[به موجب بند ۵ ماده ۵۲ قانون اصلاح موادی از قانون خدمت وظیفه عمومی، لغو شده است.]
ماده واحده – مشمولانی که در شورای پزشکی شهرستان مربوطه با معاینه بالینی معاف از خدمت تشخیص داده نشده و با تشخیص این شورا یا اعتراض مشمول یا رئیس حوزه نظام وظیفه مربوطه نیاز به معاینه تخصصی دارند رئیس حوزه مربوطه موظف است آنان را به نزدیکترین مرکز مجهز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا بیمارستانهای نیروهای مسلح معرفی نماید تا مورد معاینه قرار گرفته و نتیجه معاینه تخصصی جهت تصمیمگیری به شورای پزشکی شهرستان مربوطه ارسال میگردد.
تبصره ۱ – شورای پزشکی مزبور در این ماده واحده از سوی شبکه بهداری هر شهرستان و با تأیید سپاه و ژاندارمری سه نفر پزشک را به فرمانداری آن شهرستان معرفی تا پس از تأیید فرماندار، پزشکان مذکور در شورای پزشکی حوزه وظیفه عمومی شهرستان انجام وظیفه نمایند.
تبصره ۲ – [اصلاحی ۱۳۷۳/۳/۳]
مشمولانی که نیاز به معاینه تخصصی داشته باشند، قبلاً باید هزینههای پیشبینی شده را به حساب دولت پرداخت نموده و پس از معاینه طبق این قانون با آنان رفتار میشود. مددجویان مشمول تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور و افرادی که به تأیید کمیته امداد امام محل فاقد تمکن مالی هستند از پرداخت وجه مزبور معاف میباشند.
تبصره ۳ – مراکز مجهز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا نیروهای مسلح ذکر شده در این قانون موظف هستند به وضع مشمولین معرفیشده حوزه مربوطه خارج از نوبت رسیدگی نموده و آنان را حداکثر ظرف مدت یک ماه مورد معاینات تخصصی قرار دهند.
تبصره ۴ – چنانچه مشمولانی که برای معاینات تخصصی به مراکز مجهز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا بیمارستانهای نیروهای مسلح معرفی میشوند ظرف مدت یک ماه به این مراکز مراجعه نکنند به خدمت اعزام خواهند شد.
تبصره ۵ – آییننامه اجرایی این قانون توسط وزارتخانههای کشور، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
[آییننامه اجرایی قانون نحوه معاینه پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی]
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و پنج تبصره در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ پنجم مهرماه یک هزار و سیصد و شصت و هشت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۶۸.۷.۱۳ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی – مهدی کروبی