‌آیین‌نامه حقوق و مزایای شهرداران [مصوب ۱۳۷۰]

تاریخ تصویب: ۱۳۷۰/۰۳/۱۹
تاریخ انتشار: ۱۳۷۰/۰۴/۱۶

شماره ۲۵۱ت۱۱۱ه – ۱۳۷۰/۴/۱


‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۷۰/۳/۱۹ بنا به پیشنهاد وزارت کشور و سازمان امور اداری و استخدامی کشور (‌موضوع نامه شماره ۷۰۲۸‌د مورخ ۱۳۶۹.۱۱.۲۷ سازمان امور اداری و استخدامی کشور) و به استناد تبصره (۳۸) قانون بودجه اصلاحی سال ۱۳۴۳ کل کشور آیین‌نامه حقوق و مزایای شهرداران‌ را به شرح تصویب نمود:


‌ماده ۱- [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
حقوق مبنای شهرداران سراسر کشور به استثنای شهردار تهران، بر اساس قانون نظام هماهنگ‌ پرداخت کارکنان دولت – مصوب ۱۳۷۰- و اصلاحات بعدی آن و با توجه به درجه بندی شهرداری ها، برابر است‌ با حاصل ضرب ضریب حقوق موضوع ماده (۱) قانون یاد شده در عدد مبنای گروه مربوط به شرح جدول زیر:

[اصلاحی ۱۳۸۸/۶/۴]

درجه‌بندی شهرداریها ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲
گروه جدول حقوق قانون نظام هماهنگ پرداخت ۸ ۸ ۹ ۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶ ۱۶
عدد مبنا ۱۰۵۵ ۱۰۵۵ ۱۱۴۵ ۱۱۴۵ ۱۲۳۵ ۱۳۲۵ ۱۴۲۰ ۱۵۵۰ ۱۶۰۰ ۱۶۹۰ ۱۷۸۰ ۱۷۸۰

تبصره ۱- [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
حقوق شهردار تهران براساس تصویبنامه شماره ۴۸۲۲‌ت۲۲۸۲۰ه مورخ ۱۳۷۹/۲/۱۳ مطابق‌ قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت – مصوب ۱۳۷۰- و اصلاحات بعدی آن تعیین می‌شود.

‌تبصره ۲- [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
تغییر در گروه مربوط به درجات شهرداری ها، موکول به پیشنهاد وزارت کشور، تأیید سازمان‌ مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و تصویب هیأت وزیران است.

‌تبصره ۳- [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
تطبیق شهرداری های موجود با درجات دوازده‌گانه بر عهده وزارت کشور است و تشخیص درجه‌ شهرداری‌های جدیدالتاسیس و تغییر درجه بندی شهرداری ها با تأیید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و‌ تصویب وزیر کشور انجام می‌گیرد.

‌تبصره ۴- [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
شهرداران هنگام تطبیق وضع با این آیین‌نامه به ازای هر سال سابقه خدمت در سمت شهردار یا‌ مدیریت که بعد از تاریخ ۱۳۵۷.۱۱.۲۲ انجام شده باشد و در صورتی که مستخدم دولت بوده باشند به ازای هر سال‌ سابقه خدمت دولتی از افزایش سنواتی معادل سه درصد (۳%) حقوق مبنای گروه مربوط برخوردار می‌شوند و پس‌ از آن ضریب افزایش سنواتی سالانه بر اساس ارزشیابی که توسط استاندار صورت می‌گیرد ۳، ۴ و ۵ درصد خواهد‌ بود.

‌تبصره ۵- [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
در اجرای ماده (۴) قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت و تبصره های آن مجموع فوق‌العاده شغل شهرداران با توجه به درجه شهرداری های مربوط به شرح زیر تعیین می‌شود:
‌الف – شهرداری های درجه یک و دو (۱۴۵%) حقوق مبنا.
ب – شهرداری های درجه سه و چهار (۱۵۰%) حقوق مبنا.
ج – شهرداری های درجه پنج و شش (۱۵۵%) حقوق مبنا.
‌د – شهرداری های درجه هفت و هشت (۱۶۰%) حقوق مبنا.
‌ه‍- شهرداری های درجه نه و ده (۱۶۵%) حقوق مبنا.
‌و – شهرداری های درجه یازده و دوازده (۱۷۰%) حقوق مبنا.

‌تبصره ۶ – [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
کمک هزینه های عائله مندی و اولاد به شهرداران بر اساس ماده (۹) قانون نظام هماهنگ پرداخت‌ کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۰ و اصلاحات بعدی آن پرداخت می‌شود.

تبصره ۷ ـ
[الحاقی ۱۳۷۲/۴/۱۶]
[اصلاحی ۱۳۸۴/۵/۵]
افرادی که از وزارتخانه‌ها، مؤسسات و سازمانهای دولتی یا وابسته به دولت یا مؤسسات‌ عمومی غیردولتی تابع قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت – مصوب ۱۳۷۰ – به صورت مأمور سمت شهردار را تصدی می‌کنند، در صورتی که مبلغ حقوق و فوق‌العاده شغل آنها از مجموع حقوق و فوق‌العاده‌هایی که در دستگاه محل خدمت اولیه مستحق دریافت آن بوده‌اند کمتر شود، تفاوت این دو مبلغ را به عنوان فوق العاده جذب‌ دریافت خواهند کرد. هرگونه افزایش بعدی حقوق و فوق‌العاده‌های این‌ مستخدمان تا استهلاک کامل از فوق العاده جذب‌ یادشده کسر خواهد شد.

تبصره ۸ – [الحاقی ۱۳۸۳/۹/۱۱]
افرادی که با رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار، موضوع تصویبنامه شماره ۳۹۹۵۶ت‌۱۸۳۶۹هـ مورخ ۱۳۷۷.۶.۱۸ عهده‌دار تصدی سمت شهردار در شهرداریهای درجه یک (۱) تا پنج (۵) می‌شوند و در شمول تبصره (۷) قرار ندارند، در صورتی که مدارک‌ تحصیلی آنها بالاتر از کارشناسی باشد گروه ورودی آنها در جدول موضوع ماده (۱) این آیین‌نامه برای‌ کارشناسی ارشد یک گروه و برای دکتری دو گروه علاوه بر گروههای مندرج در جدول یادشده تعیین می‌شود.

تبصره ۹ – [الحاقی ۱۳۸۳/۹/۱۱]
هرگونه مصوبه‌، دستورالعمل‌، بخشنامه‌، آیین‌نامه و سایر تسهیلات که برای کارکنان مشمول‌ قانون استخدام کشوری و قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت (به استثنای موارد پیش‌بینی شده در این آیین‌نامه‌) تصویب یا در نظر گرفته شود از جمله پرداخت اضافه‌ کار، با تأیید استاندار و با تأمین اعتبار در بودجه شهرداری‌، برای شهرداران قابل اجرا خواهد بود.


‌ماده ۲- ‌[اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
در اجرای ماده (۶) قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت فوق العاده‌های زیر به شهرداران قابل‌ پرداخت است:

‌الف – برای جذب نیروهای کارآمد و متخصص جهت انتصاب به سمت شهردار، وزارت کشور می‌تواند‌ حداکثر تا میزان مقرر در جدول ذیل براساس حقوق مبنا و فوق العاده شغل، فوق العاده جذب پرداخت نماید.

[اصلاحی به موجب تصویب‌نامه در خصوص افزایش فوق‌­العاده جذب مورد عمل کارکنان شهرداری­ها، مصوب ۱۳۹۸]

 

ردیف

درجه شهرداری‌ها

سقف فوق‌العاده جذب شهرداران و کارکنان شهرداری‌ها براساس درجه شهرداری

شهردار

معاون شهردار

مدیرکل

مدیر منطقه

معاون مدیرکل

مدیریت

رییس اداره

کارشناس

سایر مشاغل

۱

یک

%۱۶۵

 

%۱۶۰

 

 

%۱۵۸

%۱۴۸

%۱۲۸

۲

دو

۳

سه

۴

چهار

%۱۷۰

%۱۶۵

۵

پنج

%۱۷۵

%۱۷۰

۶

شش

%۱۸۰

%۱۷۵

۷

هفت

%۱۸۵

%۱۸۰

 

%۱۶۸

۸

هشت

%۱۹۰

%۱۸۵

%۱۷۸

۹

 نه

%۱۹۵

%۱۹۰

۱۰

 ده

%۲۰۰

۱۱

 یازده

%۲۰۵

%۱۹۵

۱۲

دوازده

%۲۱۰

ب – با توجه به حضور فعال و تلاش بی وقفه شهرداران در امور عمران و آبادانی شهرها، حداکثر تا صددرصد‌ حقوق مبنا و فوق العاده شغل به عنوان فوق العاده تلاش به شهرداران قابل پرداخت است.

