ماده ۱ – تبصره ۲ ماده ۲ [قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی] حذف شد.
ماده ۲ – ماده ۴ به صورت زیر اصلاح میگردد:
در صورتی که بیش از یک سال به پایان دوره مجلس باقی باشد انتخابات میاندورهای در حوزههای فاقد نماینده انجام خواهد شد چنانچه تعداد نمایندگان مجلس کمتر از ۲۰۰ نفر گردد و ۶ ماه به پایان دوره مجلس باقی باشد انتخابات میاندورهای برگزار خواهد شد.
ماده ۳ – تبصره ۲ ماده ۸ به شرح زیر اصلاح میگردد:
تبصره ۲ – وزارت کشور مکلف است با هماهنگی شورای نگهبان در حوزههایی که انتخابات آنها متوقف و یا باطل اعلام شده و یا فاقد نماینده باشد ظرف سه ماه پس از تعیین وضعیت آخرین حوزههای انتخابیه و اعلام نتیجه توسط شورای نگهبان انتخابات مجدد را برگزار نماید.
ماده ۴ – ماده ۱۶ و تبصرههای آن به شرح زیر اصلاح میگردد:
ماده ۱۶ – انتخابات مجلس در حوزههای انتخابیه آبادان، خرمشهر، دشت آزادگان، قصر شیرین، مهران و دهلران تا ایجاد شرایط عادی انتخاباتی و استقرار مجدد مهاجرین به مرکزیت حوزههای مذکور به وسیله فرمانداران و بخشداران در سراسر کشور انجام خواهد شد.
تبصره ۱ – انتخابات حوزههای انتخابیه دیگری که در اثر اضطرار ناشی از جنگ، وضعیتی مشابه به وضعیت حوزههای انتخابیه مذکور در ماده فوق را داشته باشند به تشخیص و پیشنهاد وزیر کشور و تأیید شورای عالی دفاع طبق ماده فوق برگزار خواهد شد.
تبصره ۲ – شعب ثبت نام و اخذ رأی مخصوص حوزههای انتخابیه مناطق جنگی در شهرستانهایی دائر میشود که حداقل یکصد خانوار مهاجر جنگ تحمیلی از آن حوزه انتخابیه در محدوده شهرستان مهاجر بوده و اسکان یافته باشند.
تبصره ۳ – اخذ رأی برای کاندیداهای مناطق جنگی فقط با شناسنامه انجام میگیرد.
تبصره ۴ – رزمندگان و ساکنین و کسانی که در حوزههای مذکور میباشند مانند سایر مردم با شناسنامه رأی میدهند.
ماده ۵ – تبصره ذیل به عنوان تبصره ماده ۲۸ اضافه میگردد:
تبصره – از موقع ثبت نام تا پایان انتخابات بازداشت کاندیداهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با اتهامات قبل از نامزدی و یا تخلفات انتخاباتی ممنوع است مگر در مواردی که به نظر شورای عالی قضایی عدم بازداشت آنان موجب تضییع حق گردد و یا اخذ تأمین و تضمین لازم ممکن نباشد .
ماده ۶ – ماده ۵۰ به شرح زیر اصلاح میگردد:
وزارت کشور پس از وصول مشخصات داوطلبان از فرمانداریها و بخشداریهای مراکز حوزههای انتخابیه تدریجاً لیست کامل آنان را تهیه و به منظور بررسی سوابق آنها در رابطه با صلاحیتهای مذکور در این قانون به وزارت اطلاعات، دادستانی کل، سازمان ثبت احوال کشور و اداره تشخیص هویت و پلیس بینالمللی در مرکز ارسال میدارد. مراکز مزبور موظفند ظرف ۴۸ ساعت نظر خود را با دلیل و سند به وزارت کشور اعلام نمایند.
قانون فوق مشتمل بر شش ماده در جلسه علنی روز یکشنبه بیست و پنجم بهمن ماه یک هزار و سیصد و شصت و شش مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۶۶.۱۲.۴ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
رییس مجلس شورای اسلامی – اکبر هاشمی