‌آیین‌نامه اجرایی بند (۳) تبصره ۲۴ قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۸/۰۲/۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳۷۸/۰۴/۱۲

۹۴۱۶ت۲۱۲۵۲هـ – ۱۳۷۸.۰۳.۰۱


‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۸.۲.۲۶ بنا به پیشنهاد سازمان بهزیستی کشور و تایید سازمان برنامه و بودجه و به استناد بند (۳) تبصره (۲۴) قانون‌ بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱ – منظور از واگذاری در این آیین‌نامه واگذاری مدیریت ارایه خدمات با اجازه اموال منقول و غیر منقول به طریق مشارکت می‌باشد.

‌ماده ۲ – مدیریت مراکز موضوع این آیین‌نامه به اشخاص حقوقی به ترتیب اولویت تعاونی‌های کارکنان بهزیستی، مؤسسات خیریه‌ای تشکل‌های هیأت‌ امنایی، مؤسسات غیر انتفاعی، شرکت‌های تعاونی و خصوصی و اشخاص حقیقی واگذار می‌گردد.

‌تبصره ۱ – تعاونی‌های تشکیل شده از کارکنان بهزیستی از اولویت تسهیلات ویژه (‌حداکثر تا ده درصد (۱۰%) بخشودگی از مبالغ قرارداد) در مراکز‌ واگذاری برخوردار می‌شوند.


‌ماده ۳ – مراعات کامل و دقیق ضوابط و شرایط عمومی و تخصصی مندرج در آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و رعایت حداقل استانداردهای مصوب‌ سازمان بهزیستی برای اداره مراکز واگذار شده و انجام و ارایه خدمات (‌حسب مورد) الزامی بوده و سازمان بهزیستی موظف به اعمال نظارت‌های قانونی‌ در دوره قرارداد است.


‌ماده ۴ – تایید صلاحیت عمومی و تخصصی متقاضیان اداره مراکز مشمول (‌اشخاص حقیقی و حقوقی) قبل از اقدام به عقد قرارداد مدیریت و یا‌ مشارکت می‌یابد مورد بررسی و تایید سازمان بهزیستی در هریک از استان‌های مربوط قرار گرفته باشد.


‌ماده ۵ – موضوع واگذاری از طریق روزنامه‌های کثیر الانتشار به اطلاع عموم می‌رسد


‌ماده ۶ – قرارداد واگذاری مدیریت مراکز موضوع این آیین‌نامه ترجیحا” در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می‌گردد.

‌تبصره – چگونگی مراقبت و نگهداری اموال منقول و غیر منقول مراکز واگذاری در قراردادهای مربوط ذکر خواهد شد.


‌ماده ۷ – به سازمان بهزیستی اجازه داده می‌شود در قبال معرفی افراد به مراکزی که براساس این آیین‌نامه واگذاری مدیریت می‌گردد تخفیف‌هایی را در‌ قراردادهای مربوط به واگذاری مدیریت موضوع این آیین‌نامه اعمال نماید.


‌ماده ۸ – کارکنان رسمی شاغل در مراکز موضوع این آیین‌نامه و سایر کارکنان سازمان بهزیستی کشور می‌توانند با حفظ پست سازمانی در مراکز واگذار‌شده مأمور به خدمت گردند.

‌تبصره – حقوق و مزایای مستمر کارکنان مأمور به خدمت در مراکز مزبور از طریق سازمان بهزیستی پرداخت می‌گردد و معادل آن از سر جمع پرداخت‌های‌ ماهانه سازمان بهزیستی بابت مشارکت در تأمین بخشی از هزینه‌های نگهداری و توان بخشی و آموزش معلولان و سالمندان و کودکان مراکز شبانه‌روزی و روزانه و مجتمع‌های حمایتی موضوع قرارداد کسر می‌گردد و مزایای غیر مستقیم کارکنان توسط طرف قرار داد، تأمین و
پرداخت می‌شود.


‌ماده -۹ روستا یاران و خدمه روستایی شاغل در مجتمع‌های خدمت بهزیستی روستایی تابع مقررات خود خواهند بود.


ماده ۱۰ – ساعات کار کارکنان مأمور به خدمت برابر قوانین مربوط و براساس برنامه تنظیمی مراکز می‌باشد.


‌ماده ۱۱ – تخلفات اداری کارکنان مأمور به خدمت حسب مورد در هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری (‌در مورد کارکنان رسمی قانون استخدامی‌کشور) و کمیته‌های انضباطی قانون کار (‌در مورد کارکنان مشمول قانون کار) قابل رسیدگی می‌باشد.


‌ماده ۱۲ – کارکنان رسمی مراکز مزبور در صورت عدم تمایل خدمت در مراکز موضوع این آیین‌نامه می‌توانند به سایر مراکز سازمان و انتقال و به پست‌های‌ سازمانی متناسب با مدارک تحصیلی و تجربه منصوب گردند. در صورت فقدان پست ثابت سازمانی برای تخصیص به این گروه از کارکنان طبق قوانین و‌ مقررات مربوط با آنان رفتار خواهد شد.


‌ماده ۱۳ – در رابطه با کارکنان غیر رسمی شاغل در مراکز موضوع این آیین‌نامه بر اساس مصوبه شورای عالی اداری به شماره ۱۳۷۸۴‌د ش مورخ ۷۵.۱۲.۱ موضوع تعیین تکلیف نیروهای انسانی واحدهای منحله یا واگذار شده رفتار خواهد شد.


‌ماده ۱۴ – اشخاص حقیقی یا حقوقی که با مراعات موازین و ضوابط اجرایی و از طریق قرارداد مدیریت اداره مراکز به آنها واگذار می‌شود، اجازه دارند‌که تا ۴۰% نیروی انسانی شاغل را براساس تشکیلات مصوب آن کاهش دهند.

‌تبصره – نیروهای کاهش یافته در هریک از شهرستان‌ها و یا استان‌های ذیربط در اختیار ادارات بهزیستی شهرستان و یا سازمان بهزیستی استان مربوط‌ قرار می‌گیرند تا مطابق مقررات قانونی و در چارچوب تشکیلات و پست‌های مصوب در خصوص چگونگی وضعیت آنان تصمیم‌گیری و اقدام نمایند.


‌ماده ۱۵ – سازمان بهزیستی مکلف است در واگذاری مدیریت مراکز موضوع این جزء تبصره، سقف حداکثر بیست و پنج (۲۵%) درصد در سطح کشور‌ را رعایت نماید.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور