۸۴۵۹ت۱۷۲۹۷ه – ۱۳۷۵.۰۸.۰۷
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۵/۸/۲ بنا به پیشنهاد شماره ۳۱۶۳.۲۱.۲۵۲۱۹ مورخ ۱۳۷۵.۷.۲۵ شورای الی هماهنگی صادرات خدمات فنی و مهندسی و به استناد تبصره (۲۷) قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب ۱۳۷۳ – تصویب نمود:
ماده (۷) آییننامه اجرایی تبصره (۲۷) قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – موضوع تصویبنامه شماره ۱۰۰۸۹ت۱۵۵۸۱ه مورخ ۱۳۷۴/۸/۱۷ – به شرح زیر تغییر مییابد:
«ماده ۷ – به منظور تسهیل امر صادرات خدمات فنی و مهندسی، سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران موظف است در اجرای وظایف قانونی خود، نظام اعطای اعتبارات صادراتی به صادرات خدمات فنی و مهندسی را با لحاظ موارد زیر طراحی نموده و با تصویب شورای عالی سرمایهگذاری به مورد اجرا گذارد:
۱ – تأمین مالی اعتبارات صادراتی به دو شکل زیر امکانپذیر باشد:
الف – تأمین مالی توسط بانکها از محل سهمیه اعتباری بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی که به طور متناسب توسط شورای پول و اعتبار تعیین میشود.
ب – تأمین مالی توسط سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، از محل اعتباری که به همین منظور در بودجه هر سال کشور پیشبینی و منظور میشود.
۲ – سیاستگذاری و بودجه بندی اعتبارات صادراتی تحت پوشش مؤسسات تضمینی و بیمهکننده و تعیین جدول ریسک کشورها قبل از شروع هر سال توسط شورای عالی سرمایهگذاری انجام شود و بانکها، سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران و مؤسسات تضمینی و بیمهکننده در چهارچوب آنها اقدام نمایند.
۳ – زیان مؤسسات تضمینی و بیمهکننده در ارتباط با اقدام در چهارچوب سیاستها و بودجهبندی موضوع بند (۲) این ماده با تأیید شورای عالی سرمایهگذاری ازمحل منابع عمومی بودجه کل کشور تأمین و پرداخت شود.
۴ – به منظور تأمین بخش ارزی اعتبارات اعطایی، مراجع ذیربط به پیشنهاد سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، سهمیه ارزی لازم را اختصاص دهند.
۵ – در مورد طرحها یا کشورهای خاصی که اعتبار صادراتی آنها از محل منابع موضوع بند (۱) این ماده تأمین مالی شده است، به پیشنهاد کمیته موضوع ماده (۱۸) این آییننامه و تصویب شورای عالی سرمایهگذاری تمام یا بخشی از مابهالتفاوت نرخ سود داخلی و خارجی اعتبار اعطایی، از محل اعتباری که به همینمنظور در بودجه هر سال کل کشور پیشبینی و منظور میشود، توسط سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران تأمین و پرداخت گردد.
۶ – بانکها یا سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران برای آن دسته از مؤسسات و شرکتهای صادرکننده خدمات فنی و مهندسی که فعالیت بانکی مربوط به قراردادهای خود در خارج از کشور را نزد بانکهای ایران متمرکز میکنند، گواهی سقف اعتبار نقدی و ضمانتنامهای مورد نیاز مناقصهگذاران خارجی رابرای تعیین صلاحیت متقاضیان شرکت در مناقصه متناوب با گردش مالی مؤسسات و شرکتهای متقاضی و بر اساس مجوز کمیته موضوع ماده (۱۸) اینآییننامه صادر نمایند.
۷ – صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی مشمول کلیه تسهیلات و امتیازات عامی که برای صادرات کالاهای صنعتی پیشبینی و اعلام شده یا میشود، خواهند بود.»
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور