[به موجب آییننامه اجرایی بند (ج) ماده (۱۲۲) تنفیذی قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نسخ ضمنی شده است.]
شماره: ۵۷۲۲۳ت۲۴۰۳۲ هـ
تاریخ: ۱۳۷۹.۱۲.۱۳
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۹.۱۲.۳ بنا به پیشنهاد شماره ۳۱۹.۱۶۱۸-۱۰۵.۷۴۴۴ مورخ ۱۳۷۹.۱۰.۲۵ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد بند (ج) ماده (۱۲۲) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران -مصوب ۱۳۷۹-، آییننامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ – تعاریف
الف – تولیدکننده : تولیدکننده انرژی برق که خارج از مدیریت و نظارت وزارت نیرو فعالیت مینماید.
ب – شرکت : سازمان مدیریت توانیر، سازمان آب و برق خوزستان و هر یک از شرکتهای برق منطقهای تابع وزارت نیرو
پ – استانداردهای فنی : مشخصات و شرایط فنی مربوط به حفاظت و بهرهبرداری از شبکه برق.
ت – ساعات اوج، کم باری و عادی مصرف : به ترتیب چهار، هشت و دوازده ساعت از شبانهروز بوده و توسط شرکت تعیین میشود.
ماده ۲ – وزارت نیرو موظف است شرایط عمومی خرید و فروش برق را تدوین و ابلاغ کند تا در کلیه قراردادهایی که به استناد این آییننامه منعقد میشود، رعایت شود.
ماده ۳ – وزارت نیرو موظف است استانداردهای فنی را تدوین و ابلاغ کند. هر خریدار و یا فروشندهای که به شبکه برق متصل میشود، ملزم به رعایت آنها میباشد.
ماده ۴ – شرکت موظف است به منظور ترغیب مؤسسات داخلی به تولید بیشتر نیروی برق، انرژی برق تولیدی توسط تولیدکنندگان را براساس نرخهای تضمینی و شرایط موضوع این آییننامه خریداری نماید.
ماده ۵ – خرید برق توسط شرکت از تولیدکننده براساس قرارداد بلندمدت (حداقل یکساله) و با رعایت شرایط عمومی خرید و فروش برق و استانداردهای فنی مربوط صورت میگیرد.
ماده ۶ – نرخ خرید تضمینی برق به شرح زیر است:
الف – ساعات عادی (۵۵) ریال بر کیلووات ساعت
ب – ساعات کم باری (۳۵) ریال بر کیلو وات ساعت
پ – ساعات اوج بار (۲۳۰) ریال بر کیلووات ساعت در صورت تضمین تولیدکننده نسبت به تحویل انرژی برق در ساعات اوج بار به میزان مقرر درقرارداد مربوط و (۱۷۰) ریال بر کیلووات ساعت در غیر این صورت.
تبصره ۱ – در ماه خرداد و سه ماهه تابستان (۶۰%) به ارقام فوق اضافه میشود.
تبصره ۲ – در ماههای آذر، دی و بهمن (۲۰%) به ارقام فوق اضافه میشود.
تبصره ۳ – در راستای سیاستهای انرژی کشور در مورد خرید برق از نیروگاههای با سوخت گازوئیل به ازای هر کیلووات ساعت (۱۹۸) ریال از نرخ تعیین شده در این ماده آییننامه کسر میشود.
تبصره ۴ – برای نیروگاههای بخش خصوصی که سوخت فسیلی مصرف نمینماید، به دلیل کاهش مصرف سوخت و کاهش آلودگی زیست محیطی به ازای هر کیلووات ساعت برق تحویلی معادل (۷۴) ریال از محل اعتبارات بهینهسازی مصرف انرژی در بخش سوخت تأمین و پرداخت میشود.
تبصره ۵ – به منظور کمک به تولیدکنندگانی که قسمت عمده برق تولیدی خود را به طور مستقیم از طریق شبکه فشار متوسط یا ضعیف به طور مستقیم به نقاط مصرف میرسانند (مازادی جهت انتقال به سایر نقاط شبکه از طریق شبکه طولانی ندارند) (۱۰%) به ارقام فوق اضافه میشود.
تبصره ۶ – در مورد نیروگاههایی که توسط بخش غیردولتی احداث شده باشند، به میزان استفاده از منابع غیر دولتی، نرخهای فوق با ضریب (۱.۲) درنسبت سرمایهگذاری کل سرمایهگذاری غیر دولتی ضرب و تعدیل خواهد شد.
تبصره ۷ – برای نیروگاههایی که دارای بازیافت حرارتی میباشند، به نسبت انرژی بازیافتی، ارقام فوق تعدیل میشوند.
تبصره ۸ – همه ساله سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و وزارت نیرو و براساس شاخص تورم ضریب تعدیل به نرخهای فوق اعمال مینمایند.
ماده ۷ – تولیدکننده در صورت تمایل میتواند انرژی برق تولیدی خود را با استفاده از شبکه شرکت به سایر خریداران منتقل و به فروش برساند و صرفا”هزینه استفاده از شبکه را به شرکت پرداخت نماید. شرایط قراردادی و نرخ برای تحقق این ماده توسط وزارت نیرو بسته به مورد تعیین و ابلاغ میگردد.
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور