۵۱۵۹۱ت۱۷۸۱۰ه – ۱۳۷۶.۰۱.۲۶
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۶/۱/۲۰ بنا به پیشنهاد شماره ۱۳۳۸۶ مورخ ۱۱/۱۲/۱۳۷۵ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد ماده (۶) قانون نحوه تشکیل پیامآوران بهداشت ـ مصوب ۱۳۷۵ ـ آییننامه اجرایی قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:
ماده ۱ ـ از تاریخ تصویب قانون نحوه تشکیل پیامآوران بهداشت مصوب ۱۳۷۵ ـ که در این آییننامه به اختصار قانون نامیده میشود ـ مشمولان خدمت وظیفه عمومی که در یکی از رشتههای زیر در داخل یا خارج از کشور فارغالتحصیل میشوند مشمول قانون و این آییننامه هستند:
الف ـ رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، علوم آزمایشگاهی و تخصصهای وابسته.
ب ـ رشتههای پیراپزشکی و وابسته پزشکی شامل: [اصلاحی ۱۳۸۵/۴/۲۸]
بهداشت عمومی، اپیدیمولوژی، آموزش بهداشت، مدیریت بهداشتی درمانی، بهداشت حرفهای و صنعتی، بهداشت محیط، تغذیه و صنایع غذایی، آمار بهداشتی و حیاتی، ضبط آمار و مدارک پزشکی، علوم آزمایشگاهی، قارچشناسی، انگلشناسی، حشرهشناسی پزشکی و ناقلین، میکروبیولوژی پزشکی، خونشناسی و انتقال خون، پرستاری، هوشبری، اطاق عمل، فیزیوتراپی، شنواییسنجی، بیناییسنجی، گفتاردرمانی، تکنولوژی پزشکی، مبارزه با بیماریها و بهیار، فوریتهای پزشکی.
ماده ۲ ـ کمیسیون موضوع تبصره (۱) ماده (۱) قانون در نیمه اول شهریور و نیمه اول اسفند هرسال به دعوت ستاد کل نیروهای مسلح در محل آن ستاد تشکیل و با رعایت حفظ آمادگی رزمی نیروهای مسلح، سهمیه پیامآوران بهداشت را تعیین میکند. نتیجه تصمیمگیری حداکثر ظرف دو هفته توسط ستاد کل نیروهای مسلح به دستگاههای ذیربط و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ میشود.
ماده ۳ ـ در اجرای تبصره (۲) ماده (۱) قانون، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در چهارچوب سهمیه تعیین شده از بین مشمولان خدمت وظیفه عمومی که دارای دفترچه آماده به خدمت هستند برای نقاط مجاز تصریح شده در قانون، ثبتنام به عمل آورده و حداکثر ظرف (۷۲) ساعت قبل از روز تعیین سهمیه، فهرست مربوط را به ستاد کل نیروهای مسلح ارایه میکند. ستاد کل نیروهای مسلح فهرست یاد شده را جزو سهمیه وزارت مذکور منظور کرده و کسری سهمیه را طبق ضوابط جاری معرفی میکند.
ماده ۴ ـ دانشگاههای علوم پزشکی میتوانند امکانات زیست، پوشاک و خوراک مناسب را در محل خدمت و وسیله ایاب و ذهاب یا هزینه آن را (درهنگام اعزام مشمولان به مرخصی استحقاقی) براساس ضوابط ستاد کل نیروهای مسلح، برای مشمولان این آییننامه فراهم کنند.
ماده ۵ ـ مشمولان این آییننامه در یکی از مراکز آموزش نظامی که توسط ستاد کل نیروهای مسلح تعیین میشود دوره آموزش نظامی را طی میکنند.
تبصره ۱ ـ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موظف است هر سال اعتبارات لازم برای آموزش افراد یاد شده را تأمین کرده و در اختیار سازمان آموزشدهنده قرار دهد.