ج – چنانچه عملیات عمرانی طی هر سال در دوره خدمت شهردار در این سمت، طبق برنامه‌های مصوب و در‌ قالب بودجه مصوب انجام شده باشد،‌ فوق العاده‌ای تحت عنوان فوق العاده عمران و در حدود اعتبارات بودجه‌ مصوب و با رعایت ماده (۶۸) قانون شهرداری – مصوب ۱۳۳۴- به میزان زیر، پس از تصویب تفریغ بودجه‌ شهرداری و انجام حسابرسی با تأیید وزارت کشور به شهردار قابل پرداخت است.
‌اعتبار هزینه شده جهت اجرای عملیات عمرانی در هر سال درصد فوق العاده عمران= فوق‌العاده عمران

درصد‌ فوق العاده عمران بر اساس درجه بندی شهرداری ها به شرح جدول زیر است:

درجه‌بندی شهرداری‌ها ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲
درصد فوق‌ العاده عمران ۱۰۰۰/ ۵ ۱۰۰۰/ ۵/ ۴ ۱۰۰۰/ ۴ ۱۰۰۰/ ۵/ ۳ ۱۰۰۰/ ۳ ۱۰۰۰/ ۵/ ۲ ۱۰۰۰/ ۲ ۱۰۰۰/ ۵/ ۱ ۱۰۰۰/ ۱ ۱۰۰۰/ ۷۵/ ۰ ۱۰۰۰/ ۵/ ۰ ۱۰۰۰/ ۲۵/ ۰

[اصلاحی ۱۳۸۳/۹/۱۱]- در هر صورت فوق‌العاده عمران سالانه شهردار نباید از دو برابر مجموع حقوق مبنا، فوق‌العاده شغل و افزایش سنواتی سالانه او بیشتر باشد.


‌ماده ۳- [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
در صورتی که شهرداری فاقد محل مسکونی برای شهردار باشد تا میزان بیست درصد (۲۰%) حقوق‌ مبنا و فوق العاده شغل شهردار به عنوان حق مسکن به او قابل پرداخت است.

‌تبصره – [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
در صورتی که شهرداری دارای محل مسکونی برای شهردار باشد به شرط استفاده از محل مسکونی هر‌ ماه به میزان ده درصد (۱۰%) حقوق مبنا و فوق العاده شغل او به عنوان حق استفاده از خانه سازمانی از حقوق وی‌ کسر خواهد شد.


‌ماده ۴ – در صورتی که شهردار از مقررات بازنشستگی خاصی استفاده نماید کسور مربوط به سهم او هر ماه از حقوق وی کسر و پس از افزودن سهم کارفرما (‌شهرداری)، مجموع آن به صندوق بازنشستگی مربوط واریز می‌گردد.

‌تبصره – هر گاه شهردار از صندوق خاصی تبعیت ننماید مشمول مقررات قانون تأمین اجتماعی شد و هر ماه حق بیمه مقرر از حقوق وی کسر و با افزودن سهم‌کارفرما (‌شهرداری)، مجموع آن به صندوق تأمین اجتماعی پرداخت خواهد شد.


‌ماده ۵ – [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
شهرداری مکلف است همه ماهه معادل پنج درصد (۵%) حقوق مبنای موضوع ماده یک این آیین‌نامه را از حقوق شهردار کسر و با افزودن معادل آن از بودجه شهرداری‌ مجموع آن را در حساب سپرده خاصی به نام شهرداری نزد بانکی که شهرداری در آن دارای حساب است واریز نماید تا پس از پایان تصدی سمت شهردار در آن‌ شهرداری، اصل و سود متعلقه به وی پرداخت گردد.


‌ماده ۶ – [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
فوق‌العاده‌های بدی آب و هوا و محرومیت از تسهیلات زندگی تا میزانی که برای مستخدمین ثابت شهرداری مقرر است بر اساس حقوق مبنای‌ موضوع ماده (۱) این آیین‌نامه تعیین و به‌ شهردار قابل پرداخت است و اگر خدمت شهردار کمتر از یک سال باشد به تناسب مدت خدمت، پاداش دریافت خواهد نمود.

