شماره ۵۱۰۲۱ت۴۹۰ه – ۱۳۷۱.۱۰.۲۶
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۱/۱۰/۶ در مورد “سیاست واگذاری سهام متعلق به دولت و سازمانها و شرکتهای دولتی” تصویب نمودند:
۱ – سیاستگذاری، برنامهریزی و اتخاذ سایر تدابیر لازم برای پیشبرد اهداف واگذاری سهام به عهده شورای اقتصاد است. این موضوعات حداقل هر ماه یک بار در دستور جلسه شورای مزبور قرار میگیرد.
۲ – وزیران مسئول دستگاههای واگذارنده، مسئولیت حسن اجرای واگذاری واحدهای ذیربط را در چهارچوب مقررات مربوط و دستورالعملهای موضوع این تصویبنامه رأساً به عهده خواهند داشت.
۳ – دستگاههای واگذارنده موظفند اطلاعات مورد نیاز دبیرخانه موضوع بند (۶) این مصوبه را از هر قبیل، به طور کامل و در اسرع وقت در اختیار دبیرخانه قرار دهند.
۴ – دستگاههای واگذارنده موظفند در موارد استفاده از روشهای مذاکره و مزایده قبل از واگذاری، اطلاعات کامل و آگهیهای عمومی مربوط به هر شرکت را طبق دستورالعملهای مصوب شورای اقتصاد به اطلاع عموم برسانند و همزمان دبیرخانه موضوع بند (۶) را در جریان امر قرار دهند.
۵ – کلیه دستگاههای واگذارنده موظفند حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ این تصویبنامه فهرست کلیه شرکتهایی را که به صورت بیواسطه یا با واسطه و به هر میزان در آنها دارای سهم میباشند به انضمام برنامه واگذاری شرکتها به دبیرخانه یاد شده ارائه نمایند.
۶ – به منظور تدوین برنامهها، ایجاد هماهنگی بین دستگاههای واگذارنده و نظارت برفرآیند واگذاری، در چهارچوب سیاستهای مصوب شورای اقتصاد، دبیرخانه واگذاری زیر نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی تشکیل میشود و عهدهدار وظایف و اختیارات زیر است:
الف – بررسی، تدوین و پیگیری پیشنویس تصویبنامهها، لوایح و دستورالعملهای مورد نیاز.
ب – پیشنهاد روشهای واگذاری اعم از بورس، مزایده یا مذاکره مستقیم با متقاضیان خرید و تعیین قیمت به شورای اقتصاد جهت تصویب.
تبصره – در روش مذاکره مستقیم با متقاضیان خرید در شرایط مساوی اولویت با تعاونیهای تخصصی صنفی است.
ج – برقراری سیستم مناسب اطلاعگیری و اطلاعدهی واگذاری سهام با همکاری دستگاههای ذیربط.
د – بررسی نحوه عمل دستگاههای واگذارنده و حصول اطمینان از اجرای روشهای مصوب و در صورت لزوم کمک به استقرار سازمان مناسب در آنها.
ه – ایجاد هماهنگی بین دستگاههای واگذارنده و بازار سرمایه، جهت تنظیم بازار مناسب و رقابتی.
و – تهیه طرح زمانبندی ادامه و اجرای یاست واگذاری و ارائه آن به شورای اقتصاد جهت تصویب.
ز – تصویب برنامه زمانبندی دستگاههای واگذارنده برای واگذاری سهام در چهارچوب سیاستهای مصوب.
ح – انجام بررسیهای کارشناسی در خصوص نحوه حمایت از حقوق سهامداران جزء که از طریق بورس اوراق بهادار نسبت به خرید سهام اقدام مینمایند، و تقدمی پیشنهاد به مراجع ذیصلاح.
ط – مطالعه و تدوین سیاستهای مربوط به فضاسازی و ایجاد انگیزههای لازم برای مشارکت مردم در امر واگذاری و پیشنهاد سیاستهای لازم برای دوره پس از واگذاری.
ی – بررسی مشکلات دستگاههای واگذارنده در امر واگذاری و ارائه پیشنهادهای لازم.
ک – تهیه گزارش تحصیلی ماهانه متضمن اطلاعات بهنگام و کامل از کم و کیف روند واگذاری که تا آن تاریخ دریافت گردیده همراه با پیشنهادها و درخواست رهنمود از شورای اقتصاد. دبیرخانه واگذاری باید ترتیبی اتخاذ نماید که حداکثر تا یک ماه پس از تشکیل، با همکاری دستگاههای واگذارنده و سازمان بورس، اطلاعات مورد نیاز، نظیر کل حجم سهام قابل واگذاری، مقدار سهام واگذار شده تا کنون، وضعیت شرکتهای مندرج در پیوستهای (۱) و (۲) مصوبه شماره.۵۲۸۳ت۱۰۹ه مورخ ۱۳۷۰.۳.۲۹ و نیز مصوبات شماره .۴۳۷۲ت۲۶۶ه مورخ ۱۳۷۰.۶.۲۷، ۷۰۲۹۸ ت۴۴۶ه مورخ ۱۳۷۰.۱۰.۹، ۶۱۱۶۴ت۴۶۶ه مورخ۱۳۷۰.۱۱.۲۰، ۱۲۱۳ت۱۸ه مورخ ۱۳۷۱.۲.۱، ۸۴۵۶ت۸۷ه مورخ ۱۳۷۱.۲.۲۲، ۱۵۱۰۷ت۱۴۹ه مورخ ۱۳۷۱.۴.۱۳، ۲۱۵۵۴ت۲۲۱ه مورخ۱۳۷۱.۵.۲۵، ۲۲۲۷۲ت۲۸۳ه مورخ ۱۳۷۱.۶.۲۵، ۲۶۲۹ت۳۸۰ه مورخ ۱۳۷۱.۸.۱۷ و همچنین عملکرد بورس را تهیه و به شورای اقتصاد و هیأت دولت ارائه نماید.
۷ – دبیرخانه برای ایفای وظایف خود مکلف است به تشکیل کمیسیونهای تخصصی، مرکب از نمایندگان دستگاههای واگذارنده و سایر دستگاههای ذیربط اقدام کند.
۸ – دبیرخانه میتوان از طریق عقد قرارداد از خدمات متخصصان و کارشناسان مورد نیاز استفاده نماید.
۹ – واگذاری سهام متعلق به دولت و سازمانها و شرکتهای دولتی که قبلاً در بورس پذیرفته شدهاند مطابق مقررات بورس همچنان قابل ادامه خواهد بود.
تبصره – شرکتهای موضوع بند (۱) تصویبنامه “سیاست واگذاری سهام متعلق به دولت و سازمانها و شرکتهای دولتی”، به شماره ۵۲۸۳ت۱۰۹ه مورخ ۱۳۷۰.۳.۲۹، که به روش قسمت (الف) بند مزبور واگذار میشوند و نیز سازمان بورس مکلف به همه گونه همکاری با یکدیگر میباشند.”
[۱۳۷۲/۲/۱۹ – لغو قسمت اول متن ذیل در مورد لغو تصویبنامه شماره ۱۲۱۳ت۱۸ه مورخ ۱۳۷۱.۲.۱]
– [تصویبنامه شماره ۱۲۱۳ت۱۸ه مورخ ۱۳۷۱.۲.۱ و بند (۲) تصویبنامه شماره ۵۲۸۳ت۱۰۹ه مورخ ۱۳۷۰.۳.۲۹ لغو میشود.]
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور