شماره ۳۳۸۷۳ت۱۵۱۲۶ه – ۱۳۷۴/۱۰/۱۲
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۴/۱۰/۶ بنا به پیشنهاد شماره ۳۹۷ ـ ۲۱ مورخ ۷/۳/۱۳۷۴ سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد بند (الف) ماده (۴۵) قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین ـ مصوب ۱۳۷۳ ـ آییننامه اجرایی بند مزبور را را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ ـ اصطلاحات و عناوین به کار رفته در این آییننامه به شرح زیر تعریف میگردد:
الف ـ سازمان: سازمان حفاظت محیط زیست.
ب ـ قانون: قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین ـ مصوب ۱۳۷۳ ـ
ج ـ [اصلاحی ۱۳۷۵/۱۲/۱]
مأموران سازمان، آن دسته از کارکنان شاغل سازمان هستند که در زمینه حفاظت محیط زیست و جلوگیری از تخلفات و پیگیری پروندهها فعالیت دارند.
د ـ مخبر یا کاشف: کسی است که ارتکاب جرم و وجود مختلف در شکارگاهها و مناطق را به ادارات و واحدهای حفاظت محیط زیست به طور صحیح گزارش داده و گزارش او قبل از شروع عملیات و دستگیری متخلفین در دفتر مربوط به ثبت رسیده است یا کسی است که نگهداری، حمل و نقل و ورود و خروج غیرمجاز جانوران وحشی از جمله بازهای شکاری قاچاق را کشف میکند و به مأموران سازمان یا واحدهای ذیربط ارایه میدهد و نام او در صورت مجلس مربوطذکر میگردد. گزارشهای محرمانه در دفتر خاصی نزد مدیر کل، ثبت میشود.
ماده ۲ ـ بهای جانوران وحشی موضوع بند (الف) ماده (۴۵) قانون که بابت ضرر و زیان از شکارچیان و متخلفین از قوانین و مقررات شکار و صید، دریافت میگردد و نیز بهای پروانههای شکار و صید موضوع ماده (۸) قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست ـ مصوب ۱۳۵۳ ـ به حسابهای جداگانهای که توسط خزانه افتتاح شده یا میشوند واریز میشود و معادل هفتاد درصد مبالغ واریزی از محل اعتبار مربوط در قانون بودجه هر سال در اختیار سازمان قرار میگیرد تا بهترتیب مقرر در مواد (۳)، (۴) و (۵) این آییننامه به مصرف برسد.
ماده ۳ ـ هفتاد درصد وجوه واریزی که بابت بهای ضرر و زیان از شکارچیان و متخلفین از قوانین و مقررات شکار و صید دریافت میگردد در هر مورد که منجر به تشکیل پرونده و صدور حکم مراجع قضایی شده و یا ضرر و زیان متعلقه از طرف متخلفین پرداخت میگردد به شرح زیر تقسیم و پرداخت خواهد شد:
۱ ـ مخبرین یا کاشفین معادل (۱۵%) بهای جانوران وحشی
۲ ـ [اصلاحی ۱۳۷۵/۱۲/۱]
مأموران سازمان معادل (۴۵%) بهای جانوران وحشی
۳ – [اصلاحی ۱۳۷۵/۱۲/۱]
مأموران سازمان در امور تعقیب و پیگیری پرونده، معادل (۱۰%).
تبصره ۱ ـ چنانچه هر یک از عوامل و اشخاص مذکور در این ماده در دو یا چند عنوان سهیم باشند فقط حق دریافت سهم زیادتر را دارند.
تبصره ۲ ـ در مواردی که اشخاص مذکور در هر یک از بندهای این ماده متعدد باشند (بیش از یک نفر باشند) سهم مقرر به نسبت فعالیت و میزان مشارکت آنان تقسیم خواهد شد.
تبصره ۳ ـ مأموران سازمان در حوزه استحفاظی خود نمیتوانند از سهم مخبر استفاده کنند.
تبصره ۴ ـ صرفهجویی حاصل از اجرای این ماده در هر مورد از بابت وصول ضرر زیان موضوع بند (چ) ماده (۳) قانون شکار و صید ـ مصوب ۱۳۴۶ ـ تا سقف هفتاد درصد به مأمورانی که در جهت اجرای قوانین و مقررات حفاظت محیط زیست و شکار و صید فعالی داشته یا از بروز تخلفات و جرایم جلوگیری نمودهاند پرداخت خواهد شد.
ماده ۴ ـ [اصلاحی ۱۳۷۵/۱۲/۱]
معادل هفتاد درصد وجوه واریزی بابت وصول بهای پروانههای شکار و صید به تشخیص و دستور رییس سازمان یا مقامات مجاز از طرفوی به شرح زیر به مأموران سازمان پرداخت میشود:
الف ـ به هر مأموری که ضمن انجام وظیفه و مأموریت محول شده، مصدوم یا مجروح شده و تحت مداوا قرار میگیرد حداکثر تا سه میلیون ریال و در صورتی که صدمه وارد شده منجر به نقص عضو شود، حداکثر پنج میلیون ریال.
ب ـ به خانواده مأمورانی که در جهت انجام وظایف قانونی و اجرای مأموریتهای محول شده و در جریان کشف و تعقیب جرایم شکار و صید و حین برخورد با متخلفین جان خود را از دست میدهند، حسب مورد پنج میلیون تا دوازده میلیون ریال.
ج ـ به مأمورانی که در اجرای وظایف قانونی محول شده و یا کشف و تعقیب جرایم و دفاع از حقوق سازمان دچار خسارات مالی شدهاند و یا شایستگی و تلاش قابل توجهی ابراز داشتهاند یا در جهت حفظ منافع سازمان و تأمین درآمدهای موضوع این آییننامه اقدامات قانونی مؤثر به عمل آوردهاند، حداکثر چهار میلیون ریال.
د – [الحاقی ۱۳۷۶/۵/۸]
به مأمورانی که هنگام کشف و تعقیب جرایم شکار و صید و در حین انجام وظیفه، براثر درگیری با متخلفان، به حکم مراجع قضایی به پرداخت دیه محکوم میشوند، معادل مبلغ دیه مندرج در حکم دادگاه.
حسن حبیبی ـ معاون اول رییس جمهور