شماره: ۵۲۲۷۲ت۱۷۹۲۹ه
تاریخ: ۱۳۷۶.۳.۱۱
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۶.۳.۴ بنابه پیشنهاد شماره ۱۲۰ب مورخ ۱۳۷۶.۱.۹ بنیاد امور بیماریهای خاص و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران “آییننامه تشکیل کمیته بیماریهای خاص استان” را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ ـ به منظور بهرهگیری از امکانات و اعتبارات مردمی و ایجاد هماهنگی با سازمانهای مرتبط با امور بیماران خاص و بهرهگیری بهینه از امکانات موجود و به منظور بهبود امور بیماران خاص کشور با هماهنگی سازمانهای دولتی و غیر دولتی به ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری نزدیک استانداریها و دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی “کمیته بیماریهای خاص استان” در هریک از استانهای کشور ـکه در این آییننامه کمیته نامیده میشودـ تشکیل میشود.
ماده ۲ ـ اعضای کمیته عبارتند از:
۱ ـ یکی از معاونان استاندار به انتخاب استاندار به عنوان رییس کمیته.
۲ ـ مدیر کل امور اجتماعی استانداری به عنوان دبیر کمیته.
۳ ـ معاون دارو و درمان دانشگاه یا دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان.
۴ ـ مدیران کمیته امداد امام خمینی (ره)، هلال احمر، سازمان انتقال خون، سازمان بهزیستی ، سازمان بیمه خدمات درمانی، سازمان تأمین اجتماعی، اداره کل کار و امور اجتماعی و صدا و سیمای استان حسب مورد بنابه تشخیص رییس.
۵ ـ نماینده دفتر نمایندگی ولی فقیه و ائمه جمعه استان.
۶ ـ رؤسای انجمنهای حمایتی بیماران خاص استان.
۷ ـ افراد خیر و علاقمند که عضویت آنها میتواند در پیشبرد اهداف کمیته مؤثر باشد، حسب مورد با تشخیص رییس.
۸ ـ مؤسسات خیریه حسب مورد با تشخیص رییس.
تبصره ـ در مواردی که استاندار لازم بداند، جلسات کمیته با ریاست وی تشکیل میشود.
ماده ۲ ـ وظایف کمیته به شرح زیر است:
۱ ـ بررسی وضعیت بیماران خاص در سطح استان از طریق مراجع ذیربط.
۲ ـ رسیدگی به مشکلات موجود بیماران خاص در سطح استان از طریق مراجع ذیربط.
۳ ـ پیگیری امور بیماران خاص در استان به وسیله مسؤولان مربوط.
۴ ـ ارایه پیشنهادهای لازم برای بهبود امور بیماران خاص استان.
۵ ـ گسترش امکانات و تجهیزات درمانی بیماران خاص استان از طریق جلب کمکهای مردمی و خیریه.
۶ ـ مشارکت در امر ارتقای فرهنگ پیشگیری با استفاده از کلیه راههای ممکن.
۷ ـ امدادرسانی به خانوادههای بیماران خاص و انجام امور توانبخشی و مددکاری آنان.
تبصره ـ با توجه به مسؤولیت دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی سراسر کشور در درمان بیماران و نظارت بر حسن انجام این کار، در صورت وجود مسایل و مشکلاتی در ارتباط با ارایه خدمات به بیماران خاص، کمیته موضوع را برای پیگیری و رفع آن به دانشگاههای علوم پزشکی یا مسؤولان استان ارجاع و در صورت عدم امکان حل مشکلات یاد شده در استان، موضوع از طریق بنیاد امور بیماریهای خاص ـ که در این آییننامه بنیاد نامیده میشودـ برای بررسی و تصمیمگیری نهایی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال میشود.
ماده ۳ ـ دبیرخانه کمیته در دفتر امور اجتماعی استانداری مستقر است و کلیه مکاتبات، اسناد و صورت جلسات در آن بایگانی میشود.
تبصره ـ جلسات کمیته حداقل هرماه یکبار با دعوت رییس تشکیل میشود.
ماده ۴ ـ صورت جلسات کمیته توسط رییس به بنیاد ارسال میشود و اعضای کمیته موارد مطرح شده در جلسه را حسب موضوع و مسؤولیت خود پیگیری میکنند.
ماده ۵ ـ با توجه به اهداف تشکیل، کمیتهها سعی در استفاده از اعتبارات موجود مراکز خیریه، کمکهای مردمی و استانداری خواهند داشت و دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی براساس سیاستهای معاونت درمان و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،اعتبارات این بیماران را فقط برای آنها هزینه میکنند.
ماده ۶ ـ در صورت ارایه پیشنهادهای بهبود بخش امور بیماران خاص در استانها، کمیتهها با هماهنگی لازم با مراجع ذیربط در تأمین هزینههای مربوط از طریق مراکز خیریه اقدام میکنند.
ماده ۷ ـ بنیاد در صورت نیاز به کمیتهها کمک مالی و غیرمالی میکند.
ماده ۸ ـ با توجه به عضویت مسؤولان مرتبط با امور بیماران خاص در کمیتهها، امور اجرایی مربوط از طریق سازمانهای عضو کمیتهها انجام میشود.
تبصره ۱ ـ انجمنهای حمایتی استان مشکلات بیماران خاص را به کمیتهها منعکس میکنند.
تبصره ۲ ـ در استانهایی که انجمنهای حمایتی وجود ندارد، با همکاری بنیاد، استانداریها و دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی انجمنهای حمایتی تأسیس میشود.
تبصره ۳ ـ بنیاد با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از گسترش مراکز خیریه در استانها حمایت میکند.
ماده ۹ ـ رییس کمیته نماینده استان در بنیاد است.
تبصره ـ کلیه مکاتبات و هماهنگیهای کمیته از طریق رییس کمیته صورت میگیرد و سازمانهای ذیربط مسؤولیتهای اداری و اجرایی خود را براساس قوانین و مقررات مربوط و دستورالعملهای ابلاغ شده توسط سازمانهای متبوع خود پیگیری میکنند.
ماده ۱۰ ـ دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی با توجه به سیاستهای معاونت درمان و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به راهاندازی محلی ثابت برای پذیرش و درمان بیماران خاص با اولویت مراکز استان و شهرهایی که تعداد قابل توجهی بیمار خاصدارند، اقدام میکنند.
ماده ۱۱ ـ کمیتهها مجاز به ایجاد تشکیلات جدید نیستند.
حسن حبیبی
معاون اول رییس جمهور