شماره : ۱۵۸۶ت۲۴۲۴۶ه
تاریخ : ۱۳۸۱.۰۱.۲۱
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۱/۱/۷ به استناد ماده (۴) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب ۱۳۷۹ – تصویب نمود:
۱ – اسامی سایر شرکتهای مادر تخصصی (اعم از دارای شرکت زیرمجموعه، و بدون شرکت زیرمجموعه) و وزارتخانه ذیربط آنها را به شرح فهرست شماره ۱، اسامی شرکتهای زیرمجموعه هر شرکت مادر تخصصی را به شرح فهرست شماره ۲ و اسامی شرکتهای مادر تخصصی، موضوع تصویبنامه شماره ۲۱۱۹۲ت۲۴۲۴۶ه مورخ ۱۳۸۰/۵/۲۰ که به شرکتهای زیرمجموعه آنها چند شرکت اضافه شده است، را به شرح فهرست شماره ۳، تعیین نمود.
۲- شرکتهای مادر تخصصی موظفند اساسنامه خود را در قالب محورهای اساسی پیوست این تصویبنامه تنظیم نمایند و ظرف مدت تعیین شده در بند ۳ این تصویبنامه، میزان قطعی سرمایه، موضوع دقیق فعالیت شرکت ( متناسب با نام انتخاب شده) و وظایف شرکتهای زیرمجموعه را، با هماهنگی وزارتخانه ذیربط مشخص کنند و مراتب را به تأیید سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی برسانند.
۳- شرکتهای مادر تخصصی موظفند حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ تشکیل، مبلغ و تعداد سهام موضوع ماده (۱۱) قانون برنامه سوم توسعه، مرتبط با موضوع فعالیت خود در شرکتهای زیرمجموعه را که از وزارتخانهها، مؤسسات دولتی و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت (تغییر وضعیت یافته به شرکت مادرتخصصی)، شرکتهای ادغام شده، شرکتهای تغییر نام یافته به مادر تخصصی، شرکتهای دولتی تبدیلشده به شرکتهای مادر تخصصی و سایر شرکتهای دولتی (منفردا یا مشترکا) منفک میشود، قطعی نموده و ضمن ثبت در دفاتر خود، مراتب را با اعلام نام شرکت، میزان سرمایه و درصد سهام به اطلاع سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و سازمان خصوصی سازی برسانند.
موارد اختلاف از طریق وزیران ذیربط مطرح و با حکمیت معاون اول محترم رییس جمهور حل و فصل خواهد گردید.
۴- تمام شرکتهای مادر تخصصی مکلفند مندرجات موضوع فهرستهای شماره ۱، ۲ و ۳ پیوست را که جزء لاینفک این تصویبنامه میباشد، رعایت کنند و پی گیری لازم برای نیل به آنها را به عمل آورند.
۵- آن دسته از شرکتهایی که در حال حاضر سهام آنها متعلق به دولت ( وزارتخانه ذی ربط) میباشد، دراجرای بند” الف “ماده (۴) قانون برنامه سوم توسعه، از دولت منفک و به شرکت مادر تخصصی ذیربط منتقل میشوند (نظیر شرکتهای آب و فاضلاب روستایی).
۶- [اصلاحی ۱۳۸۲/۶/۱۲]
اعضای مجامع عمومیشرکتهای مادر تخصصی به استثنای مواردی که در تصویبنامه شماره ۲۱۱۹۲ت۲۴۲۴۶ه مورخ ۱۳۸۰/۵/۲۰ نسبت به آنها تعیین تکلیف شده است، با پیشنهاد رییس مجمع عمومی شرکت مادر تخصصی مربوط و موافقت رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تعیین و در اساسنامه پیشنهادی ذیربط درج و برای تصویب دولت ارائه خواهد شد.
در خصوص شرکتهای مشمول قانون کار، عضویت وزیر کار و امور اجتماعی در مجامع عمومی مربوط، متعین است.
۷ – ذکر اسامی شرکتهایی که میزان سهام متعلق به شرکت مادر تخصصی در آنها کمتر از پنجاه درصد (۵۰%) است، در فهرست شرکتهای زیر مجموعه به معنای پیوند تشکیلاتی شرکتهای مزبور با شرکت مادر تخصصی و تبعیت از مقررات عمومی دولت و یا مقررات شرکت مادر تخصصی نیست.
شرکت مادر تخصصی در این موارد صرفا امین سهام دولت برای سهام شرکت زیر مجموعه در حد سهام خود خواهد بود.
۸ – فهرست شماره (۴) پیوست این تصویبنامه جانشین جزء (۱۰-۲)، (۱۱-۲) و (۱۲-۲) مندرج در فهرست شماره (۲) تصویبنامه شماره ۲۱۱۹۲ت۲۴۲۴۶ه مورخ ۱۳۸۰/۵/۲۰ میگردد.
۹ – شرکتهای سهامی بازرسی مهندسی صنعتی ایران، بازرسی مهندسی ایران، نیمه هادی عماد به جدول شماره (۱۳-۲) پیوست تصویبنامه شماره ۲۱۱۹۲ت۲۴۲۴۶ه مورخ ۱۳۸۰/۵/۲۰ اضافه میشود.
۱۰ – در فهرست شماره (۲) پیوست تصویبنامه شماره ۲۱۱۹۲ت۲۴۲۴۶ه مورخ ۱۳۸۰/۵/۲۰ شرکت سهامی پتروشیمی خارک به فهرست اسامی شرکتهای زیر مجموعه شرکت مادر تخصصی ملی صنایع پتروشیمی افزوده میشود.
۱۱ – وزیران ذیربط مکلفند با توجه به فهرستهای یادشده بر اجرای این تصویبنامه نظارت نمایند.
محمدرضا عارف – معاون اول رییسجمهور