ماده واحده – مواد (۴۳) و (۴۴) قانون تامین اجتماعی – مصوب ۱۳۵۴ – به شرح زیر اصلاح و سه تبصره به ماده (۸۰) قانون مزبور الحاق میشود:
۱ – نصاب اعتراض به آرای هیاتهای بدوی تشخیص مطالبات، مندرج در قسمت اخیر بند (۴) ماده (۴۳) به یک میلیون و پانصد هزار (۱۵۰۰۰۰۰) ریال تغییر مییابد.
۲ – در ماده (۴۴) قانون تامین اجتماعی عبارت “در تهران” به عبارت “در مراکز استانها” تغییر مییابد.
۳ – بند (۳) ماده (۸۰) به شرح زیر اصلاح و سه تبصره به آن الحاق میشود:
“۳ – درصورت فوت بیمه شدهای که در ده سال آخر حیات خود، حداقل حق بیمه یک سال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات حق بیمه ۹۰روز کار را پرداخت کرده باشد.
تبصره ۱ – بیمه شدگان مشمول قانون تامین اجتماعی که قبل از تصویب این ماده واحده
فوت شده و به هر علت در مورد آنان مستمری برقرار نشده است، حسب مورد مشمول شرایط مقرر در این بند یا تبصره (۲) هستند.
تبصره ۲ – چنانچه بیمه شده فاقد شرایط مقرر در این بند باشد ولی حداقل (۲۰) سال حق بیمه مقرر را قبل از فوت پرداخت کرده باشد، بازماندگان وی از مستمری برخوردار خواهند شد. در تعیین متوسط مزد یا حقوق ماهانه مشمولان این تبصره برای محاسبه میزان مستمری، تبصره ماده (۷۷) قانون تامین اجتماعی ملاک عمل قرار میگیرد.
تبصره ۳ – بیمه شدهای که از تاریخ تصویب این قانون به بعد فوت میشود و فاقد شرایط مقرر در این بند میباشد، چنانچه سابقه پرداخت حق بیمه اوکمتر از (۲۰) سال و بیشتر از (۱۰) سال باشد، به بازماندگان وی در ازای هر سال سابقه پرداخت حق بیمه، غرامت مقطوعی معادل یک ماه حداقل دستمزد کارگر عادی در زمان فوت به طور یکجا و به نسبت سهام مقرر در ماده (۸۳) قانون تامین اجتماعی پرداخت میشود.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ بیست و هفتم مهرماه یکهزار و سیصد و هفتاد و شش مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۷/۸/۱۳۷۶ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی – علی اکبر ناطق نوری