شماره ۱۰۳۳۸۵/۱۹۰۱ – ۱۳۸۱/۶/۹
شورای عالی اداری در نود و پنجمین جلسه مورخ ۱۳۸۱/۶/۲ بنا به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد تبصره «۳» بند «ب» ماده «۴» قانون برنامه سوم توسعه در خصوص فعالیت دفاتر و شعب شرکتهای دولتی در خارج از کشور و به منظور ساماندهی و استفاده مطلوب از امکانات شرکتهای دولتی و افزایش بازدهی و بهرهوری آنها تصویب نمود:
۱ـ دفاتر شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در کشورهایی که به طور متوسط در هفته بیش از یک پرواز دارند میتوانند ادامه فعالیت دهند.
تبصره: شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران موظف است ظرف مدت ۲ ماه نسبت به بررسی چگونگی استفاده از شرکتهای بینالمللی (آژانس سرویس عمومی) جهت جایگزین نمودن دفاتر شرکت مذکور در خارج از کشور (موضوع بند یک) اقدام نموده و جهت تصویب به شورای عالی اداری ارائه نماید.
۲ـ فعالیت دفاتر سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران به شکل منطقهای میتواند ادامه یابد.
تبصره: سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس ضوابط مربوطه، فهرست نمایندگیهای خود را در خارج از کشور ظرف مدت دو ماه جهت تصویب به شورای عالی اداری ارائه نماید.
[فعالیت نمایندگیهای سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور]
۳ـ فعالیت دفاتر شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بدون وابستگی مالی به بودجه دولت در کشورهای هند و چین میتواند ادامه یابد.
۴ـ شرکت ملی حفاری ایران میتواند به فعالیت خود در کشور ترکمنستان ادامه دهد.
۵ـ کلیه دفاتر و شعب شرکتهای دولتی مستقر در خارج از کشور که در این مصوبه به آنها اشاره نشده است از تاریخ ۱/۸/۱۳۸۱ منحل میگردند.
تبصره: واحدهای امور مالی شرکتهای دولتی موظفند کنترلهای لازم را برای اجرای دقیق این بند به عمل آورند.
۶ـ وزراء و رؤسای دستگاههای اجرایی مربوط مکلفند گزارش اجرای این مصوبه را ظرف مدت ۳ ماه به وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارائه نمایند.
۷ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور مکلف هستند بر حسن اجرای این مصوبه نظارت نمایند و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گزارش لازم را به شورای عالی اداری ارائه نماید.
ضمناً شورای عالی اداری مقرر نمود:
الف ـ چنانچه وزراء محترم (رؤسای مجامع عمومی شرکتها) در موارد خاصی ادامه فعالیت برخی از نمایندگیهای منحلشده را به طور دائمی و یا برای زمان محدودی ضروری بدانند حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز موضوع را با ذکر نام نمایندگی و کشور محل استقرار و دلایل توجیهی مربوط، به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اعلام دارند تا پس از بررسی مشترک توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مذکور چنانچه دلایل موجه تشخیص داده شد مراتب در اولین جلسه شورای عالی اداری مطرح گردد.
ب ـ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور موظف است حداکثر ظرف مدت ۳ ماه با همکاری وزارت امور خارجه (با استفاده از گزارش موضوع ماده ۱۸۴ قانون برنامه سوم توسعه) و سایر دستگاههای اجرایی نسبت به ضرورت یا عدم ضرورت ادامه فعالیت دفاتر یا نمایندگیهای وزارتخانهها و سازمانهای دولتی و سایر دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی غیردولتی در خارج از کشور بررسی و موضوع را جهت اخذ تصمیم به شورای عالی اداری گزارش نمایند.
کلیه دستگاههای اجرایی مکلف به ارائه اطلاعات مورد نیاز به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور میباشند.
محمد ستاری فر
معاون رئیس جمهور و دبیر شورای عالی اداری