تبصره ۲ ـ سازمان آموزشدهنده موظف است مشمولان آموزش دیده را پس از پایان دوره آموزش نظامی به منظور ادامه خدمت دوره ضرورت، بهوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معرفی کند.
ماده ۶ ـ دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی موظفند موارد تخلف مشمولان این آییننامه را براساس آییننامه انضباطی نیروهای مسلح به سازمان ذیربط اعلام کنند. سازمان مربوط موظف است حداکثر ظرف دو ماه نتیجه رسیدگی و اقدام لازم را به دانشگاه محل خدمت اعلامکند.
تبصره ـ در صورتی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نتواند از افراد مشمول این آییننامه استفاده کند موظف است با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص بازگرداندن افراد یاد شده به سازمان مربوط اقدام کند.
ماده ۷ ـ مشمولان این آییننامه در دوران خدمت در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان مأمور از نیروهای مسلح و با حفظ وضعیت نظامی انجام وظیفه میکنند.
تبصره ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح دفترچه مرخصی برای افراد یاد شده تهیه میکند.
ماده ۸ ـ حقوق و مزایای مشمولان این آییننامه در ساعات موظف اداری طبق جدولی است که از سوی ستاد کل نیروهای مسلح تهیه و به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ابلاغ میشود.
تبصره ۱ ـ مشمولان این آییننامه از کلیه مزایایی که برای مشمولان وظیفه عمومی مطابق قانون درنظر گرفته شده یا بشود بهرهمند میشوند.
تبصره ۲ ـ مشمولان این آییننامه موظفند به صورت تمام وقت و بدون کار انتفاعی خصوصی خدمت کنند اما با دو نوبت کار موظف، علاوهبر حقوق و مزایای خدمت وظیفه عمومی مجاز به استفاده از اضافه کاری هستند.
تبصره ۳ ـ مبنای محاسبه فوقالعاده اضافه کار ساعتی، پایه حقوق و مزایای کارکنان همتراز به لحاظ مدرک تحصیلی در بدو استخدام رسمی براساس قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت است.
تبصره ۴ ـ مشمولان این آییننامه که به طور تمام وقت و با استفاده از امکانات اسکان خدمت میکنند از دیگر مزایای موضوع قانون استخدام کشوری و قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت که به افراد مشابه آنها تعلق میگیرد برخوردار میشوند.
تبصره ۵ ـ کسور قانونی مقرر در قوانین نیروهای مسلح، براساس حقوق وظیفه مشمولان موضوع این آییننامه کسر و همراه با سهم دولت ـ که از محلبودجه دستگاه محل خدمت تأمین میشود ـ در پایان هر ماه به حسابهای مربوط در صندوقهای بازنشستگی و بیمه نیروهای مسلح واریز میشود.
ماده ۹ ـ مشمولان این آییننامه از نظر بیمه عمر و حوادث مشمول قوانین و مقررات مربوط به کارمندان دولت و از نظر بیمه خدمات درمانی مشمول قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور ـ مصوب ۱۳۷۳ ـ و ضوابط مشمولان قانون وظیفه عمومی مندرج در قانون یاد شده هستند.
تبصره ـ سازمان برنامه و بودجه موظف است سهم سرانه بیمه درمانی مشمولان این آییننامه را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت کند.
ماده ۱۰ ـ در اجرای تبصره ماده (۳) قانون، مرجع رسیدگی به تخلفات خدمتی پزشکی مشمولان این آییننامه سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران است.
ماده ۱۱ ـ دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی موظفند مشمولان این آییننامه را در پایان دوره، برای دریافت کارت پایان خدمت به سازمان مربوط معرفی و رونوشت آن را به مرکز تأمین و توزیع نیروی انسانی و پیامآوران بهداشت ارسال کنند.
ماده ۱۲ ـ انجام امور اجرایی قانون و این آییننامه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با مراکز تأمین و توزیع نیروی انسانی و پیامآوران بهداشت است.
حسن حبیبی
معاون اول رییس جمهور