‌آیین‌نامه طرح ساختمان در برابر زلزله

تاریخ تصویب: ۱۳۶۷/۰۷/۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳۶۸/۰۱/۱۰

[به موجب آیین‌نامه طراحی ساختمان در برابر زلزله، مصوب ۱۳۷۸ لغو شده است.]

شماره ۱۱۹۱۳۸ت۹۶۹ – ۱۳۶۷/۱۲/۲۷

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۷/۷/۲۴ بنا به پیشنهاد شماره ۱.۳۷۹۳ وزارت مسکن و شهرسازی و تأیید وزارت کشور و به استناد ماده ۱۳ قانون‌ نظام معماری و ساختمانی مصوب ۱۳۵۲ آیین‌نامه طرح ساختمان در برابر زلزله را به شرح پیوست و یا لحاظ مراتب زیر تصویب نمودند:

۱ – کلیه مقررات فنی آیین‌نامه مذکور، به استثناء آن دسته از ضوابط موجود در آن که تحت عنوان توصیه پیشنهاد شده است به عنوان مقررات الزامی‌ برای تأمین ساختمانها در برابر زلزله به ترتیبی که در بندهای آتی تعیین گردیده به موقع اجرا گذارده خواهد شد، و وزارت مسکن و شهرسازی مکلف به‌ ارسال آن به کلیه مراجع ذیربط خواهد بود.

۲ – مفاد آیین‌نامه مزبور از تاریخ تصویب جایگزین مبحث زلزله در نشریه استاندارد شماره ۵۱۹ مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی جمهوری‌ اسلامی گردیده و کلیه مهندسین و طراحان و دستگاه‌های اجرایی و اجراکنندگان ساختمان موظف به رعایت آن می‌باشند. در مورد ساختمانهای بسیار با‌اهمیت نظیر مراکز امدادی که بالضروره بایستی در مواقع بروز زلزله‌های شدید از ورود آسیب مصون بمانند، دستگاه‌های اجرایی مسئول مجاز خواهند‌ بود در طراحی و محاسبه و اجرای آنها با جلب نظر مراجع مذکور در ماده ۱۳ قانون نظام معماری، ایمنی اینگونه ساختمانها را از آنچه در آیین‌نامه‌ پیش‌بینی گردیده بالاتر ببرند.

۳ – استفاده‌کنندگان از این آیین‌نامه مجازند در اجرای موادی که طی آنها استفاده‌کننده به منابع معتبر دیگر ارجاع داده شده مادام که برای این گونه موارد‌ آیین‌نامه کلی و مرجع فنی داخلی تصویب نشده به تشخیص خود به سایر منابع فنی معتبر مراجعه کنند اما مسئولیت صحت تشخیص و ایمنی کامل‌ ساختمان به عهده ایشان خواهد بود.

۴ – رعایت آیین‌نامه فوق در طراحی، محاسبه و اجرای ساختمانهای واقع در شهرهایی که مشمول تبصره ۲ ماده ۶ قانون اصلاحی نظام معماری و‌ ساختمانی مصوب ۱۳۵۶ می‌باشند الزامی است و در شهرهایی که از این پس نیز مشمول تبصره فوق‌الذکر می‌گردند از زمان شمول الزامی خواهد‌ گردید.

۵ – وزارت مسکن و شهرسازی موظف است با جلب نظر وزارت کشور ظرف مدت یک سال آیین‌نامه‌های تکمیلی و در مرحله نخست آیین‌نامه‌ ساختمانهای ساخته شده با مصالح بنایی مسلح را تدوین و ابلاغ نماید.

۶ – تجدید نظر در مواد فنی آیین‌نامه فوق عنداللزوم و هر ۵ سال یک بار به عهده وزارت مسکن و شهرسازی و با رعایت تشریفات ماده ۱۳ قانون نظام‌ مهندسی معماری و ساختمان خواهد بود.

‌میرحسین موسوی
‌نخست وزیر