آیین‌نامه اجرایی جزء (۱) بند (ی) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۷۹ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۹/۰۴/۰۸
تاریخ انتشار: ۱۳۷۹/۰۵/۰۲

‌شماره: ۱۵۳۰۷ت۲۳۰۵۶ه
‌تاریخ: ۱۳۷۹.۴.۲۰

هیات وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۹.۴.۸ بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های بازرگانی، امور اقتصادی و دارایی، صنایع، مسکن و ‌شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور (‌موضوع نامه شماره ۱۵۴۹.۶۲۰-۱۰۲.۸۴ مورخ ۱۳۷۹.۳.۲۵ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور) و به استناد جز (۱) بند (ی) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۷۹ کل کشور، آیین‌نامه ‌اجرایی جز یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱ – منظور از نانهای صنعتی مرغوب در این آیین‌نامه، انواع نانهای حجیم و نیمه حجیم است که با کیفیت خوب، بهداشتی، ‌سالم و با رعایت استانداردهای ملی ایران تولید می‌شود.

‌تبصره – منظور از نان حجیم نانی است که از آرد، آب، نمک، مخمر (‌خمیر ترش) و در
صورت نیاز مواد افزودنی مجاز طی فرایندی
‌پخت و تهیه می‌گردد. چنانچه ضخامت بافت آن بین (۱) تا (۵) سانتیمتر باشد، در گروه
نانهای نیمه حجیم و بیش از آن در گروه نانهای
‌حجیم قرار می‌گیرد.
‌ماده ۲ – روش تولید و ماشین آلات مورد نیاز برای تولید نانهای صنعتی مرغوب باید
به شکلی باشد که دارای همزن خمیر، اتاق تخمیر
‌اولیه، بالابر تغار خمیر، تقسیم کننده، گردکن، محفظه تخمیر ثانویه، فرم دهنده،
محفظه تخمیر نهایی، فرپخت نان با شعله غیرمستقیم،
‌خنک کننده و سیستم بسته بندی و مجهز به سیستم آزمایشگاهی آرد و نان باشند.
‌ماده -۳ مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران موظف است با مشارکت وزارتخانه‌های
بازرگانی، صنایع، بهداشت، درمان و
‌آموزش پزشکی و کشور نسبت به تدوین استاندارد ماشین آلات تولید آرد و پخت نان و
انواع نان اقدام نماید. ضوابط اجرایی اجباری استاندارد
‌یاد شده باید برای تولیدکنندگان نانهای صنعتی مرغوب فراهم شود.
‌ماده ۴ – وزارت صنایع مکلف است ماشین آلات استاندارد مورد نیاز با مشخصات ذکر شده
را از طریق سازندگان داخلی تأمین نماید و
‌در صورت لزوم می‌تواند از طریق انتقال فناوری نسبت به ساخت آنها در داخل اقدام
کند. تا زمان تولید دستگاه استاندارد در داخل کشور،
‌واردات ماشین آلات خارجی طبق مقررات مربوط بلامانع است.
‌ماده ۵ – وزارت بازرگانی در سطح کشور موظف است با همکاری و هماهنگی ادارات کل
صنایع استانها در چارچوب سهمیه استانی
‌حداقل برابر با میزان افزایش سهمیه سالانه آرد (‌به استثنای سهمیه‌های عشایری و
روستایی) را در جهت اجرای این تبصره تخصیص داده و
‌ترتیبی اتخاذ نماید تا از گسترش واحدهای سنتی در شهرها جلوگیری شود.
‌ماده ۶ – متقاضیان احداث واحدهای نان صنعتی مرغوب حتماً” می‌بایست در ابتدا نسبت
به اخذ سهمیه از سازمان غله کشور اقدام و
‌سپس از وزارت صنایع جواز تأسیس اخذ نمایند.
‌ماده ۷ – سازمانهای مسکن و شهرسازی استانها، شهرداریهای سراسر کشور و حسب مورد
ادارات ذی‌ربط در استانها موظفند با معرفی
‌ادارات کل صنایع و دستگاههای ذی‌ربط بازرگانی تسهیلات لازم را برای واگذاری زمین
