۱۸۲۵۸ت۱۱۳ه – ۱۳۷۳.۰۴.۰۶
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۳.۴.۵ بنا به پیشنهاد شماره .۹۷۴ه مورخ ۱۳۷۳.۳.۱۱ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به استناد بند ب تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل کشور آییننامه اجرایی تبصره مزبور را به شرح زیر تصویب نمود.
ماده ۱ – در اجرای بند “ب” تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل کشور مبلغ سیصد میلیارد (۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از منابع قرضالحسنه بانکهای تجاری به ترتیبی که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مقرر میدارد، به منظور حمایت و تسهیل امر ازدواج، تحت شرایط مندرج در این آییننامه در اختیار مزدوجین سالهای ۱۳۷۲ و ۱۳۷۳ قرار میگیرد.
تبصره ۱ – [اصلاحی ۱۳۷۳/۴/۲۶]
حداقل بیست درصد (۲۰%) از منابع قرضالحسنه موضوع این آییننامه جهت تسهیل امر ازدواج جانبازان بالای (۲۵%)، آزادگان و رزمندگانی که لااقل شش ماه متوالی و یا یک سال متناوب در جبههها حضور داشتهاند و همچنین افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور که در سالهای ۱۳۷۲ و ۱۳۷۳ ازدواج نموده یا مینمایند با معرفی نامه لازم از نهادهای و سازمانهای اجرایی ذیربط، به مصرف میرسد.
حداقل بیست میلیارد (۲۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از این مبلغ در اختیار بنیاد مستضعفان و جانبازان قرار میگیرد تا به صورت مستقیم از طریق بنیاد یاد شده بهجانبازان بالای (۲۵%) اعطا شود.”
تبصره ۲ – اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به خانواده شهدا، دانشجویان، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و کارگران، الویت خواهد داشت.
تبصره ۳ – اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج در دیگر موارد، در چارچوب ضوابط جاری مورد عمل بانکها خواهد بود.
ماده ۲ – میزان تسهیلات قرضالحسنه قابل پرداخت از منابع قرضالحسنه موضوع این آییننامه به هریک از زوجین، یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعیین میشود.
تبصره – ارائه عقدنامه ازدواج از طرف متقاضی به هنگام استفاده از تسهیلات الزامی میباشد.
ماده ۳ – کارمزد متعلق به تسهیلات قرضالحسنه موضوع ماده (۲) این آییننامه در چارچوب کارمزد مورد عمل بانکها در قالب دستورالعمل اجرایی قرضالحسنه، محاسبه و منظور خواهد شد.
ماده ۴ – مدت بازپرداخت تسهیلات قرضالحسنه اعطایی بانکهای عامل با رعایت ضوابط مندرج در این آییننامه سه سال تعیین میشود و استفادهکننده از تسهیلات، موظف است اقساط بدهی ناشی از تسهیلات قرضالحسنه دریافتی را به موقع پرداخت نماید.
ماده ۵ – بانکهای عامل موظفند همه ساله مانده مطالبات معوق خود ناشی از تسهیلات قرضالحسنه اعطایی موضوع این آییننامه را که به تصویب رسیده است، حداکثر تا پایان شهریور ماه سال بعد به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام نمایند.
ماده ۶ – در اجرای بند “ب” تبصره (۱۱) قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل کشور، سازمان برنامه و بودجه تضمین و تعهد مینماید که بر اساس مانده مطالبات بانکهای عامل که از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به آن سازمان اعلام میگردد، اعتبارات لازم را از طریق درج در یکی از ردیفهای لایحه بودجه سال بعد کل کشور، پیشنهاد و منظور نماید.
تبصره – تضمین دولت به شرح فوق، نافی وظایف بانکهای عامل جهت وصول مطالبات موضوع این آییننامه نبوده و به همین سبب بانکها عامل موظفند درجهت حفظ حقوق خود، اقدامات لازم جهت مصرف صحیح و وصول به موقع اقساط تسهیلات قرضالحسنه اعطایی را به عمل آورند.
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور