‌آیین‌نامه اجرایی تبصره ۵۲ قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل کشور

تاریخ تصویب: ۱۳۷۳/۰۲/۱۸
تاریخ انتشار: ۱۳۷۳/۰۳/۰۷

۲۹۱۴ت۵۸ه – ۱۳۷۳.۰۳.۰۲

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۳.۲.۱۸ بنا به پیشنهاد مشترک شماره ۱۰۰.۱۶۲۹ مورخ ۱۳۷۳.۲.۱۳ وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه‌ و به استناد تبصره (۵۲) قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل کشور، آیین‌نامه اجرایی تبصره یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود.

‌ماده ۱ – تعهد و پرداخت قسمتی کارمزد تسهیلات بانکی در بخش مسکن حمایت شده که مطابق الگوی مصرف مسکن مصوب شورای عالی تعیین الگوی‌ مصرف موضوع تبصره (۵۲) قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل کشور احداث می‌شوند و در سال یاد شده در مرحله مشارکت مدنی یا فروش اقساطی می‌باشند به‌ مدت (۱۴) سال به شرح جدول زیر مجاز می‌باشد:

‌تبصره – [الحاقی ۱۳۷۳/۱۰/۱۸]
مدت تعهد دولت در پرداخت مابه‌التفاوت سود و کارمزد تسهیلات بانکی که به موجب تبصره (۵۴) قانون بودجه سال ۱۳۷۲ کل کشور اعطا شده، مدت‌ مقرر در تبصره (۵۴) مذکور است.

‌ماده ۲ – بانک عامل در جهت اجرای این تبصره در مورد دارندگان حساب پس‌انداز مسکن، بانک مسکن و در مورد سایرین، کلیه بانکهای کشور به استثنای‌ بانکهای توسعه صادرات و صنعت و معدن می‌باشند.

‌ماده ۳ – بانک‌های عامل موظفند گزارش عملکرد تبصره (۵۲) قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل
کشور را هر سه ماه یک بار در قالب فرم پیوست به وزارت مسکن و‌ شهرسازی ارسال نمایند
تا پس از بررسی و تأیید و برآورد بار مالی به سازمان برنامه و بودجه جهت پیش‌بینی
در لایحه بودجه سال ۱۳۷۴ کل کشور و سالهای بعد‌ ارسال گردد. سازمان برنامه و بودجه
اعتبار تصویبی مذکور را پس از مبادله موافقت‌نامه در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار خواهد داد.

‌ماده ۴ – سازندگان بیش از سی (۳۰) واحد مسکونی اعم از تعاونی، خصوصی، نهادهای عمومی و شرکت‌های دولتی، انبوه‌ساز مسکن تلقی می‌شوند و کمتر از‌ آن جزء سازندگان انفرادی می‌باشند.

‌ماده ۵ – طرح پیشنهادی متقاضیان ساخت انبوه مسکن طبق الگوی مصرف مصوب، توسط
کمیسیونی متشکل از سازمان برنامه و بودجه استان و سازمان‌ مسکن و شهرسازی استان
بررسی می‌گردد و در صورت تأیید، از سوی سازمان مسکن و شهرسازی استان جهت انجام
تعهد و پرداخت اعتبارات موضع ماده (۱)‌این آیین‌نامه، به بانک عامل معرفی خواهند شد.

‌ماده ۶ – اعتبارات پیش‌بینی شده جهت کمک به سرمایه‌گذاری در امر مسکن اجتماعی و کمک به احداث تأسیسات زیربنایی در شهرهای جدید و آماده‌سازیهای‌ موضوع این تبصره، به یکی از دو صورت زیر و مبادله موافقت‌نامه با سازمان برنامه و بودجه پرداخت و هزینه خواهند شد:

۱ – سرمایه‌گذاری در بانک مسکن یا به ودیعه گذاشتن قسمتی از منابع موضوع تبصره (۵۲) قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل کشور نزد بانکها به منظور تأمین بخشی‌ از منابع لازم جهت انجام عملیات فوق.

۲ – سرمایه‌گذاری دوره‌های مشخص.‌

ماده ۷ – ۲۰% از ۳۰% افزایش مانده تسهیلات بانکی که به بخش مسکن و ساختمان اختصاص یافته است به امر بهسازی مسکن روستایی اختصاص می‌یابد تا‌ مطابق شرایط مذکور در تبصره (۵۲) قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل کشور به روستاییان پرداخت شود. در هر صورت سقف تسهیلات بانکی که به این امر‌اختصاص می‌یابد دویست میلیارد (۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال می‌باشد.

‌ماده ۸ – تعهد و پرداخت تا ۱۰% از سود تسهیلات بانکی در بخش بهسازی مسکن روستایی که در سال یاد شده در مرحله مشارکت مدنی یا فروش اقساطی‌ باشند، به مدت ۱۲ سال مجاز می‌باشند.

‌ماده ۹ – مصرف اعتبارات پیش‌بینی شده برای تبصره (۵۲) قانون بودجه سال ۱۳۷۳ (‌پرداخت تعهدات سال گذشته و سرمایه‌گذاری‌های جدید) به موجب‌ موافقت‌نامه‌ای خواهد بود که بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت مسکن و شهرسازی مبادله می‌گردد.

‌ماده ۱۰ – مبلغ بیست میلیارد ریال تسهیلات اعتبار منظور در تبصره (۵۲) قانون بودجه سال ۱۳۷۳ کل کشور به نسبت مساوی به جانبازان بالای ۲۵% و خانواده‌ شهدا پرداخت خواهد گردید.

‌ماد ۱۱ – نحوه استفاده از تسهیلات مالی موضوع تبصره (۵۲) قانون بودجه سال ۱۳۷۲ کل کشور و آیین‌نامه آن، مطابق دستورالعملی است که توسط وزارت‌ مسکن و شهرسازی ابلاغ می‌شود.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور