‌وظایف شورای عالی برنامه‌ریزی

تاریخ تصویب: ۱۳۷۲/۱۰/۰۷
تاریخ انتشار: ۱۳۷۲/۱۰/۲۰

‌شماره ۲۸۶۶‌دش – تاریخ ۷۲.۱۰.۱۸
(‌مصوب سیصد و بیستمین جلسه مورخ ۷۲.۱۰.۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی)

[‌کلیات تشکیل شورای عالی برنامه‌ریزی و گروه‌های تابعه]


۱ – برنامه‌ریزی آموزشی و پژوهشی در سطح آموزش عالی بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و ارائه پیشنهادهای لازم به شورای عالی‌ انقلاب فرهنگی در مورد خط مشی کلی و سیاست‌های آموزشی و پژوهشی و برنامه‌ریزی درسی تمام مقاطع تحصیلی و رشته‌های مختلف دانشگاهی‌ و اصلاح، تغییر و بازنگری برنامه‌های مصوب.

‌تبصره – برنامه‌ریزی آموزشی، پژوهشی و درسی دوره‌های تخصصی گروه پزشکی غیر از دوره‌های دکترای (PHD) کماکان بر عهده شورای آموزش‌ پزشکی و تخصصی است.

۲ – تهیه و تصویب آیین‌نامه‌های آموزشی و پژوهشی، و تدوین آیین‌نامه‌های داخلی گروه‌های برنامه‌ریزی، کمیسیونها و کمیته‌های تخصصی وابسته،‌ تغییر و اصلاح آیین‌نامه‌ها.

۳ – تدوین ضوابط بررسی صلاحیت علمی داوطلبان استخدام در هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور و تصویب آیین‌نامه‌های آن.

۴ – بررسی صلاحیت علمی متقاضیان عضویت هیأت علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی که دارای هیأت ممیزه نیستند.

‌تبصره – بررسی صلاحیت علمی متقاضیان عضویت هیأت علمی دانشگاه‌هایی که دارای هیأت ممیزه هستند، مطابق ضوابط، توسط هیأت ممیزه‌ دانشگاه صورت می‌گیرد.

۵ – تعیین نوع مدرک تحصیلی، جنسیت قابل پذیرش، نوع و میزان نقص عضو موثر، مواد امتحانی و ضرایب آن، ضوابط گزینش علمی و شرایط‌ اختصاصی در آزمونهای ورودی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی.

۶ – تعیین عناوین رشته‌ها و مقاطع تحصیلی (‌کاردانی، کارشناسی، مهندسی، کارشناسی ارشد و دکتری.

۷ – ایجاد رشته‌ها و دوره‌های آموزشی و پژوهشی در سطح آموزش عالی، بررسی، حذف یا ادغام رشته‌ها و گرایشهای تحصیلی در مقاطع مختلف‌ دانشگاهی.

۸ – تعیین و تصویب ضوابط تشکیل گروه‌های برنامه‌ریزی و کمیته‌های تخصصی، و ایجاد، حذف یا ادغام کمیته‌ها و کمیسیونهای وابسته.

۹ – تعیین ضوابط، ارزیابی کار گروه‌های برنامه‌ریزی و ایجاد هماهنگی بین گروه‌ها و کمیته‌ها و تنظیم فعالیت آنها بر اساس خط مشی آموزشی و‌ پژوهشی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی.

۱۰ – نصب و عزل سرپرستان کمیته‌ها و کمیسیونهای وابسته و تعیین وظایف انتخاب اعضای کمیته‌های تخصصی.

۱۱ – تدوین و تصویب ضوابط نظارت بر حسن اجرای مصوبات.

۱۲ – بررسی و اظهار نظر پیرامون کلیه مواردی که از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی به شورای عالی برنامه‌ریزی ارجاع می‌شود.

۱۳ – بررسی و تصویب برنامه‌های آموزشی پیشنهاد دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی و همکاری با وزارت آموزش و پرورش در زمینه برنامه‌ریزی پیش‌دانشگاهی.

۱۴ – بررسی و تصویب کلیه برنامه‌های درسی و مقررات و ضوابط آموزشی و پژوهشی مربوط به وزارتخانه‌ها، سازمانها، مؤسسات و نهادهای انقلاب‌ اسلامی که در آنها دوره‌های آموزش عالی دایر است و به نوعی مدرک دانشگاهی منتهی می‌گردد.