‌تعیین میزان عوارض خدمات فرودگاهی و پروازی

تاریخ تصویب: ۱۳۷۱/۰۵/۱۸
تاریخ انتشار: ۱۳۷۱/۰۶/۲۱
دسته:

۲۲۶۰۱ت۲۶۵ه – ۱۳۷۱.۰۶.۱۱

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۱.۵.۱۸ بنا به پیشنهاد شماره ۲۲۴۹.۱۱ مورخ ۱۳۷۱.۲.۳۰ وزارت راه و ترابری، به استناد بند (ب) تبصره (۴۱) قانون‌ بودجه سال ۱۳۷۱ کل کشور تصویب نمودند:

[میزان خدمات فرودگاهی و پروازی و خدمات جنبی]

۱ – میزان عوارض خدمات فرودگاهی و پروازی به شرح جدول پیوست تعیین می‌شود.

۲ – مبنای محاسبه وزن هواپیما، وزن مندرج در گواهینامه معتبر صلاحیت پرواز می‌باشد.

۳- [اصلاحی ۱۳۷۴/۵/۲۹]
‌کلیه هواپیماهای ایرانی یا هواپیماهایی که به صورت موفقت به ثبت هواپیمایی کشوری می‌رسند در پروازهای بین‌المللی معادل ریالی مبالغ تعیین شده در جدول‌ مربوط را طبق نرخهای ارز شناور اعلام شده از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پرداخت خواهند نمود، همچنین برای کلیه هواپیماهای اجاره‌ای یا‌ ملکی که توسط شرکتهای هواپیمایی ایرانی با پرواز غیر برنامه‌ای جهت صدور کالاهای غیر نفتی تولید شده در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرند معادل ۵۰%‌ عوارض خدمات فرودگاهی پروازهای مندرج مذکور تخفیف داده خواهد شد.

۴ – مدیریتهای ذیربط در فرودگاهی که توسط سازمانهایی غیر از سازمان هواپیمایی کشوری اداره می‌شود، موظفند برای پروازهای غیر نظامی مبالغ تعیین شده‌ در ردیفهای یک و دو جدول را از متصدیان حمل و نقل مربوط دریافت و به حساب درآمدهای مربوط نزد خزانه واریز نمایند.

۵ – در موادی که هواپیما بدون جهت قانونی و ضرورت فنی بیش از یک ماه در فضای باز توقف نماید و از طرف مالک یا متصدی حمل و نقل یا خلبان هواپیما‌ ترتیب پرداخت بدهی برای خدمات مقرر در این تصویب‌نامه داده نشود، سازمان هواپیمایی کشوری مجاز است نسبت به جابجا کردن هواپیما پس از مدت یاد‌شده و ضبط آن ظرف ۳ ماه اقدام نماید. هرگونه هزینه جابجایی و هزینه توقف آن به عهده مالک می‌باشد.

۶ – موارد زیر از پرداخت عوارض مندرج در این جدول معاف می‌باشند:
‌الف – هواپیماهای متعلق به دولت که به منظور غیر بازرگانی پرواز می‌نمایند.
ب – هواپیماهای اختصاصی رؤسای کشورها یا مقامات دولتی دعوت شده به وسیله دولت جمهوری اسلامی ایران که به منظور غیر بازرگانی پرواز می‌نمایند.
ج – هواپیماهایی که بنا به توصیه یکی از سازمانهای دولتی ایران به منظور همکاریهای نظامی یا اقتصادی یا کشاورزی و نظایر آن مبادرت به پرواز با اهداف غیر‌انتفاعی در فرودگاه‌های ایران می‌نمایند.
‌د – هواپیماهایی که به منظور تجسس و نجات در موارد سانحه در ایران پرواز می‌نمایند.
‌و – پروازهای آزمایشی که بنا به دستور سازمان هواپیمایی کشوری به منظور احراز صلاحیت پرواز هواپیما صورت می‌گیرد.
ه – فرودگاهایی که بنا به دستور مقامات صلاحیتدار ایران به منظور کنترل پرواز صورت می‌گیرد.
‌ز – عوارض صدور و تمدید گواهینامه برای کارکنان سازمان هواپیمایی کشوری.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور