قانون تسهیل برقی کردن چاههای کشاورزی

تاریخ تصویب: ۱۳۸۰/۰۷/۲۹
تاریخ انتشار: ۱۳۸۰/۰۸/۱۵

ماده واحده – به منظور تسهیل در امر برقی کردن چاههای کشاورزی و استفاده بهینه از منابع انرژی و سرمایه‌گذاری‌های کشور، دولت مکلف است‌ اقدامات زیر را معمول دارد:

۱ – حداکثر تسهیلات و امکانات مورد نیاز برقی کردن چاههای کشاورزی را براساس احکام برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی‌ جمهوری اسلامی ایران فراهم نماید.

۲ – وزارت نیرو مکلف است انرژی مورد نیاز متقاضیان و مشترکان بخش کشاورزی اعم از مشترکان قدیم و جدید رابه صورت بیست و چهار‌ساعته و در تمام فصول سال با رعایت سقف ساعات مندرج در پروانه بهره‌برداری آب تأمین نماید.

۳ – شرکت ملی نفت ایران مکلف است در ازاء کلیه چاههای برقدار شده در طول سه سال گذشته و نیز چاههایی که در سال جاری و سالهای آتی‌ برقدار می‌شوند از محل درآمدهای ماده (۱۲۰) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مبالغ معین شده توسط‌ شورای اقتصاد را به حساب شرکت توانیر واریز نماید. در تعیین مبلغ مذکور شورای اقتصاد موظف است نیازهای سرمایه‌گذاری در تولید و انتقال نیرو‌ توسط شرکت توانیر و شرکتهای وابسته را به طور کامل تأمین نماید.
‌شرکت توانیر درآمد حاصل از وجوه مذکور را منحصراً صرف سرمایه‌گذاری تولید و انتقال نیروی برق خواهد نمود. سرمایه‌گذاری‌های مذکور از نظر‌ مالیاتی جزء هزینه‌های قابل قبول محسوب شده و به عنوان افزایش سرمایه دولت در شرکت توانیر منظور می‌گردند.
‌با اجرای مفاد این بند کلیه چاههای کشاورزی از پرداخت سهم مربوط به سرمایه‌گذاری در انتقال و تولید برق در محاسبات قیمت تمام شده انرژی معاف‌ می‌باشند.

۴ – وزارت نیرو به منظور افزایش ضریب بار در شبکه تولید و توزیع برق کشور، موظف است حداکثر تا پایان برنامه سوم توسعه اقتصادی،‌ اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای کلیه مشترکان سه فاز و نیز مشترکان تک فاز پرمصرف کنتور دو یا چند تعرفه نصب و قیمتهای‌ متفاوت را که به تصویب شورای اقتصاد خواهد رسید، اعمال نماید.
‌شورای اقتصاد با حفظ قیمت متوسط رسمی (‌قانونی) برق، افزایش قیمت در ساعتها و فصول اوج و کاهش قیمت در سایر ساعتها و فصول را‌ طوری تعیین خواهد نمود که موجب کاهش مصرف در اوج گردد. انشعاب‌های کشاورزی هم مشمول این بند خواهند بود.


‌قانون فوق مشتمل بر ماده واحده در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ بیست و نهم مهرماه یکهزار و سیصد و هشتاد مجلس شورای اسلامی تصویب و‌ در تاریخ ۱۳۸۰.۸.۲ به تایید شورای نگهبان رسیده است.

‌مهدی کروبی
‌رئیس مجلس شورای اسلامی