ماده واحده – به سازمان حفاظت محیط زیست اجازه داده میشود به منظور حفاظت و حراست از سرمایههای ملی و گسترش کمی و کیفی آنها و برای تعمیق آموزشهای عمومی به ویژه در موزههای تاریخ طبیعی و ارائه خدمات از استفادهکنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاهها و موزههای تاریخ طبیعی و مناطق مذکور در بند “الف” ماده ۳ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، به استثناء مراکز آموزشی و تحقیقاتی در ازای تسهیلاتی که فراهم میآورد، از طریق صدور بلیط وجه دریافت نماید.
تبصره ۱ – نحوه دریافت بهای خدماتی که در اجرای این ماده واحده به مردم ارائه خواهد شد (بهای بلیط) بر اساس آییننامهای است که به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و با تأیید شورای عالی حفاظت محیط زیست، به تصویب هیأت وزیران رسیده باشد.
بهای بلیط باید به گونهای باشد کهموجب استفاده هر چه بیشتر عموم جامعه به ویژه اقشار محروم و مستضعف باشد.
[آییننامه اجرایی قانون اخذ ورودیه از بازدیدکنندگان پارکها و موزههای تاریخ طبیعی]
تبصره ۲ – وجوه حاصل از اجرای ماده واحده به حساب درآمد عمومی کشور واریز خواهد شد.
تبصره ۳ – وزارت برنامه و بودجه مکلف است ردیف درآمدهای موضوع این قانون و همچنین ردیف اعتباری معادل ۵۰ درصد ردیف درآمدی مزبور را برآورد و در لایحه بودجه هر سال منظور نماید.
تبصره ۴ – سازمان حفاظت محیط زیست مجاز است در هر سال معادل ۵۰ درصد وجوه حاصل از اجرای ماده واحده و حداکثر برابر اعتبار پیشبینی شده در ردیف مربوطه در قانون بودجه مربوطه را بر اساس درخواست وجه ذیحساب سازمان مزبور دریافت و بدون الزام به رعایت قانون محاسبات عمومی و با رعایت قانون نحوه هزینه کردن اعتبارات خارج از شمول… مصوب ۱۳۶۴.۱۱.۶ جهت فراهم آمدن اهداف مندرج در مادهواحده تأمین نیازهای تجهیزاتی و تدارکاتی امور حفاظت از محیط زیست به مصرف برساند.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و چهار تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه هشتم آبان ماه یک هزار و سیصد و شصت و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۶۷.۸.۱۵ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی – اکبر هاشمی