هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۵۲/۸/۶ بنا به پیشنهاد شماره ۳۴۹۱ /ب س /۸۴۰۷ مورخ ۳ /۷ /۵۲ سازمان برنامه و بودجه و در اجرای ماده ۲۲ قانون برنامه و بودجه و ماده ۹ آییننامه تعیین برنده مناقصه مصوب جلسه مورخ ۱۳۵۲/۲/۲ هیئت وزیران روش تعیین برندگان مناقصات بین المللی را که از محل اعتبارات وام بانک جهانی یا سایر مؤسسات اعتباری بین المللی بمناقصه گذاشته میشود به شرح زیر تصویب نمود:
۱- دستگاه اجرائی باید برآورد مقادیر کلیه اقلام مختلف کار را (بدون نوشتن قیمتهای واحد برآوردی) به ضمیمه سایر اسناد و مدارک مناقصه (که تماماً باید به تصویب دستگاه اجرائی یا مقامی که برای این امور مجاز باشد رسیده باشد) در اختیار شرکت کنندگان در مناقصه بگذارد.
۲- دستگاه اجرائی راساً یا بوسیله مهندس مشاور خود یا هر مقام دیگری که برای این امور ذیصلاح و مجاز بداند پیشنهادهای واصله را که از لحاظ انطباق با کلیه شرایط مناقصه و مشخصات کار قابل قبول باشد بررسی و ارزیابی و مقایسه نموده در صورت لزوم کتباً اطلاعات و توضیحات تکمیلی و توجیهی در مورد تجزیه هر یک از قیمتهای واحد پیشنهادی پیمانکار و امکانات اجرائی او و یا نحوه اجرای عملیات و غیره از پیشنهاد دهنده اخذ خواهد نمود. در صورتی که حاصل ضرب مقادیر در قیمتهای واحد پیشنهادی صحیح نباشد قیمتهای واحد پیشنهادی ملاک عمل قرار خواهد گرفت و جمع قیمت اقلام مختلف کار باید کنترل و رد صورت مشاهده اشتباه توسط دستگاه اجرائی تصحیح شود.
۳- دستگاه اجرائی از بین پیشنهادات ارزیابی شده بطریق فوق پیشنهادی را که از نظر قیمتهای پیشنهادی اجزاء مختلف کار متعادل و قابل قبول و از نظر قیمت قابل قبول و از نظر قیمت کل پیشنهاد و سایر شرایط مورد نظر مناسبترین و با صرفه ترین پیشنهاد تشخیص دهد برنده مناقصه خواهد شناخت.
۴- در این موارد پرداخت صورت وضعیتهای پیمانکار برنده در حین اجرای عملیات بر اساس قیمتهای واحد پیشنهادی پیمانکار و یا روش دیگری که در شرایط عمومی پیمان پیش بینی شده باشد خواهد بود.
۵- در صورتی که در شرایط مناقصه تسلیم پیشنهاد واریانت از جانب پیمانکاران مجاز شناخته شده باشد پیشنهادهای واریانت نیز مورد بررسی و ارزیابی طبق مقررات مذکور در این تبصره قرار خواهد گرفت.
۶- سایر شرایط و مقررات مناقصه طبق آییننامه معاملات دولتی خواهد بود.
وزیر مشاور و معاون اجرائی نخست وزیر
هادی هدایتی