‌تبصره – [الحاقی ۱۳۷۴/۳/۷]
کمک هزینه عایله‌مندی و اولاد به شهرداران بر اساس ماده (۹) قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت – مصوب ۱۳۷۰ – پرداخت می‌شود.


ماده ۷- [اصلاحی ۱۳۸۱/۱۰/۲۹]
با پیشنهاد شورای شهر و تأیید وزارت کشور (سازمان شهرداریهای کشور) به ازای هر سال خدمت شهردار معادل یک ماه حقوق مبنا، فوق‌العاده شغل و فوق العاده جذب این آیین‌نامه به عنوان پاداش، از محل اعتبارات بودجه شهرداری، به شهردار قابل پرداخت است و اگر خدمت شهردار کمتر از یک سال باشد به تناسب مدت خدمت، پاداش دریافت خواهد نمود.


‌ماده ۸ – هزینه سفر و فوق‌العاده روزانه شهرداران در مأموریت مطابق مستخدمین ثابت شهرداری پرداخت خواهد شد. حداکثر مدت مأموریت‌های داخل و‌ خارج از کشور برای شهردار در طول یک سال تقویمی نباید از یک ماه تجاوز نماید.


‌ماده ۹ – شهردار برای یک سال خدمت حق استفاده از یک ماه مرخصی با استفاده از حقوق و فوق‌العاده‌های مربوط را خواهد داشت.

‌تبصره ۱ – تاریخ استفاده از مرخصی بنا به تقاضای شهردار توسط شورای اسلامی شهر تعیین خواهد شد ولی با تصمیم شورای مزبور ممکن است استفاده از‌ مرخصی تا دو ماه به تعویق افتد. در صورتی که به دلیل تعویق تاریخ استفاده از مرخصی، شهردار نتواند از مرخصی تقاضا شده استفاده نماید تمام مرخصی مزبور‌ ذخیره خواهد شد.

‌تبصره ۲ – چنانچه شهردار به اختیار از مرخصی استحقاقی خود استفاده ننماید در هر سال فقط (۱۵) روز آن ذخیره خواهد شد و در صورتی که شهردار مایل به‌ انتقال مرخصی ذخیره شده به مؤسسه متبوع خود نباشد می‌تواند در پایان سمت شهرداری حقوق و فوق‌العاده‌های مربوط به ایام مرخصی ذخیره شده را از‌ اعتبارات همان شهرداری دریافت نماید.

‌تبصره ۳ – در صورتی که خدمت شهردار کمتر از یک سال باشد به تناسب مدت خدمت استحقاق دریافت مرخصی را خواهد داشت.


‌ماده ۱۰ – شهردار به ازای هر یک سال خدمت، حق استفاده از یک ماه مرخصی استعلاجی یا دریافت حقوق و فوق‌العاده مربوط را خواهد داشت، پرداخت حقوق و‌ فوق‌العاده مربوط به ایام مرخصی استعلاجی شهردار موکل به تأیید بیماری وی از طرف پزشک معتمد شهرداری و موافقت شورای شهر می‌باشد.

‌تبصره – هزینه معالجه شهردار که از طریق سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نمی‌شود، در صورت وجود اعتبار به شرط اینکه از میزان یک ماه حقوق وی تجاوز‌ ننماید بر اساس گواهی پزشکی معتمد شهرداری و با تصویب شورای شهر پرداخت می‌شود.


‌ماده ۱۱ – پرداخت حقوق و مزایای شهردار بر اساس این آیین‌نامه در صورت وجود اعتبار در بودجه مصوب شهرداری موکول به صدور حکم از طرف وزارت‌ کشور (‌سازمان شهرداریهای کشور) می‌باشد و پرداخت هر گونه وجه دیگری به هر عنوان غیر از موارد ذکر شده در این آیین‌نامه به شهردار، ممنوع است.


‌ماده ۱۲ – این تصویب‌نامه از تاریخ تصویب لازم‌الاجرا می‌باشد و تصویب‌نامه‌های مورخ ۱۳۵۳/۱۲/۲۸ و ۱۳۵۶.۶.۲۱ و ۱۳۵۷.۴.۱۹ و کلیه مقررات مغایر‌ ملغی است.

‌حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور