‌آیین‌نامه نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر فعالیتهای فرهنگی هنری و تبلیغاتی خارجیان مقیم ایران

تاریخ تصویب: ۱۳۶۸/۰۴/۱۰
تاریخ انتشار: ۱۳۶۸/۰۵/۰۲

شماره 45618ت402 – ۱۳۶۸/۴/۲۶

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۸/۴/۱۰ بنا به پیشنهاد شماره 11.7965.8.1652 مورخ 1366.12.4 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در اجرای بند 24‌ ماده 2 قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب 1365.12.12 مجلس شورای اسلامی “‌آیین‌نامه نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ بر فعالیتهای فرهنگی، هنری و تبلیغاتی خارجیان مقیم ایران” را به شرح زیر تصویب نمودند:


‌ماده 1 – هر گونه فعالیتهای فرهنگی، هنری و تبلیغی خارجیان مقیم ایران فقط از طریق مراکز رسمی از قبیل مراکز فرهنگی امکان‌پذیر خواهد بود.‌

تبصره: مراکز فرهنگی شامل انجمنهای روابط فرهنگی، انجمنهای دولتی، خانه‌های فرهنگ و سایر مؤسسات مشابه می‌باشد که همگی مؤسساتی غیر انتفاعی و‌ غیر سیاسی بوده و صرفاً به منظور آشنا ساختن ایرانیان با زبان و فرهنگ و هنر آن کشور و معرفی مظاهر و علائق مشترک فرهنگی اتباع دو کشور بر اساس‌ ضوابط و مقررات جاری جمهوری اسلامی ایران تأسیس می‌گردد.


‌ماده 2 – مراکز موضوع این آیین‌نامه باید قبل از انجام هر گونه فعالیت، برنامه‌های مورد نظر خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت اخذ مجوز لازم ارائه‌ نمایند.

‌تبصره: مراکز و انجمنهای رسمی دول خارجی مجوز فوق را از طریق وزارت امور خارجه اخذ می‌نمایند.


‌ماده 3 – کلیه فعالیتهای فرهنگی، هنری و تبلیغی مراکز فرهنگی موضوع این آیین‌نامه باید با رعایت شئونات جمهوری اسلامی ایران و ضوابط و مقررات کشور‌ بوده و مغایر با مصالح عمومی نباشد.


‌ماده 4 – تشکیل کلاسهای آموزشی توسط مراکز فرهنگی چنانچه با شرایط زیر منطبق باشد بلامانع است:
1 – در کلاسهای مورد نظر باید صرفاً زبان خاص آن کشور تدریس گردد و تشکیل هر گونه کلاس دیگر باید به تصویب قبلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ باشد.
‌وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است در خصوص کلاسهای زبان قبلاً از وزارت آموزش و پرورش کسب نظر نماید.
2 – اجتماع پذیرفته‌شدگان با رعایت مفاد این آیین‌نامه فقط در محل تشکیل کلاسها مجاز است.
3 – دوره‌های آموزشی که بر اساس این آیین‌نامه تشکیل می‌گردد باید دارای یک مدیر مسئول با تأیید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.

‌تبصره: شرایط مدیر مسئول، مدرسی و شرکت‌کنندگان در کلاسها و سایر ضوابط مراکز فرهنگی طبق دستورالعملی خواهد بود که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد‌ اسلامی تصویب و ابلاغ می‌شود.


‌ماده 5 – مراکز موجود مشمول این آیین‌نامه که در حال فعالیت هستند جهت ادامه کار خود موظفند حداکثر ظرف مدت یک سال از تاریخ تصویب این آیین‌نامه‌ وضع خود را با مفاد آن منطبق نمایند.


‌ماه 6 – وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صورت مشاهده هر گونه تخلف از مقررات این آیین‌نامه بر حسب مورد با هماهنگی سایر ارگانهای ذیربط نسبت به‌ تعطیل موقت کلاسها یا سایر فعالیتهای آنها و یا لغو مجوز فعالیت مرکز فرهنگی اقدامات لازم را معمول خواهد داشت.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر