قانون موافقتنامه همکاری در زمینه فعالیت زنان و خانواده بین دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تونس

تاریخ تصویب: ۱۳۸۲/۰۲/۲۳
تاریخ انتشار: ۱۳۸۲/۰۳/۲۰

ماده واحده – موافقتنامه همکاری در زمینه فعالیت زنان و خانواده بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تونس مشتمل بر یک مقدمه و هشت بند به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.


بسم الله الرحمن الرحیم

قانون موافقتنامه همکاری در زمینه فعالیت زنان و خانواده بین دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تونس

در راستای تلاشهای دو کشور و تاکید بر پیوندهای دوستی و تحکیم همکاریهای فی‌مابین، و در چارچوب دیدار رسمی مشاور رئیس جمهوری اسلامی ایران (در امور زنان) و رئیس مرکز امور مشارکت زنان از تونس که از تاریخ ۲۸/۱ الی ۲/۲/۱۳۷۹ برابر با ۱۶ لغایت ۲۱ آوریل ۲۰۰۰ میلادی بنا به دعوت وزیر امور زنان و خانواده در توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دو کشور، طرفین نسبت به موارد زیر به توافق رسیدند:

بند اول:
علل تلاشهای ممکن جهت توسعه مناسبات دو کشور در زمینه افزایش فعالیت زنان و خانواده طرفین در این زمینه سعی خواهند نمود ضمن فراهم آوردن تسهیلات لازم برای
ارگانهای ناظر بر فعالیت زنان و خانواده در دو کشور از همکاریهای بین آنها حمایت به عمل آورند .

بند دوم:
ایجاد کانالهای همکاری در زمینه‌های پیشبرد اجتماعی و ارگانیک به منظور فراهم آوردن تسهیلات ورود و مشارکت زنان در توسعه و مساعدت در حمایت از نقش آنان در داخل خانواده.

بند سوم :
ایجاد کانالهای لازم جهت مبادله تجارت به هدف ایجاد بانکهای اطلاعاتی و شبکه‌های ارتباطی بین سازمانها و تهیه فهرستهای منابع و مبادله اطلاعات و اسناد مربوط به وضعیت زنان و خانواده.

بند چهارم:
فراهم آوردن تسهیلات لازم جهت مبادلات اقتصادی و بازرگانی در دو کشور به ویژه همکاری در زمینه آموزش زنان بازرگان.

بند پنجم :
شرکت در دوره‌های آموزشی تنظیم شده از سوی دو کشور که به نفع ارگانها و سازمانهای مربوط به زنان شاغل در زمینه زنان و خانواده می‌باشد.

بند ششم:
تاکید بر همکاری مشترک فنی و مبادله تجربیات در زمینه زنان و خانواده

بند هفتم:
مدت اعتبار این موافقتنامه پنج سال می‌باشد و تا زمانی که یکی از طرفین تمایل خود را مبنی بر لغو آن ظرف مدت سه ماه قبل از پایان اعتبار آن به طرف مقابل اعلام ننماید به مدت مشابه قابل تمدید می‌باشد.

بند هشتم:
این موافقتنامه پس از تکمیل مراحل قانونی آن در دو کشور و مبادله اسناد تایید شده به مورد اجرا در خواهد آمد.
این موافقتنامه پس از تکمیل مراحل قانونی آن در دو کشور و مبادله اسناد تایید شده به مورد اجراء در خواهد آمد.

این موافقتنامه در دو نسخه اصلی به زبانهای فارسی و عربی تهیه و در تاریخ ۲۴ خرداد ۱۳۷۹ هجری شمسی برابر با ۱۳ ژوئن ۳۰۰۰ میلادی در تونس به امضاء رسید.

از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران – از طرف دولت جمهوری تونس
دکتر کمال خرازی – الحبیب بن یحیی
وزیر امور خارجه – وزیر امور خارجه


قانون فوق مشتمل بر ماده واحده منضم به متن موافقتنامه شامل مقدمه و هشت بند در جلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ بیست و سوم اردیبهشت‌ماه یکهزار و سیصد و هشتاد و دو مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۷/۳/۱۳۸۲ به تایید شورای نگهبان رسیده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی – مهدی کروبی