‌تعیین سیاستهای مربوط به ساخت انبوه مسکن

تاریخ تصویب: ۱۳۷۰/۰۶/۲۷
تاریخ انتشار: ۱۳۷۰/۰۸/۰۱

شماره ۴۴۵۹۵ – ۱۳۷۰/۷/۲۵

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۰/۶/۲۷ سیاستهای مربوط به ساخت انبوه مسکن را به شرح زیر تعیین نمود:

۱ – شورای پول و اعتبار در خصوص تعیین سقف تسهیلات اعطایی به هر فرد در مرحله، واگذاری برای فروش اقساطی مسکن به میزان ده میلیون ریال با شرایط‌ زیر، اقدام نماید:
‌الف – قراردادهای فروش اقساطی مسکن با اقساط تا بیست سال منعقد گردد و در مورد افرادی که مایل هستند با گرفتن امتیازاتی (‌که مشترکاً توسط شورای پول‌ و اعتبار و وزارت مسکن و شهرسازی تعیین و اعلام می‌گردد) اقساط مربوط را در مدت کوتاه‌تری پرداخت کنند، پیش‌بینی لازم به عمل آید.
ب – نرخ سود تسهیلات اعطایی به طبقات اجتماعی خاص به میزان (۴%)، (۷%) و (۸%) در سال و برای سایر متقاضیان تا زیربنای (۷۵) متر مربع به میزان (۱۲%) در سال تعیین گردد. شورای پول و اعتبار در مورد یکسان کردن نرخ سود تسهیلات اعطایی به کارمندان و کارگران اقدام نماید.

‌تبصره ۱ – کلیه بانکهای تجاری و علاوه بر بانک مسکن در اجرای مفاد این بند و اعطای تسهیلات، مشارکت نمایند.

‌تبصره ۲ – کلیه بانکها از طریق مشارکت مدنی اعتبارات مورد نیاز شرکتهای دولتی و خصوص برای اجرای طرح‌های آماده‌سازی زمین جهت احداث مسکن را‌ تأمین نمایند.

‌تبصره ۳ – در مواردی که متقاضیان وجوه اولیه برای تهیه زمین را به بانک واریز می‌نمایند، قسمتی از سهم‌الشرکه بانک از ابتدا برای ساخت واحد مسکونی‌ همچنین آماده‌سازی زمین (‌به صورت انفرادی یا تعاونی) پرداخت گردد.

‌تبصره ۴ – در صورتی که سقف تعیین شده بخش مسکن (‌موضوع تصویب‌نامه شماره ۱۲۹۷۹ت۵۲ه مورخ ۱۳۷۰.۲.۲۸) برای اعطای تسهیلات اعتباری‌ موضوع این تصمیم کفایت نکند، مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند بر اساس درخواست وزارت مسکن و شهرسازی سقف مزبور را‌به میزان لازم افزایش دهد.

۲ – وزارت مسکن و شهرسازی با مشارکت سیستم بانکی در خصوص ساخت واحدهای مسکونی آپارتمانی ارزانقیمت (‌با میانگین ۴۰ متر مربع زیربنای مفید)‌ در نقاطی که تقاضای مسکن با تراکم زیاد. وجود دارد و همچنین برای اقشار کم درآمد اقدام نماید.

‌تبصره – سهم‌الشرکه دولت در طرح ساخت واحدهای مسکونی موضوع این بند از محل اعتبارات پیش‌بینی شده در قانون برنامه اول توسعه اقتصادی، اجتماعی‌ و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بابت کمک به ساخت خانه‌های ارزانقیمت و استیجاری و استفاده از درآمدها و سود سالیانه شرکتهای تحت پوشش وزارت‌مسکن و شهرسازی تأمین می‌گردد.

۳ – سازندگان انبوه واحدهای مسکونی مجازند تمام یا قسمتی از آماده‌سازی زمین را انجام دهنده و هزینه‌های مربوط را از متقاضیان دریافت نمایند.

‌تبصره – هزینه ایجاد شبکه آب و فاضلاب و برق در طرح‌های آماده‌سازی داخل محدوده شهرها بر اساس قیمت‌های توافق شده بین وزارت مسکن و شهرسازی‌ و وزارت نیرو یا سایر مجریان، به صورت عمومی اعلام می‌شود و در صورت تغییر تعرفه‌ها دستگاه مجری مابه‌التفاوت را رأساً دریافت خواهد نمود.

۴ – شبکه‌های اصلی و فرعی توزیع تأسیسات زیربنایی شهری در شهرهای جدید توسط شرکت شهرهای جدید اجرا می‌گردد و هزینه‌های مربوط به تأمین و‌ انتقال آب و برق تا محل شهرهای جدید بر عهده شرکت شهرهای جدید خواهد بود.

‌تبصره ۱- در نقاطی محروم و مناطقی که هر بنه تمام شده زمین در حدی است که متقاضی رغبتی برای دریافت زمین ندارد، هزینه‌های موضوع این بند از منابع‌ شرکت شهرهای جدید تأمین می‌شود و در صورتی که امکان ادامه کار شرکت شهرهای جدید به لحاظ تراز مالی وجود نداشته باشد موارد جهت تصمیم‌گیری به‌هیأت دولت اعلام خواهد شد.

تبصره ۲ – [الحاقی ۱۳۷۵/۶/۴]
کسری هزینه‌های تأمین و انتقال آب و برق شهرهای جدید موجود، توسط دولت تأمین و در بودجه عمومی سالانه کشور، تحت عنوان کمک به‌ احداث شهرهای جدید، در ردیف اعتبارات شرکت عمران شهرهای جدید منظور می‌شود.
‌اعتبار تأمین و انتقال آب و برق، در مورد شهرهای جدیدی که پس از این به تصویب می‌رسند، از محل اعتبارات عمومی بودجه سالانه کشور، تحت عنوان کمک‌ به احداث این شهرها، در ردیف اعتبارات شرکت عمران شهرهای جدید، تأمین خواهد شد

۵ – اعتبارات ارزی مورد نیاز اجرای سیاستهای موضوع این تصمیم در لایحه بودجه هر سال پیش‌بینی می‌گردد.

‌تبصره – ارز مورد نیاز تأسیسات زیربنایی شهرهای جدید یا نرخ رسمی اختصاص می‌یابد.‌

حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور