آیین‌نامه تشخیص مشمولان اعتبارات بنیاد شهید انقلاب اسلامی موضوع بند (ج) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۳۷۴ کل‌ کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۴/۰۶/۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳۷۴/۰۷/۰۱

۷۴۳۴ت۱۵۳۴۹ه – ۱۳۷۴.۰۶.۱۹

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۴.۶.۱۲ بنا به پیشنهاد شماره ۳۳۰.۸۲.۱۶۲ مورخ ۱۳۷۴.۴.۲ بنیاد شهید انقلاب اسلامی و تأیید سازمان برنامه و بودجه و‌ وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد بند (ج) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۳۷۴ کل کشور، آیین‌نامه تشخیص مشمولان اعتبارات بنیاد شهید انقلاب‌ اسلامی را به شرح زیر تصویب نمود:

ماده ۱ – مشمولان موضوع اعتبارات این آیین‌نامه عبارتند از همسران و فرزندان و والدین شاهد و کارکنان بنیاد شهید انقلاب اسلامی – که از این پس در این‌ آیین‌نامه به اختصار بنیاد نامیده می‌شود.

‌تبصره – بنیاد موظف است ظرف دو ماه از تاریخ تصویب این آیین‌نامه مقررات اداری و استخدامی خود را با هماهنگی سازمان امور اداری و استخدامی کشور‌ تدوین و برای تصویب به هیأت وزیران ارایه نماید.

‌ماده ۲ – حقوق و مزایای همسر و فرزندان شهدای مردمی (‌غیر مستخدمین شهید لشکری و کشوری) که به استناد آیین‌نامه اجرایی قانون حالت اشتغال‌ مستخدمین شهید، جانباز ازکارافتاده مفقودالاثر انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی – موضوع تصویب‌نامه شماره ۹۸۶۶ت۲۴۵ه مورخ ۱۳۷۳.۷.۲ – همتراز‌ قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت – مصوب ۱۳۷۰ – توسط بنیاد تعیین شده است، از محل اعتبارات موضوع این آیین‌نامه پرداخت می‌شود.

‌تبصره – در صورتی که با صدور احکام همتراز قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۰ – میزان حقوق و مزایای خانواده‌های شاهد از ارقام‌ موضوع جدول حقوق بنیاد که با در نظر گرفتن تعداد فرزندان تحت تکفل تنظیم شده است کمتر شود، بنیاد نسبت به پرداخت مابه‌التفاوت اقدام می‌کند.

‌ماده ۳ – با توجه به امریه شماره ۱۰۰ – .۲۰۲۱۴۵ط مورخ ۱۳۷۴.۴.۱۸ مقام معظم رهبری حقوق و مزایای همسر و فرزندان مستخدمین شهید لشکری و‌ کشوری در سال جاری توسط بنیاد و به میزان آخرین حکم کارگزینی صادر شده در سال ۱۳۷۳ پرداخت می‌شود. در صورت صدور احکام کارگزینی جدید‌اینگونه مستخدمین، پرداخت مابه‌التفاوت ناشی از تطبیق وضعیت شهید با توجه به قانون حالت اشتغال مستخدمین شهید، جانباز ازکارافتاده و مفقودالاثر‌ انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی – مصوب ۱۳۷۲ – بر عهده دستگاه صادرکننده حکم است که وجه آن جهت پرداخت به مشمولان از سوی دستگاه صادرکننده‌ حکم در اختیار بنیاد قرار می‌گیرد. در صورت عدم تأمین بار مالی، مبالغ مذکور به عنوان دیون دولت تلقی می‌شود.

‌تبصره – تعیین افراد تحت تکفل بر عهده بنیاد است.

‌ماده ۴ – پرداخت مستمری مشمولان شهید قانون کار همچنان بر عهده سازمان تأمین اجتماعی است.

‌تبصره ۱ – در صورتی که با صدور احکام همتراز قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت، میزان مستمری دریافتی مشمولان این ماده کمتر شود،‌ مابه‌التفاوت آن توسط بنیاد پرداخت می‌شود.

‌تبصره ۲ – سازمان تأمین اجتماعی موظف است هر ماه مبلغ مستمری فوق را در وجه بنیاد حواله کند تا مجموع مستمری و مابه‌التفاوت آن توسط بنیاد پرداخت‌ شود.

‌ماده ۵ – بنیاد نسبت به ارایه خدمات حمایتی و فرهنگی به کلیه خانواده‌های شاهد بر اساس موافقتنامه شرح عملیات جاری مبادله شده با سازمان برنامه و‌بودجه اقدام می‌کند.

‌ماده ۶ – برای تحقق هدف تأمین مسکن ملکی خانواده‌های شاهد فاقد مسکن، بنیاد در سال ۱۳۷۴ با استفاده از مشارکت خانواده‌ها در امر تأمین مسکن برای‌ یک هزار و پانصد خانواده با میانگین دوازده میلیون ریال نسبت به خرید و احداث مسکن خانواده‌ها در زمین ملکی خودشان از محل اعتبارات موضوع این‌ آیین‌نامه کمک می‌کند.

‌ماده ۷ – مستمری ماهانه والدین شاهد به استناد تبصره (۱۳) قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – مصوب ۱۳۷۳ -‌از محل اعتبارات موضوع این آیین‌نامه به میزان متوسط تا نود هزار ریال پرداخت می‌شود.

‌ماده ۸ – هزینه‌های مربوط به خانواده‌های شاهد بین‌الملل از محل اعتبارات موضوع این آیین‌نامه و بر اساس ضوابط داخلی بنیاد پرداخت و با تأیید نماینده ولی‌فقیه و رییس بنیاد به هزینه قطعی منظور می‌شود.

‌ماده ۹ – بنیاد موظف است گزارش عملکرد هزینه و عملیات موضوع این آیین‌نامه را هر چهار ماه به سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصادی و دارایی و‌ کمیسیونهای مربوط در مجلس شورای اسلامی ارسال کند.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور