‌تصویب طرح احداث مدارس مورد نیاز جهت حل مسئله مدارس سه و چهار نوبتی توسط وزارت آموزش و پرورش

تاریخ تصویب: ۱۳۶۷/۰۷/۲۰
شماره ثبت: 80856ت568 - 1367.08.03
تاریخ انتشار: ۱۳۶۷/۰۸/۱۵

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۷.۷.۲۰ بنا به پیشنهاد شماره ۴.۱۷۲۵۱ مورخ ۱۳۶۵.۷.۱۹ وزارت آموزش و پرورش و تصویب کمیسیون فرهنگی‌ دولت، طرح احداث مدارس مورد نیاز برای حل مسئله مدارس سه و چهار نوبتی را به شرح زیر تصویب نمودند.

۱ – وزارت آموزش و پرورش مأموریت دارد بر اساس این مصوبه نسبت به احداث مدارس مورد نیاز به نحوی که تعداد ۵۰۰۰ کلاس را تأمین نماید، در‌ شهر تهران و شهرستانهای دیگر اقدام کند.

۲ – ادارات کل آموزش و پرورش ظرف مدت یک ماه با کمک و همکاری شهرداریهای شهرستانهای مربوط آدرس و مشخصات زمینهای موجود را در‌ سطح شهر که امکان ساخت مدرسه در آنها وجود دارد یا مدارس قدیمی را که امکان تخریب و نوسازی آنها وجود دارد تهیه می‌نماید.

‌تبصره: در صورتی که زمین یا ساختمان متعلق به اشخاص باشد زمین معوض بر اساس بند ۸ تبصره ۸ قانون بودجه سال ۶۷ واگذار و یا بهای زمین یا‌ ساختمان حسب مورد با توجه به ماده ۹ قانون زمین‌ شهری و لایحه قانونی نحوه خرید تملک اراضی را ملاک برای طرح‌های عمومی و عمرانی مصوب ۱۳۵۸ پرداخت می‌گردد.

۳ – اعلام بروکف و درصد تراکم آموزشی زمینهای معرفی شده توسط شهرداری به منزله صدور پروانه بوده و احداث مدرسه در زمینهای مزبور نیاز به‌اخذ مجوز دیگری از شهرداری ندارد وزارت آموزش و پرورش مکلف است بروکف و درصد تراکم آموزشی اعلام شده را رعایت نماید.

۴ – اعتبار مورد نیاز طرح از طریق اصلاح موافقت‌نامه‌های طرح‌های عمرانی استانی و
خصوصاً از محل پروژه‌هایی که احتمال جذب اعتبار کامل آنها تا‌ پایان سال نخواهد بود،
تأمین می‌گردد. سازمان برنامه و بودجه استانها مکلفند در اسرع وقت با توجه به
اعلام مدیریت نوسازی و تجهیز مدارس استان‌نسبت به اصلاح موافقت‌نامه اقدام نمایند.
‌کمیسیون تخصیص اعتبار استان مکلف است نسبت به تخصیص اعتبار مورد نیاز این پروژه‌ها با اولویت خاص اقدام نماید.

۵ – مصالح مورد نیاز برای اجرای طرح بر اساس حواله وزارت بازرگانی با زمان‌بندی متناسب با اجرای طرح در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار‌ خواهد گرفت تا نسبت به توزیع آن بین مدارس این طرح اقدام شود. برای ورود سایر مصالح مورد نیاز مبلغ شش (۶.۰۰۰.۰۰۰) میلیون دلار از محل‌ سهمیه ارزی نخست‌وزیر تأمین و برای ورود مصالح وارداتی و یا ورود مواد اولیه مورد نیاز بر اساس بند ۸ این مصوبه اقدام خواهد شد.

۶ – عملیات اجرایی این طرح در شهر تهران با کمک بنیاد مستضعفان انجام می‌شود و در مورد تعیین مجری عملیات اجرایی در شهرهای دیگر، وزارت‌ آموزش و پرورش در هر مورد اقدام خواهند نمود.

۷ – مدت اجرای عملیات ساختمانی از تاریخ تحویل زمین و نقشه، ۶ ماه است. روزهایی که به علت سرما و یخ‌بندان امکان کار وجود نداشته باشد به‌مدت کار اضافه خواهد شد.

۸ – عملیات بازرگانی برای ورود مصالح ساختمانی مورد نیاز توسط شرکت یا سازمانی که توسط وزارت آموزش و پرورش تعیین می‌گردد انجام‌ می‌شود. در مواردی که برای تأمین مصالح ساختمانی نیاز به ورود مواد اولیه کارخانجات باشد، عملیات مربوط به ورود مواد اولیه و عقد قرارداد با‌کارخانجات تولیدی و تحویل گرفتن مصالح، توسط همان شرکت یا سازمان انجام خواهد شد.

۹ – در مواردی که نیاز اجرایی ایجاب کند، برای جلوگیری از وقفه در کار، نسبت به خرید لوازم و مصالح از بازار حداکثر تا سقف ۵% اعتبار طرح اقدام‌ خواهد شد.

۱۰ – وزارت آموزش و پرورش ماهانه گزارشی از پیشرفت کار و موانع و مشکلات احتمالی موجود در طرح به هیأت دولت ارائه خواهد کرد.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر