‌آیین‌نامه اجرایی تبصره (۵) قانون اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۷۷ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۷/۰۸/۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳۷۷/۰۹/۰۲

۵۵۹۴۶ت۲۰۴۸۰‌هـ – ۱۳۷۷.۰۸.۳۰

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۷.۸.۲۴ بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه و‌ به استناد تبصره (۵) قانون اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۷۷ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱ – به سازمان حج و زیارت اجازه داده می‌شود ظرف یک ماه پس از تصویب این آیین‌نامه از طریق دریافت هشت میلیون (۸.۰۰۰.۰۰۰) ریال پیش‌دریافت بخشی از هزینه‌های حج تمتع از هر نفر به طور علی الحساب، نسبت به ثبت نام سیصد هزار (۳۰۰.۰۰۰) نفر متقاضیان حج تمتع اقدام و مبلغ دو هزار‌ و چهار صد میلیارد ریال وجوه دریافتی را به حساب درآمد عمومی واریز کند.‌

ماده ۲ – در صورتی که تعداد متقاضیان ثبت نام شده در مهلت مقرر به میزان مورد نظر نرسد، مهلت ثبت نام یک ماه تمدید خواهد شد و در صورتی که تعداد‌متقاضیان بیش از سیصد هزار (۳۰۰.۰۰۰) نفر شود، سازمان حج و زیارت موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه از طریق قرعه کشی نفرات اصلی را تعیین و‌ وجوه پرداختی افراد مازاد را با هماهنگی وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریق بانک عامل مسترد کند.

‌ماده ۳ – وزارت امور اقتصادی دارایی موظف است با هماهنگی بانک عامل وجوه افراد انصرافی را در هر زمان مسترد نماید.

‌ماده ۴ – پس از نهایی شدن هزینه سفر حج در هر سال از سوی هیأت دولت همه ساله تسهیلات لازم برای افراد اعزامی فراهم خواهد شد.

‌ماده ۵ ـ سازمان برنامه و بودجه موظف است براساس سهمیه تعیین شده برای اعزام حجاج ثبت نام شده، با هماهنگی سازمان حج و زیارت همه ساله اعتبارات‌ مورد نیاز را براساس تعداد افراد اعزامی تا خاتمه فهرست متقاضیان ثبت نام شده، تحت ردیفی ذیل سازمان حج و زیارت به صورت کمک درج کند.

‌تبصره – کمیته تخصیص اعتبار موظف است اعتبار مذکور را به صورت صد در صد تخصیص دهد.

‌ماده ۶ – اعزام افراد ثبت نام شده براساس برنامه‌ریزیهای سازمان حج و زیارت و با توجه به سهمیه اختصاص یافته تا حد ظرفیت خالی از سال ۱۳۷۸ آغاز‌ می‌شود و افراد ثبت نام شده حداکثر تا چهار سال پس از آن به بیت ا…‌الحرام اعزام خواهند شد.

ماده ۷ ـ [الحاقی ۱۳۸۳/۱۲/۱۶]
سازمان حج و زیارت مکلف است وجوه سپرده آن دسته از متقاضیان را که تا پایان مهلت مقرردر ماده (۶) جهت اعزام در کاروانهای مربوط ثبت‌نام ننموده‌اند، در حسابهایی نزد بانک ملی ایران به نام افراد متقاضی سپرده‌گذاری نماید.

تبصره ۱ ـ مبلغ سپرده‌گذاری برای هر فرد ۱۱ میلیون ریال است که صرفاً توسط خود شخص یا وراث‌ قانونی وی قابل برداشت است و سازمان حج و زیارت مجاز به برداشت از حسابهای مذکور نیست‌.

تبصره ۲ ـ اعتبار لازم برای بازپرداخت وجوه سپرده افراد مشمول این ماده (۱۹۸۰۰ نفر) و تسهیلات‌ مربوط از محل ردیف ۱۰۴۰۰۹ (تعهدات اعزام زائران حج تمتع‌) در سالهای ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ قابل تأمین‌ است‌.

تبصره ۳ ـ سازمان حج و زیارت موظف است فهرست متقاضیانی را که تا سال ۱۳۸۳ به حج تمتع اعزام‌ نشده و وجوه خود را بازپس نگرفته‌اند، به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ارایه نماید.

تبصره ۴ ـ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور مکلف است اعتبار لازم را برای بازپرداخت وجوه افراد باقیمانده موضوع تبصره (۳) از محل اعتبار ردیف فوق‌الذکر در قانون بودجه سال ۱۳۸۳ و سال ۱۳۸۴ تأمین‌نماید.

ماده ۸ ـ [الحاقی ۱۳۸۳/۱۲/۱۶]
با اجرای مفاد ماده (۷)، دولت با متقاضیان مذکور تسویه حساب نموده و پس از آن مسؤولیتی‌ در قبال اعطای تسهیلات به آنان نخواهد داشت‌.

‌حسن حبیبی
‌معاون اول رییس جمهور