شماره ۳۲۸۲دش مورخ ۶۶/۸/۳۰
مصوب جلسات ۵۲ – ۵۳ و ۵۴ شورای مشترک کمیسیونهای ۱ و ۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به موجب اختیارات تفویضی به ریاست شورای عالی
مقدمه
شورای عالی برنامهریزی بر طبق مصوبه جلسه مورخ ۱۳۶۳/۱۱/۲۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور سیاستها و خط مشیها و اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در امر برنامهریزی و تدوین و تصویب آییننامه و مقررات آموزشی تشکیل گردیده است.
ماده ۱ – تشکیلات شورای عالی برنامهریزی مشتمل بر گروههای برنامهریزی، شورای سرپرستان و دبیرخانه است.
1 – ۱ – گروههای برنامهریزی عبارتند از:
۱ – گروه برنامهریزی پزشکی.
۲ – گروه برنامهریزی علوم انسانی.
3 – گروه برنامهریزی علوم پایه.
4 – گروه برنامهریزی فنی و مهندسی.
5 – گروه برنامهریزی کشاورزی.
6 – گروه برنامهریزی هنر.
7 – گروه هماهنگی برنامهریزی تربیت معلم.
۸- [الحاقی ۱۳۷۲/۹/۲۳]
گروه برنامهریزی علمی کاربردی.
۹- [الحاقی ۱۳۷۵/۸/۲۲]
گروه برنامهریزی رشته دامپزشکی.
۲ – ۱ – [اصلاحی ۱۳۷۲/۹/۲۳]
شورای سرپرستان متشکل از سرپرستان گروههای هشتگانه و معاونان آموزشی و پژوهشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی، معاونان آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیر شورای عالی برنامهریزی است.
۳ – ۱ – دبیرخانه شورا، انجام کلیه امور اداری و اجرایی مربوط به شورای عالی برنامهریزی را بر عهده دارد.
ماده ۲ – اعضای شورای عالی برنامهریزی عبارتند از:
1 – وزیر فرهنگ و آموزش عالی به عنوان رییس شورا.
2 – شش نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به انتخاب و معرفی شورای مزبور.
[عضویت زنان در شورای عالی برنامهریزی]
۳ – سرپرستان گروههای برنامهریزی.
4 – معاونان آموزشی وزارتخانههای فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
5 – معاونان پژوهشی وزارتخانههای فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
6 – یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاهها که توسط وزیر فرهنگ و آموزش عالی (رییس شورا) به عنوان دبیر انتخاب میشود.
ماده ۳ – عضویت اعضای شورای عالی برنامهریزی باید به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد و بجز شش نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، حکم عضویت سایرین را وزیر فرهنگ و آموزش عالی صادر مینماید.
ماده ۴ – رییس شورای عالی برنامهریزی از بین اعضاء فردی را به عنوان نائب رییس برای مدت یک سال انتخاب میکند، اداره جلسات در غیاب رییس به عهده نائب رییس میباشد.
تبصره – در غیاب رییس و نائب ایشان، یک نفر از اعضاء به انتخاب اعضای حاضر اداره آن جلسه را به عهده خواهد داشت.
ماده ۵ – [اصلاحی ۱۳۷۲/۹/۲۳]
جلسات شورای عالی برنامهریزی با دعوت قبلی هر دو هفته یک بار تشکیل میشود.
تبصره – در موارد ضروری به پیشنهاد رییس شورا یا تقاضای ۵ عضو، جلسه فوقالعاده تشکیل خواهد گردید.
ماده ۶ – رییس شورای عالی برنامهریزی میتواند حسب لزوم تشخیص خود یا اکثریت اعضاء از صاحبنظران و کارشناسان جهت ادای توضیحات دعوت به عمل آورد تا بدون حق رأی در جلسه شورای شرکت نمایند.
ماده ۷ – دستور جلسه شورا توسط رییس و یا به پیشنهاد شورای سرپرستان تعیین خواهد شد.
