آیین‌نامه اجرایی تبصره (۴۴)‌ قانون بودجه سال ۱۳۷۶

تاریخ تصویب: ۱۳۷۶/۰۱/۰۶
تاریخ انتشار: ۱۳۷۶/۰۱/۲۳

۵۰۳۶۸ت۱۷۸۵۲‌ه‍ – ۱۳۷۶.۰۱.۱۰


‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۶.۱.۶ بنابه پیشنهاد شماره ۳۳۰۳ـ۸۴۵۵.۴۲ـ۱۰۲ مورخ ۱۳۷۵.۱۲.۲۱ سازمان برنامه و بودجه و در اجرای‌تبصره (۴۴) قانون بودجه سال ۱۳۷۶ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱ ـ عبارتهای زیر دارای تعاریف مشروح مربوط می‌باشند:

‌الف ـ حجم عملیات عمرانی: کلیه طرح‌های عمرانی ملی و استانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، و آن دسته از طرح‌های عمرانی ملی وزارت مسکن و‌شهرسازی که اجرای آنها به سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات دولتی و عمومی تفویض و اعتبار آنها از محل بودجه عمومی دولت تأمین می‌شود.

ب ـ تخصیص اعتبار: تمام یا قسمتی از اعتبار مصوب طرح که براساس پیشرفت فیزیکی عملیات درصدی از اعتبار مصوب طرح جهت اجرای طرح در‌ اختیار دستگاه اجرایی ذی‌ربط قرار می‌گیرد.

ج ـ حق‌الزحمه: درصدی از تخصیص اعتبار مصوب که به عنوان درآمد در اختیار واحدهای سازمانی مذکور قرار می‌گیرد تا براساس مفاد بودجه مصوب‌ و آیین‌نامه‌های استخدامی، مالی و معاملاتی خود برای هزینه‌های جاری شامل (‌نیروی انسانی در چهارچوب قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان‌دولت، اداری، مدیریت و سرمایه‌ای) تعهد و پرداخت نماید.


‌ماده ۲ ـ به منظور کاهش هزینه‌های غیر ثابت وابسته و هزینه‌های سربار در اجرای طرح‌های عمرانی و تسریع در بهره‌برداری از ظرفیت‌های ساختمانی،‌درصد حق‌الزحمه هر طرح با توجه به پراکندگی پروژه‌های مربوط در سطح کشور و اعمال درجه پیچیدگی و سختی ساخت آنها که در اعتبار مصوب هر‌ طرح لحاظ شده است، حداکثر معادل(۲.۵) درصد تخصیص اعتبار هر طرح می‌باشد.


‌ماده ۳ ـ حق‌الزحمه هر طرح حداکثر معادل(۲.۵) درصد تخصیص اعتبار هر طرح در هر دوره زمانی در طول سال مالی تعیین می‌شود تا از یک طرف به‌حساب هزینه قطعی طرح و از طرف دیگر به حساب درآمد قطعی دستگاه‌های اجرایی مذکور منظور گردد.


‌ماده ۴ ـ تعیین حق‌الزحمه هر طرح به عهده ذی‌حسابهای طرحها می‌باشد که با تأیید مدیران عامل واحدهای اجرایی مربوط در هر دوره تخصیص اعتبار‌به حساب درآمد آن سازمان نزد خزانه‌داری کل واریز می‌شود.
‌برداشت از حساب‌های مذکور در حدود بودجه مصوب مجاز خواهد بود.


‌ماده ۵ ـ اعتبار حق‌الزحمه هر طرح تحت عنوان “‌هزینه‌های جانبی طرح” در موافقتنامه مربوط منظور می‌شود.


‌ماده ۶ ـ منظور نمودن هزینه‌های پرسنلی در موافقت‌نامه طرح‌های عمرانی تحت عنوان “‌خدمات قراردادی” موضوع ماده (۵) این آیین‌نامه و “‌هزینه‌های‌ جانبی طرح” شامل مواد(۳)، (۴)، (۶) و(۷) غیر از حق‌الزحمه خدمات مدیریت که اعتبار آن در طرح‌های عمرانی مربوط از بودجه عمومی دولت تأمین‌ می‌شود در موافقت‌نامه‌های طرح‌های عمرانی مشمول این آیین‌نامه مجاز نمی‌باشد.


‌ماده ۷ ـ هیأت مدیره سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات دولتی و عمومی و همچنین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظفند فهرستی از اعتبارات‌ مصوب، تخصیص اعتبار سالانه و میزان حق‌الزحمه دریافتی هر طرح را تهیه و پس از تأیید ذی‌حساب مربوط، در اختیار بازرسان قانونی واحدهای‌ سازمانی مذکور برای طرح در مجمع عمومی یا شورای عالی آنان قرار دهند.

‌تبصره ـ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مکلف است گزارش عملکرد منابع دریافتی از محل طرح‌های عمرانی، همراه با پیشرفت فیزیکی عملیات انجام‌شده را هر سه ماه یکبار براساس مفاد این آیین‌نامه به سازمان برنامه و بودجه گزارش نماید.


‌ماده ۸ ـ آن قسمت از اعتبارات عمرانی که از محل بودجه عمومی دولت توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان پیمانکار طرح که عملیات اجرایی‌ آن را عهده‌دار است، تابع مقررات حاکم بر نظام فنی و اجرایی کشور می‌باشد.

‌حسن حبیبی
‌معاون اول رئیس جمهور