شماره: ۴۹۷۹ت۲۶۴۲۱ه
تاریخ: ۱۳۸۱.۰۲.۱۵
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۱.۲.۱۱ بنا به پیشنهاد شماره ۱۰۵.۱۸۹۱۱ مورخ ۱۳۸۱.۲.۱۰ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد بند (ی) تبصره (۳) قانون بودجه سال ۱۳۸۱ کل کشور، آییننامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱- صندوق حمایت از فرصتهای شغلی میتواند با رعایت مفاد این آییننامه از محل اعتبار ردیف ۱۱۲۵۱۱ قانون بودجه سال ۱۳۸۱ کل کشور، به موارد ذیل تسهیلات اعطا نماید:
الف – کارفرمایان کارگاههای موضوع ماده (۴) قانون کار جمهوری اسلامی ایران مصوب آبان ماه سال یک هزار و سیصد و شصت و نه مجمع تشخیص مصلحت نظام، با کمتر از پنجاه نفر کارگر، در قبال ارایه طرحهای زود بازده اشتغالزا برای بکارگیری تا سقف سه نفر از بیکاران ثبت نام شده در مراکز کاریابی، مراکز خدمات اشتغال و ادارات کار و امور اجتماعی.
ب – طرحهای خود اشتغالی زود بازده در زمینه فعالیتهای تولیدی و خدماتی که توسط بیکاران جویایکار ثبت نام شده در مراکز کاریابی، مراکز خدمات اشتغال و ادارات کار و امور اجتماعی اجرا میگردد.
ج – مجریان طرحهای سرمایهگذاری زود بازده اشتغالزا در زمینه فعالیتهای تولیدی و خدماتی که تعهد لازم برای ایجاد حداکثر سه (۳) فرصت شغلی برای بیکاران جویای کار ثبت نام شده در مراکز کاریابی، مراکز خدمات اشتغال و ادارات کار و امور اجتماعی را ارایه مینمایند.
ماده ۲- اعطای وام به متقاضیان واجد شرایط با رعایت آییننامه اعطای تسهیلات صندوق حمایت از فرصتهای شغلی و بر اساس دستور العمل مصوب مجمع عمومی صندوق شامل ضوابط و گردش کار چگونگی اعطای وام به متقاضیان صورت میگیرد.
تبصره – مجمع عمومی صندوق حمایت از فرصتهای شغلی موظف است دستورالعمل اعطای تسهیلات موضوع این ماده شامل ضوابط، گردش کار اعطای وام به متقاضیان و تعیین اولویتهای متقاضیان برای برخورداری از این تسهیلات را حداکثر تا تاریخ ۱۳۸۱.۲.۳۱ تصویب و برای اجرا به واحدهای مربوط ابلاغ نمایند.
ماده ۳- توزیع استانی اعتبار موضوع ماده (۱) این آییننامه بر اساس جدول موضوع بند (ج) تبصره (۳) قانون بودجه سال ۱۳۸۱ کل کشور صورت میپذیرد.
ماده ۴- توزیع شهرستانی اعتبارات هر استان و تأیید نهایی موارد مورد نظر از فهرست واجدین شرایط برخورداری از تسهیلات که توسط صندوق حمایت از فرصتهای شغلی پیشنهاد میشود توسط کار گروه اشتغال و سرمایهگذاری استان صورت میپذیرد.
تبصره ۱- توزیع شهرستانی اعتبارات هر استان توسط کار گروه اشتغال و سرمایهگذاری حداکثر ظرف ۱۵ روز پس از ابلاغ توزیع استانی موضوع ماده (۳) صورت میپذیرد.
تبصره ۲- کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان موظف است حداکثر ظرف ۱۵ روز در خصوص تأیید موارد موردنظر از فهرست واجدین شرایط پیشنهاد شده توسط صندوق حمایت از فرصتهای شغلی اقدام و نتیجه را به آن صندوق اعلام نماید.
ماده ۵- حداکثر وام قابل پرداخت به ازای هر فرصت شغلی مبلغ سی میلیون (۰۰۰ر۰۰۰ر۳۰) ریال میباشد.
ماده ۶- وجوه حاصل از پرداخت اقساط تسهیلات اعطایی سنوات قبل که از محل بودجه عمومی تأمین شده است بر اساس مفاد این آییننامه صرف اعطای تسهیلات به متقاضیان میگردد.
تبصره – منابع حاصل از آن بازپرداخت اقساط تسهیلات اعطایی سنوات قبل هر استان صرف اعطای تسهیلات در همان استان میگردد.
ماده ۷- نرخ کارمزد تسهیلات موضوع این آییننامه شش درصد (۶%) تعیین میگردد.
ماده ۸- استفاده از اعتبارات صندوق حمایت از فرصتهای شغلی شامل اعتبارات موضوع این آییننامه و نیز اعتبارات ناشی از بازگشت اقساط تسهیلات اعطایی سنوات قبل و تسهیلات موضوع اینآییننامه اعم از اصل و کارمزد آن برای تقویت و یا ایجاد مراکز آموزش و اشتغال و پرداخت هزینههای اداری (پرسنلی و غیر پرسنلی) ممنوع میباشد.
ماده ۹- صندوق حمایت از فرصتهای شغلی موظف است عملکرد اعطای تسهیلات از محل اعتبارات موضوع این آییننامه و تسهیلات اعطایی از محل بازگشت اقساط سنوات قبل و تسهیلات از محل کارمزد را در فواصل ۳ ماهه به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اعلام نماید.
ماده ۱۰- در صورت عدم جذب موارد تخصیص یافته به هر استان تا پایان بهمن ماه سال ۱۳۸۱ به پیشنهاد صندوق حمایت از فرصتهای شغلی و تأیید وزیر کار و امور اجتماعی نسبت به جابهجایی اعتبارات بین استانها و اعلام آن به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اقدام خواهد شد.
ماده ۱۱- به منظور جلوگیری از استفاده مکرر و مضاعف متقاضیان از تسهیلات اشتغالزایی پیشبینیشده در قوانین بودجه، سازمانها و نهادهایی که برای ایجاد اشتغال توسط آنها اعتباری منظور شده است موظفند فهرست اسامی استفادهکنندگان از این تسهیلات را در پایان هر ماه به ادارات کل کار و امور اجتماعی استان و دبیرخانه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان ارسال نمایند.
محمدرضا عارف – معاون اول رییسجمهور