‌آیین‌نامه اجرای بند (ی) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۸/۰۲/۱۵
تاریخ انتشار: ۱۳۷۸/۰۳/۰۱

۴۳۹۶ت۲۱۲۲۵‌هـ – ۱۳۷۸.۰۲.۲۱

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۸.۲.۱۵ بنا به پیشنهاد مشترک شماره ۸۴.۱۱۰ – ۱۰۲.۴۱۳ مورخ ۱۳۷۸۳.۱.۲۹ سازمان برنامه و بودجه و‌ وزارتخانه‌های بازرگانی، امور اقتصادی و دارایی، صنایع، مسکن و شهر سازی و به استناد بند (ی) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

۱ – منظور از نانهای صنعتی و مرغوب در این آیین‌نامه، انواع نانهای حجیم است که به تناسب نیاز هر منطقه با کیفیت خوب، بهداشتی و سالم و با‌ رعایت استانداردهای لازم تولید شود.

۲ – روش تولید و ماشین آلات مورد نیاز برای تولید نانهای صنعتی و مرغوب باید به شکلی باشد که از مرحله تحویل آرد تا تحویل نان دارای سیلو آرد،‌ خمیرگیر، اتاق تخمیر، چانه گیر، فرم دهنده، اتاق خمیر ثانویه، فر مناسب با حرارت غیر مستقیم برای پخت سیستم خنک کننده و بسته بندی باشد.‌ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مرجع تعیین کیفیت و بهداشتی بودن نان می‌باشد.

۳ – کارخانه‌های مورد نظر باید حداقل پنج تن در روز ظرفیت داشته و مجهز به سیستم آزمایشگاهی آرد و نان باشند

۴ – مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران موظف است با مشارکت وزارتخانه‌های
بازرگانی صنایع، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کشور‌ نسبت به تدوین استاندارد
ماشین آلات تولید و پخت انواع نانهای صنعتی و مرغوب و آرد مورد نیاز اقدام نماید.
ضوابط اجرایی اجباری استاندارد‌مذکور باید برای کلیه تولید کنند گان نانهای صنعتی و مرغوب فراهم شود.

۵ – وزارت صنایع مکلف است ماشین آلات استاندارد مورد نیاز با مشخصات ذکر شده را از
طریق سازندگان داخلی تأمین نماید و در صورت لزوم‌ می‌تواند از طریق انتقال فن‌آوری
نسبت به ساخت آنها در داخل اقدام کند تا در زمان تولید دستگاه استاندارد در داخل
کشور واردات ماشین آلات‌خارجی طبق مقررات مربوط بلامانع است.

۶ – وزارت بازرگانی در سطح کشور موظف است از طریق واحدهای استانی با همکاری و
هماهنگی ادارات کل صنایع استانها در چارچوب سهمیه‌های‌ استانی برای تولید نان صنعتی
و مرغوب تمهیدات لازم را به گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که در پایان سال حداقل ده
درصد (۱۰%) و حداکثر پانزده درصد(۱۵%) از سهمیه آرد هر استان به مصرف تولید نانهای صنعتی و مرغوب تخصیص یابد.

۷ – متقاضیان احداث واحدهای نان صنعتی و مرغوب حتماً می‌بایست ابتدا نسبت به اخذ سهمیه از مرجع تأمین کننده آرد اقدام و سپس از وزارت‌ صنایع جواز تأسیس اخذ نمایند.

۸ – [اصلاحی ۱۳۷۸/۱۲/۱۸]
سازمان ملی زمین و مسکن، شهرداریهای سراسر کشور، وزارت جهاد سازندگی، وزارت کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و سایر‌ دستگاههای اجرایی حسب مورد با معرفی ادارات کل صنایع و دستگاه‌های ذیربط بازرگانی موظفند تسهیلات لازم را برای واگذاری زمین به میزانی که در طرح پیش بینی شده، فراهم نمایند و زمین مورد نظر را‌در اسرع وقت به قیمت منطقه‌ای در اختیار متقاضی قرار دهند. زمین واگذاری ترجیحاً می‌بایست در محدوده شهرها قرار داشته باشد. دستگاههای‌ اجرایی مندرج در این بند می‌بایست ترتیبی اتخاذ نمایند تا تکلیف متقاضی حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ مراجعه تعیین شود، وزارت بازرگانی مسئول‌پیگیری این بند می‌باشد.

‌تبصره – چنانچه متقاضی شخصاً زمین مناسب را در خارج از قطب‌های صنعتی و یا در داخل
محدوده‌های شهری در اختیار داشته باشد دستگاههای‌ ذی‌ربط موظفند بدون در یافت هر
گونه وجهی نسبت به تغییر کاربری زمین یاد شده به نحوی که متقاضی مذکور بتواند در
زمین ملکی خود، واحد‌ صنعتی تولید نان صنعتی و مرغوب احداث نماید اقدام کنند .

۹ – شهرداریها در محدوده شهرها و فرمانداران و سایر ارگانها در خارج از شهرها
موظفند ظرف یک ماه پس از انتخاب زمین و اخذ مجوز تأسیس نسبت‌ به صدور پروانه
ساختمان به صورت رایگان اقدام نمایند.

۱۰ – شرکتهای آب و برق و گاز و نفت موظفند نیاز واحدهای تولید نان صنعتی و مرغوب را با اولویت و در اسرع وقت و با قیمت معادل نانوایی‌های‌ سنتی تأمین نمایند.

۱۱ – ضرایب مالیاتی و حق بیمه نانوایی‌های صنعتی و مرغوب مشابه نانوایی‌های سنتی خواهد بود.

۱۲ – وزارت بازرگانی موظف است تا زمان راه اندازی واحدهای تولید کننده خمیر مایه و افزودنی‌های مجاز و بهبود دهنده‌های نان ارز مورد نیاز برای‌ واردات افزودنی‌های تأمین نماید.

۱۳ – سیستم بانکی موظف است در خواست وام این قبیل کارخانه‌ها را با اولویت مورد
بررسی قرار دهد و در چار چوب ضوابط مورد عمل آیین‌نامه‌ اجرایی موضوع بند (ل) تبصره
(۳) قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور اقدام کند و حداقل هشتاد درصد (۸۰%) سرمایه
گذاری مورد نیاز هر واحد نان‌ صنعتی و مرغوب را از محل این تبصره تأمین نماید.

۱۴ – نانوایان سنتی می‌توانند به تنهایی یا با مشارکت سایر نانوایان نسبت به تغییر
نانوایی خود از سنتی به صنعتی با اولویت نسبت به سایر متقاضیان‌ اقدام نمایند. در
این صورت متقاضیان مزبور (‌نانوایان سنتی) ملزم به رعایت حداقل زیربنای طرح‌های
صنعتی نبوده و زیر بنای کارخانجات مزبور در‌ حداقل نیاز برای نصب تأسیسات خواهد
بود. این گونه نانوایان مشمول تسهیلات موضوع این آیین‌نامه نیز می‌باشند.

۱۵ – خانواده شهدا و ایثارگران واجد شرایط در استفاده از تسهیلات فوق از اولویت ویژه برخوردارند.

۱۶ – پیگیری و نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه در سراسر کشور بر عهده وزارت بازرگانی می‌باشد .

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور