‌آیین‌نامه اعطای تسهیلات بانکی برای خرید و احداث مسکن ویژه کارکنان دولت و کادر نیروهای مسلح

تاریخ تصویب: ۱۳۷۳/۱۰/۰۷
تاریخ انتشار: ۱۳۷۳/۱۰/۲۰

۱۴۷۴۱ت۳۷۳ه – ۱۳۷۳.۱۰.۱۲

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۳.۱۰.۷ بنا به پیشنهاد وزارت مسکن و شهرسازی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی‌ ایران آیین‌نامه “‌اعطای تسهیلات بانکی برای خرید و احداث مسکن ویژه کارکنان دولت و کادر نیروهای مسلح” را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱ – کلیه کارکنان شاغل در دستگاه‌های دولتی (‌شامل کارکنان رسمی، پیمانی، قراردادی و دارای عناوین مشابه با حداقل دو سال سابقه کار) و کادر نیروهای‌ نظامی (‌ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) و نیروی انتظامی مشمول این آیین‌نامه هستند.

‌تبصره: مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی و خصوصی و سایر اشخاص می‌توانند با موافق وزارت مسکن و شهرسازی مشروط به پرداخت سرانه موضوع‌ ماده (۵)، تسهیلات این آیین‌نامه را برای کارکنان خود برقرار نمایند.

‌ماده ۲ – حداقل مدت انتظار و دوره‌های انتظار در ضوابط فعلی صندوق پس‌انداز مسکن برای کلیه کارکنان مشمول این آیین‌نامه از ۹ ماه به ۶ ماه کاهش می‌یابد.

‌ماده ۳ – کارکنانی که تأهل و فاقد مسکن باشند و در تأمین مسکن خود الگوی مصوب مصرف مسکن را رعایت نمایند مشمول تسهیلات ویژه این ماده خواهند‌ بود. حداقل مدت انتظار و ضرایب برابری (‌دوره‌ها) ۵ ماه و حداکثر ضریب برابری، ۱۰ برابر تا سقف ۲۵ میلیون ریال تعیین می‌شود.
‌میزان تخفیفات تسهیلات اعطایی از محل پس‌انداز به شرح زیر تعیین می‌شود:
‌حداقل دو دوره ۱%
‌حداقل چهار دوره ۲%
‌حداقل شش دوره ۳%
‌حداقل هشت دوره ۴%

‌تبصره – هر زمان مشخص شود متقاضی استفاده از تسهیلات این آیین‌نامه دارای مسکن می‌باشد نام وی از فهرست استفاده‌کنندگان از تسهیلات مقرر حذف و‌ درخواست وی کان‌لم‌یکن تلقی خواهد شد.

‌ماده ۴ – در صورت کسری منابع صندوق پس‌انداز مسکن، معادل مبلغ کسری از تسهیلات بین بانکی استفاده خواهد شد. مابه‌التفاوت نرخ سود تسهیلات مذکور‌ مازاد بر ۱۰% به ترتیب مقتضی از سوی دولت تأمین می‌شود.

‌ماده ۵ – دولت به منظور پوشش مشمولین ماده ۳ این آیین‌نامه در طول برنامه دوم، سالانه مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال به مدت پنج سال به عنوان وجوه اداره شده نزد‌ بانک مسکن تودیه می‌نماید. سهم سرانه کارکنان از سپرده مذکور به شرط مشارکت در طرح صندوق پس‌انداز مسکن حداقل مبلغ یک میلیون ریال و حداکثر‌ مبلغ دو و نیم میلیون ریال خواهد بود.

‌تبصره – سازمان برنامه و بودجه موظف است همه ساله مبالغ فوق را به ترتیب مقتضی تأمین نماید.

‌ماده ۶ – هر یک از کارکنان به منظور استفاده از سرانه پیش‌بینی شده در ماده ۵ موظف است حداقل دو برابر سهم سرانه حاصل از سرمایه اولیه تودیع شده توسط‌ دولت را که در هر صورت ناید از دو میلیون ریال کمتر باشد نزد صندوق پس‌انداز مسکن، پس انداز نماید.

‌ماده ۷ – کارکنان دولت می‌توانند مبلغ پس‌انداز خود را به صورت تدریجی (‌درصدی از حقوق و مزایای ماهانه) یا به طور یکجا و در مقاطع دلخواه تا حداقل‌ مقرر افزایش دهند.

‌ماده ۸ – وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است در اول هر سال از محل تنخواه گردان خزانه، تنخواه‌گردان لازم برای تأمین و پرداخت علی‌الحساب حقوق‌ و مزایای سالانه کارکنان وزارتخانه‌ها، مؤسسات دولتی و نیروهای مسلح را جهت تودیه سپرده پس اندازه مسکن کارکنان متقاضی، در اختیار دستگاه‌های‌ اجرایی ذیربط قرار دهد. تنخواه گردان مذکور ماهانه و تا پایان همان سال از محل اعتبارات تخصیص یافته مربوط رأساً توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی‌ تسویه خواهد شد.

‌ماده ۹ – وزارت مسکن و شهرسازی موظف است، متناسب با تشکیل سرمایه در صندوق پس‌انداز، نسبت به تنظیم بازار تولید مسکن اقدام نماید همچنین به‌منظور استفاده از توانمندیهای تعاونی‌ها با همکاری وزارت تعاون نسبت به فعال کردن تعاونی‌های مسکن موجود و تشکیل تعاونی‌های تولید مسکن اقدام لازم‌ را معمول دارد.

‌ماده ۱۰ – این آیین‌نامه از تاریخ ۱۳۷۳.۱۱.۱ لازم‌الاجرا است و دستورالعمل‌های مربوط به آن توسط وزارت مسکن و شهرسازی و بانک مرکزی جمهوری‌ اسلامی ایران تهیه و ابلاغ خواهد شد.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور