‌آیین‌نامه اجرایی قانون ممنوعیت وزارتخانه‌ها و مؤسسات و شرکتهای دولتی از چاپ و انتشار نشریات غیر ضرور مصوب ۱۳۶۵

تاریخ انتشار: ۱۳۶۷/۰۱/۳۰

6074ت1107 – ۱۳۶۷/۱/۱۷

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۶/۱۰/۲۳ بنا به پیشنهاد شماره 947.8.235 مورخ 1366.2.26 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استناد تبصره 6 ماده‌ واحده قانون ممنوعیت وزارتخانه‌ها و مؤسسات و شرکتهای دولتی از چاپ و انتشار نشریات غیر ضرور مصوب ۱۳۶۵/۷/۲۹ مجلس شورای اسلامی، آیین‌نامه‌ اجرایی قانون مذکور را به شرح ذیل تصویب نمودند:


‌تعاریف

‌ماده 1 – بولتن عبارتست از نشریه‌ای که توسط دستگاه‌های دولتی در زمینه‌های خبری، آموزشی، فنی، تخصصی، سیاسی و نظایر اینها که مرتبط با وظایف‌ قانونی و در محدوده فعالیت آنهاست به منظور ارتقاء سطح آگاهی کارکنان همان دستگاه و مسئولان دیگر دستگاه‌ها با تیراژ محدود و در فواصل زمانی معین با‌چاپ یکرنگ و به طور رایگان منتشر و توزیع می‌شود و دارای انواع زیر است.

1 – بولتن خبری – این نشریه فقط در سطح دستگاه‌های دولتی منتشر می‌شود و حاوی آخرین اخبار داخلی از قبیل دستورالعملهای اداری – انتصابات -‌رویدادها، بازدیدها و تشویق کارکنان می‌باشد. این بولتن با تیراژ حداکثر (8).(1) تعداد کل پرسنل دستگاه مورد نظر و حداکثر در 24 صفحه منتشر می‌شود و تا 5% آن را می‌توان برای ارگانهای دولتی دیگر ارسال نمود.

2 – بولتن سیاسی – نشریه‌ای است حاوی اخبار و نیز تحلیل رویدادهای داخلی و خراجی اعم از عادی یا طبقه‌بندی شده نشریه مذکور توسط دستگاه‌هایی‌ منتشر می‌شود که قانوناً مجاز به انتشار اینگونه نشریات هستند.

‌ماده 2 – جزوه آموزشی، فنی و تخصص – نشریه‌ای است با محتوای صرفاً آموزشی، علمی و تخصصی. این نشریه مختص واحدهایی است که دارای وظایف‌ فنی و تخصصی هستند و به علت عدم امکان آموزش حضوری حداکثر تا 60 صفحه منتشر می‌شود و تا 5% آن را می‌توان برای دستگاه‌های دولتی دیگر ارسال‌ نمود.

‌ماده 3 – بروشور نشریه‌ای است موردی که به منظور انتقال اطلاعات مفید و مختصر در یکی از زمینه‌های فرهنگی، فنی، صنعتی، خدماتی، بهداشتی و‌ آموزشی، که دستگاه‌ها در ارتباط با وظایف قانونی خود آن را برای اطلاع عموم منتشر می‌نمایند.

‌ماده 4 – تشخیص ضرورت انتشار نشریات موضوع قانون مذکور در این آیین‌نامه و لغو اجازه انتشار و اعلام موارد تخلف با کمیسیون انتشارات دولتی است که با‌ ترکیب زیر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل می‌شود.
1 – معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نماینده تام‌الاختیار وی.
2 – معاونت امور مجلس و روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نماینده تام‌الاختیار وی.
3 – نماینده تام‌الاختیار وزارت امور اقتصادی و دارایی.

‌تبصره- مدیره کل مطبوعات و نشریات به عنوان دبیر جلسه در کمیسیون شرکت می‌کند.

‌ماده 5 – تقاضای دستگاه‌های توسط بالاترین مقام آن دستگاه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال می‌گردد. کلیه دستگاه‌ها باید دو نسخه از بولتن، نشریه و‌ بروشوری را که بر اساس اجازه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر می‌نمایند به طور مرتب و رایگان به اداره کل مطبوعات و نشریات وزارت فرهنگ و ارشاد‌ اسلامی بفرستند. هر گونه تغییر و تبدیل در نحوه انتشار نیز باید به اطلاع وزارت مذکور برسد.

‌ماده 6 – کلیه دستگاه‌های دولتی که تا کنون مبادرت به چاپ و انتشار بولتن‌های داخلی، بروشور و نشریات نموده‌اند مکلفند ظرف مدت 2 ماه نسبت به تطبیق‌ وضع خود با مقررات این آیین‌نامه اقدام نمایند، در غیر این صورت طبق تبصره 4 قانون مذکور اقدام خواهد شد.

‌ماده 7 – نشریات باید به طور منظم و با نام ثابت و تاریخ و شماره ردیف در زمینه‌های علمی، فرهنگی و فنی به صورت منظم از محل اعتبارات دستگاه ذیربط‌ منتشر شود.

‌تبصره 1 – به هر دستگاه دولتی فقط اجازه انتشار یک بولتن داخلی داده می‌شود.

‌تبصره 2 – بهای حاصل از فورش نشریات طبق تبصره 3 قانون مذکور در این آیین‌نامه پس از وصول و احتساب هزینه به حساب درآمد عمومی کشور واریز‌ خواهد شد.

‌ماده 8 – مجوز انتشار بولتن، بروشور و نشریه دستگاه‌های دولتی در صورت تخلف از ضوابط مندرج در ماده 2 قانون مطبوعات و همچنین خودداری از ارسال‌ سه شماره از نشریه متوالیاً و یا 5 شماره متناوباً به اداره کل مطبوعات و نشریات پس از تذکر کتبی و تکرار تخلف به موجب تصمیم کمیسیون انتشارات دولتی‌ لغو خواهد شد.

‌ماده 9 – انتشار غیر مجاز بولتن، بروشور و نشریه در حکم تصرف غیر مجاز در اموال دولتی است و دستگاه‌های ذیربط موظفند از منظور نمودن هزینه‌های چاپ‌ و انتشار آنها از محل اعتبارات خود پرهیز نمایند.

‌ماده 10 – اداره کل مطبوعات و نشریات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است بر انتشار نشریات دولتی نظارت مستمر و کامل نماید و در صورت‌ مشاهده تخلف مورد یا موارد را به انضمام مدارک لازم جهت اتخاذ تصمیم به کمیسیون انتشارات دولتی ارجاع کند. کمیسیون پس از بررسی مقدماتی و احراز‌تخلف طبق این آیین‌نامه تصمیم‌گیری خواهد نمود.

‌ماده 11 – موارد مندرج در بند 6 تبصره 1 قانون ممنوعیت وزارتخانه‌ها و مؤسسات و شرکتهای دولتی از چاپ و انتشار نشریات غیر ضرور از شمول این‌ آیین‌نامه مستثنی است.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر