‌آیین‌نامه اجرایی قانون تسهیلات استفاده از وام مسکن آزادگان

تاریخ تصویب: ۱۳۷۰/۰۹/۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳۷۰/۱۰/۱۰

۴۷۳۷۹ت۴۳۲ه – ۱۳۷۰.۱۰.۰۱

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۰.۹.۲۰ بنا به پیشنهاد شماره ۱۱۶۳۷ مورخ ۱۳۷۰.۷.۲۲ ستاد رسیدگی به امور آزادگان و به استناد تبصره (۱) ماده واحده “‌قانون تسهیلات استفاده از وام مسکن آزادگان” آیین‌نامه اجرایی قانون مزبور را به شرح زیر تصویب نمود:

‌ماده ۱ – کلیه بانکهای ذیربط موظفند به هر یک از آزادگان مشروط بر آن که از تسهیلات ترجیحی مسکن سیستم بانکی استفاده ننموده و فاقد واحد مسکونی‌ باشند با رعایت ضوابط مندرج در این آیین‌نامه تسهیلات اعتباری مسکن اعطا نمایند.

‌تبصره – در مواردی که بنیاد مسکن، بنیاد مهاجرین جنگ تحمیلی، بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی و سازمان مسکن یا سایر انبوه‌سازان واحدهای‌ مسکونی را برای فروش به آزادگان اختصاص می‌دهند، آزادگان می‌توانند جهت خرید واحدهای مسکونی اختصاص داده شده از تسهیلات موضوع این آیین‌نامه‌ استفاده نمایند.

‌ماده ۲ – میزان تسهیلات قابل اعطا به افراد مشمول این آیین‌نامه حداکثر ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال می‌باشد.

‌ماده ۳ – مدت بازپرداخت تسهیلات اعطایی با احتساب دوران مشارکت حداکثر (۲۵) سال است.

‌ماده ۴ – محاسبه سود و کارمزد متعلق به تسهیلات موضوع ماده (۲) این آیین‌نامه در چارچوب ضوابط مورد عمل بانکها در بخش مسکن صورت خواهد گرفت‌ و سود و کارمزد قابل دریافت از آزادگان حداکثر (۴%) بوده و پرداخت مابه‌التفاوت آن نسبت به سود مورد انتظار بانکها در بخش مذکور به عهده دولت می‌باشد.

‌ماده ۵ – سازمان برنامه و بودجه مکلف است تا تسویه کامل مطالبات بانکهای عامل ناشی از پرداخت مابه‌التفاوت سود مورد انتظار سیستم بانکی در بخش‌ مسکن با همکاریها بانک مرکزی و بنادر رسیدگی به امور آزادگان همه ساله اعتبار لازم را در لایحه بودجه همان سال پیش‌بینی و به مجلس شورای اسلامی تقدیم‌ نماید.

‌تبصره – مابه‌التفاوت کارمزد و سود تسهیلات در سال ۱۳۷۰ از محل اعتبار ردیف ۵۰۳۰۰۱ (‌هزینه‌های پیش‌بینی نشده) قانون بودجه سال جاری کل کشور‌ تأمین و پرداخت می‌گردد.

‌ماده ۶ – اولویت استفاده از تسهیلات وام مسکن توسط آزادگان بر اساس مدت اسارت، تأهل و تعداد افراد تحت تکفل آزاده و سایر شرایط مورد لزوم به‌تشخیص ستاد رسیدگی به امور آزادگان تعیین می‌گردد. معرفی آزادگان جهت اخذ تسهیلات به بانکهای عامل صرفاً از طریق ستاد رسیدگی به امور آزادگان صورت‌ می‌گیرد.

‌ماده ۷ – ارائه سند مالکیت بنا یا برگه واگذاری زمین که از طرف دستگاه‌ها با نهادهای ذیصلاح از قبیل سازمان زمین‌ شهری، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بنیاد‌ مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی و…‌صادر می‌شود به عنوان سند مالکیت و سهم‌الشرکه متقاضی محسوب و قابل توثیق در قبال پرداخت تسهیلات احداث‌ مسکن می‌باشد.

‌تبصره – زمین محل احداث مسکن و نیز واحد مسکونی ایجاد شده تا تسویه کامل بدهی متقاضی در قبال پرداخت تسهیلات احداث مسکن در وثیقه می‌باشد.

‌ماده ۸ – اعطای تسهیلات به آزادگان به صورت گروهی جهت ایجاد مجتع‌های مسکونی تنها در صورت وجود امکان تفکیک واحدهای احداث شده مجاز‌ می‌باشد.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور