هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۶/۱۰/۳۰ بنا به درخواست شماره ۱۱.۶۲۸۹۱۸.۱۳۰۲ مورخ ۶۶.۹.۱۲ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیشنهاد وزارت بازرگانی مواد ۳۲ و ۳۳ و ۴۹ آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات موضوع مصوبه شماره ۷۱۲۰۰ت۴۶۵ مورخ ۶۶.۶.۲۱ را به شرح زیر اصلاح نمودند:
“ماده ۳۲ – ارسال کتب و نظریات به خارج از کشور (اعم از علمی، تبلیغی و فرهنگی) در صورتی که جنبه تجارتی نداشته باشد مشروط به تأیید وزارت فرهنگو ارشاد اسلامی بدون تودیع پیمان ارزی مجاز خواهد بود.
تبصره ۱ – ارسال کتب و نشریات علمی که مربوط به دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی و آموزش عالی میباشند منوط به تأیید وزارت فرهنگ و آموزش عالی میباشد.
تبصره ۲ – ارسال کتب و فیلم و تابلوهای نقاشی و سایر آثار فرهنگی و هنری (به استثنای میراث فرهنگی به تشخیص وزارت فرهنگ و آموزش عالی) جهت عرضه در نمایشگاهها و جشنوارهها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رعایت قوانین و مقررات مربوطه از تودیع پیمان ارزی معاف و با اخذ تعهد از وزارت مذکور بلامانع است.
ماده ۳۳ – مسافرانی که از کشور خارج میشوند میتوانند علاوه بر لوازم شخصی متعارف خود، حداکثر برای یک بار در سال به میزان ۲۰۰۰۰ ریال صنایع دستی و ۱۵۰۰۰ ریال کتاب و مطبوعات و سایر کالاها که منحصراً مصنوع یا محصول ایران باشد با حفظ جنبه غیر تجارتی آن بدون نیاز به ارائه کارت بازرگانی و با تودیع پیمان ارزی، با خود از کشور خارج نمایند.
ماده ۴۹ – ارسال کالا به عنوان هدیه و سوغات به خارج از کشور.
هر فرستنده در سال میتواند سبزیجات خشک، خشکبار (به استثنای پسته و مغز پسته، بادام و مغز بادام) و پوشاک به ارزش ۵۰۰۰ ریال و فیلم، نوار صوتی و تصویری و اسلاید (پرشده)، کتاب و مطبوعات (با اجازه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به ارزش ۱۵۰۰۰ ریال به عنوان هدیه و سوغات به خارج از کشور ارسال نماید”.
میرحسین موسوی – نخستوزیر