو، اصلاح روشهای حمل ونقل با هدف کاهش مصرف سوخت و استفاده از گاز طبیعی.
ت ـ کاهش مصرف آب با استفاده از فناوریهای مناسب و اصلاحات لازم…
ث ـ کاهش مصرف کاغذ و سایر مواد مصرفی با توجه به نوع فعالیت دستگاهها (استقرار نظام مکاتبات رایانهای).
ج ـ بهبود نظام تعمیر و نگهداری وسایل و تجهیزات (به جای تعویض سریع).
چ ـ خرید کالاهای غیرمصرفی بادوام.
ح ـ بازیافت ضایعات تصفیه و بازچرخانی آب.
خ ـ شناسایی و استفاده از روشهای زیستی برای مبارزه با حشرات داخل ساختمانها و فضای سبز.
تبصره ـ شرکتهای دولتی از محل اعتبار “انجام طرحهای محیط زیست یک در هزار” موضوع بند “د” ماده (۴۵) قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین فعالیتهای یاد شده را اجرا میکنند.
ماده ۲ـ دستگاهها و شرکتهای دولتی بر اساس امکانات و اهمیت فعالیتهای مرتبط، اولویتهای سالانه خود راتعیین و در ابتدای سال به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام نمایند.
ماده ۳ـ به منظور انتقال سریع تجربههای موفق داخلی و خارجی، در اختیار گذاردن فناوریهای مناسب، برنامههای اجرایی موارد مختلف و دیگر موارد، وب سایت دولت سبز توسط سازمان حفاظت محیط زیستطراحی و اجرا میشود.
ماده ۴ـ رؤسای دستگاههای اجرایی موظفند هر شش ماه گزارش پیشرفت کار را به سازمان حفاظت محیطزیست ارسال نمایند تا پس از ارزشیابی بر اساس شاخصها و جمعبندی به هیأت دولت ارائه شود.
محمدرضا عارف – معاون اول رییسجمهور