به میزانی که در طرح پیش بینی شده است، فراهم
‌نمایند و زمین مورد نظر را در اسرع وقت و به قیمت منطقه ای در اختیار متقاضی قرار
دهند. زمین واگذاری ترجیحاً” می‌بایست در محدوده
‌شهرها قرار داشته باشد. دستگاههای اجرایی مندرج در این ماده می‌بایست ترتیبی
اتخاذ نمایند تا تکلیف متقاضی ظرف یک ماه از تاریخ
‌مراجعه تعیین شود.
‌تبصره ۱ – چنانچه متقاضی ? ? ??????
ث نماید، اقدام
‌کند.
‌تبصره ۲ – زمین موضوع این آیین‌نامه فقط به منظور احداث واحد تولیدی نان صنعتی
مرغوب واگذار می‌شود و در صورت هرگونه استفاده دیگر و یا‌عدم ساخت به موقع، سازمان
ملی زمین و مسکن حسب قرارداد تنظیمی می‌تواند نسبت به استرداد زمین واگذار شده
اقدام نماید.
‌ماده ۸ – شهرداریها در محدوده شهرها و فرمانداران و سایر ارگانها در خارج از
شهرها موظفند ظرف یک ماه پس از اخذ مجوز تأسیس و انتخاب زمین‌نسبت به صدور پروانه
ساختمان اقدام نمایند.
‌ماده ۹ – شرکتهای آب و برق، گاز و نفت موظفند نیاز واحدهای تولید نان صنعتی مرغوب
را با اولویت و در اسرع وقت و با تعرفه ای
‌معادل تعرفه نانواییهای سنتی تأمین نمایند.
‌ماده ۱۰ – ضرایب مالیاتی و حق بیمه واحدهای تولید نان صنعتی مرغوب موجود در کشور
با هر تعداد کارکن به طور یکسان و مشابه
‌نانهای سنتی محاسبه و دریافت خواهد شد.
‌ماده ۱۱ – وزارت بازرگانی موظف است تا زمان راه اندازی واحدهای تولیدکننده خمیر
مایه و افزودنیهای مجاز و بهبود دهنده های
‌نان، ارز مورد نیاز را برای واردات افزودنیها تأمین نماید.
‌ماده ۱۲ – سیستم بانکی موظف است با تایید ادارات کل صنایع استانها درخواست وام
این قبیل کارخانه‌ها را با اولویت مورد بررسی قرار دهد و در‌چارچوب ضوابط مورد عمل
آیین‌نامه اجرایی موضوع بند (ی) تبصره (۳) قانون بودجه سال ۱۳۷۹ کل کشور اقدام و
حداقل هشتاد درصد (%۸۰)‌سرمایه گذاری مورد نیاز هر واحد نان صنعتی مرغوب را از محل
این تبصره تأمین نماید.
‌ماده ۱۳ – نانوایان سنتی می‌توانند به تنهایی یا با مشارکت سایر نانوایان نسبت به
تغییر نانوایی خود از سنتی به صنعتی با اولویت نسبت به سایر‌متقاضیان و با رعایت
شرایط مندرج در ماده (۲) این آیین‌نامه اقدام نمایند.
‌ماده ۱۴ – خانواده شهدا، جانبازان، آزادگان و بسیجیان واجد شرایط در استفاده از
تسهیلات فوق از اولویت ویژه برخوردارند.
‌ماده ۱۵ – در صورت وجود شرایط مساوی بین متقاضیان تولید نان صنعتی اولویت با
اشخاص حقیقی و یا حقوقی خواهد بود که خود راساً” در تأمین‌تسهیلات (‌زمین، وام، آب،
برق، گاز و پروانه ساختمان) اقدام نموده و از تسهیلات دولتی استفاده نمی‌نماید.
‌ماده ۱۶ – به منظور توسعه روند صنعتی نمودن تهیه نان و جلوگیری از ضایعات نان،
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و
‌تعزیرات گندم و آرد و نان موظف به جلوگیری از بسته بندی غیر بهداشتی و فاقد آرم
نانهای سنتی و توزیع و عرضه آن بین فروشگاهها بوده
‌و ضمن اطلاع رسانی به مردم در این خصوص در صورت مشاهده می‌بایست نسبت به جمع آوری
نانهای تولیدی فاقد آدرس و مشخصات
‌محل تولید اقدام نمایند.
‌ماده ۱۷ – پیگیری و نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه در سراسر کشور بر عهده
وزارت بازرگانی می‌باشد.
‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور