شماره ۴۰۷۳ – ۱۳۷۵/۴/۲۳
تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور که در جلسه مورخ ۱۳۷۵/۴/۱۰ ستاد پشتیبانی برنامه تنظیم بازار و براساس اصل یکصد و بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به استناد تصویبنامه شماره ۴۰۲۱۴/ ت ۲۸۷هـ مورخ ۲۳ / ۷ / ۷۳ به عنوان تصمیم هیات وزیران اتخاذ شده است ، به عنوان الحاقیه و اصلاحیه تصویبنامه شماره ۱۰۴۱۴ مورخ ۲۴ / ۸ / ۷۴ (آییننامه اجرائی نحوه فروش کالاهای قاچاق مکشوفه موضوع قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز، مصوب ۱۲ / ۲ / ۷۴ مجمع تشخیص مصلحت نظام) به شرح زیر برای اجرا ابلاغ می گردد:
۱ – سازمانها و شرکتها و اتحادیه های موضوع بند (و) ماده (۱) مصوبه ۱۰۴۱۴ مورخ ۲۴ / ۸ / ۷۴، وجوه کالاهای مکشوفه خریداری شده را براساس ماده (۱۸) آییننامه اجرائی قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی راجع به قاچاق کالا و ارز به حساب اداره های مامور وصول عایدات دولت در استانهای ذیربط واریز و رسید آنها را برای دریافت کالا به کمیسیون های قیمت گذاری و نظارت بر فروش استان ها ارایه می دهند.
وجوه مذکور از طریق حسابهای اداره های مامور وصول عایدات دولت هر ۱۵ روز یکبار به حساب تمرکزی خزانه واریز می شود.
تبصره -شرکت دخانیات ایران و شرکت سهامی شیلات ایران که مستقیماً وجوه حاصل از فروش کالاهای قاچاق را به حسابهای مربوطه ، موضوع ماده (۱۸) آییننامه اجرائی قانون واریز می نمایند نیز هر ۱۵ روز یکبار وجوه مذکور را به حساب تمرکزی خزانه واریز خواهند نمود.
۲ – در صورت تعدد خریداران و انبارهای کالا، دبیرخانه ستاد پشتیبانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هماهنگی لازم را برای اختصاص هر یک از انبارها به یک یا چند خریدار به عمل خواهد آورد.
۳ – قیمت کالا عبارتست از ارزش سیف براساس قیمت ارز صادراتی (بر مبنای اعلام بانک مرکزی) و مبالغ موضوع سود بازرگانی مندرج در ماده (۱۵) قانون مقررات صادرات و واردات و عوارض مربوط به همان کالاست که توسط گمرک ایران محاسبه شده است .
تبصره ۱- [الحاقی ۱۳۷۷/۷/۲۸]
اولویت فروش کالا به خریداران به قیمت پایه مندرج در این بند و از طریق مزایده عمومی خواهد بود.
تبصره ۲- [الحاقی ۱۳۷۷/۷/۲۸]
فروش کالاهای قاچاق مکشوفه خروجی ، کالاهای سریع الفساد ، کالاهای انهدامی ( دارای مصرف ثانویه )، کالاهای سریع الاشتعال ، احشام و طیور و کالاهایی که در آنها تغییر کمی و کیفی ایجاد شده باشد به قیمت کارشناسی خواهد بود.
۴ – صورت جلسات فروش پرونده های کالاهای قاچاق در هر هفته با امضاء اکثریت اعضاء کمیسیونهای قیمت گذاری و نظارت بر فروش استانها تهیه و خلاصه آن توسط اداره های مامور وصول عایدات دولت در استانها به شرح زیر ارسال می گردد:
الف : نسخه ای برای درج در سوابق کمیسیون قیمت گذاری و نظارت بر فروش استان .
ب : نسخه ای برای احتساب حق الکشف پرونده های ذیربط، به اداره های مامور وصول عایدات دولت در مرکز.
ج : نسخه ای برای پرداخت سهم کاشفین هر پرونده به سازمان کاشف ذیربط.
تبصره- شرکت دخانیات ایران و شرکت شیلات ایران در مورد کالاهای قاچاق مربوط به خود مسئولیت تهیه و ارسال نسخ فوق الذکر را بعهده دارند.
۵ – دبیرخانه کمیسیون های قیمت گذاری و نظارت بر فروش استانها به مسئولیت نماینده سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در هر استان بر اساس ماده (۴) آییننامه اجرائی فروش موظف هستند با درخواست حداقل دو نفر از اعضاء کمیسیون حداکثر ظرف ۲۴ ساعت جلسه کمیسیون استان را تشکیل دهند و در غیر این صورت ، کمیسیون استان با حضور اکثریت اعضاء تشکیل و با نظارت نمایندگان نهاد ریاست جمهوری تصمیم های لازم را در چارچوب این دستورالعمل اتخاذ می نمایند که مصوبات آن برای کلیه اعضاء لازم الاجراء می باشد.
۶ – اداره های مامور وصول عایدات دولت (گمرک جمهوری اسلامی ایران – شرکت دخانیات ایران – شرکت سهامی شیلات ایران) و سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی (در مورد فروش کالاهایی که توسط
کمیسیون مرکزی قیمت گذاری و نظارت بر فروش انجام می شود) بلافاصله پس از فروش کالاها و واریز وجوه به حساب تمرکزی خزانه ، بدون تنظیم فهرست تقسیم سهام نسبت به درخواست واریزی ۵۰ % حق السهم سازمانهای کاشف به حسابهای مربوطه ، همراه با اعلام مشخصات پیکره وجوه واریزی به حساب تمرکزی خزانه (حساب ۷۱۲) اقدام و یک برگ رونوشت درخواست را به سازمان کاشف ذیربط منعکس می نمایند.
۷ – اداره های مأمور وصول عایدات دولت بلافاصله پس از وصول جریمه از متهمین ، و واریز وجوه مذکور به حساب تمرکزی خزانه ، همراه با اعلام مشخصات و پیکره وجوه واریزی بحساب مذکور، بدون تنظیم فهرست تقسیم سهام نسبت به درخواست واریزی ۵۰% حق السهم سازمانهای کاشف از خزانه اقدام و رونوشت درخواست مذکور را به سازمانهای کاشف ذیربط ارسال می نمایند.
۸ – اداره کل خزانه براساس درخواست اداره های مأمور وصول عایدات دولت و پس از وصول رسید واریز وجوه مربوط به حساب تمرکزی خزانه (حساب ۷۱۲) بلافاصله نسبت به واریز ۵۰% حق السهم سازمانهای کاشف به حسابهای مربوطه اقدام می نمایند.
۹ – کلیه صورتهای تقسیم حق الکشف قاچاق براساس صورتجلسات بدوی کشف توسط سازمانهای کاشف تنظیم تا براساس اسامی قید شده در صورت تقسیم نسبت پرداخت حق الکشف اقدام نمایند.
۱۰ – در اجرای احکام صادره از مراجع ذیصلاح قضائی وجوه قابل استرداد به صاحب کالا از محل موجودی حساب ۷۱۲ خزانه تأمین و از طریق دستگاه اجرائی ذیربط به ذینفع پرداخت خواهد شد و خزانه موظف است وجوه مذکور را از مبالغ ۵۰ درصد قابل پرداخت به دستگاههای اجرائی ذیربط کسر نمایند.
۱۱ – نظارت عالیه بر کار کمیسیون مرکزی از طریق نماینده نهاد ریاست جمهوری و نظارت عالیه بر کار کمیسیون استان توسط یکی از معاونین استاندار (با معرفی استاندار و ابلاغ دبیرخانه ستاد پشتیبانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز) به عنوان نماینده دبیرخانه اعمال خواهد شد.
دبیرخانه ستاد پشتیبانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نظارت بر حسن اجرای آییننامه ها و دستورالعمل های مربوط را بر عهده داشته و گزارش پیشرفت کار را بطور مرتب برای استحضار ریاست محترم جمهوری ارسال خواهد داشت .
۱۲ – از تاریخ ابلاغ این تصویبنامه کلیه مقررات و آییننامه ها و مواد مغایر ملغی می باشد.
حسن حبیبی
معاون اول رییس جمهور