تبصره – چنانچه هر یک از اعضاء پیشنهاد طرح مسألهای خارج از دستور تعیین شده را داشته باشد طرح آن منوط به موافقت اکثریت اعضاء حاضر درجلسه است.
ماده ۸ – [اصلاحی ۱۳۷۲/۹/۲۳]
جلسات شورا با حضور حداقل ۹ نفر از اعضاء رسمیت مییابد و مصوبات شورا هنگامی نافذ است که به تأیید اکثریت اعضای حاضر (حداقل ۸ نفر) برسد.
ماده ۹ – به پیشنهاد رییس شورای عالی برنامهریزی و یا بنا به تصویب وزرا، پیشنهادهای رسیده و یا موضوعات دیگر حسب مورد جهت بررسی و اظهار نظر کارشناسی و یا تصویب نهایی به شورای سرپرستان ارجاع میشود.
تبصره ۱ – آییننامههای آموزشی، ایجاد رشتههای جدید و یا حذف رشتههای فعلی باید به تصویب نهایی شورای عالی برنامهریزی برسد.
تبصره ۲ – هنگام رسیدگی به برنامهها و پیشنهادهای مرتبط با هر کدام از گروههای برنامهریزی در شورای عالی برنامهریزی و یا شورای سرپرستان،سرپرست گروه مربوط موظف است در جلسه حضار شود و رأیگیری نسبت به برنامه پیشنهادی در حضور ایشان به عمل خواهد آمد.
ماده ۱۰ – برنامههای آموزشی تدوین شده و یا اصلاحی که به تصویب گروههای برنامهریزی رسیده است جهت تصویب نهایی به شورای سرپرستان ارجاع میگردد.
تبصره ۱ – [اصلاحی ۱۳۷۲/۹/۲۳]
آراء موافق حداقل ۷ نفر از اعضای شورای سرپرستان برای تصمیمگیری نهایی و آراء موافق اکثریت کل اعضاء برای نتیجهگیری و اظهار نظر به شورای عالی برنامهریزی لازم است.
تبصره ۲ – هر یک از اعضای شورای عالی برنامهریزی که عضو شورای سرپرستان نیستند میتوانند با حق رأی در جلسه این شورا شرکت نمایند.
تبصره ۳ – دستور جلسات، خلاصه مذاکرات و صورت مصوبات شورای سرپرستان همزمان جهت استحضار اعضای شورای عالی برنامهریزی ارسال میگردد.
تبصره ۴ – آییننامه داخلی شورای سرپرستان به تصویب آن شورا خواهد رسید.
ماده ۱۱ – برنامه رشتههایی که از نظر محتوی به دو یا چند گروه مختلف برنامهریزی مربوط میشود ابتدا در کمیتههای مشترک تخصصی بررسی و نتایج به شورای سرپرستان عرضه میگردد.
ماده ۱۲ – در تدوین و این تجدید نظر در برنامهها و آییننامههای آموزشی و پژوهشی، به طور هماهنگ با امر مطالعه و بررسی در کمیتههای تخصصی گروههای برنامهریزی، از استادان و صاحبنظران دانشگاهها و سایر مؤسسات علمی و تحقیقاتی نیز از طریق دبیرخانه شورای عالی برنامهریزی باید رسماً نظر خواهی گردد.
ماده ۱۳ – شورای عالی برنامهریزی با ایجاد هماهنگی میان گروههای برنامهریزی و کمیتههای تخصصی و هدایت آنها بر اساس سیاستگذاریها و آییننامههای مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی بر فعالیت آنها نظارت و ارزیابی خواهد کرد.
ماده ۱۴ – دبیر شورا، مسئولیت اداره دبیرخانه و تنظیم صورت جلسات و دعوت از اعضاء و ابلاغ مصوبات را پس از امضاء رییس شورای به عهده خواهد داشت.
تبصره – رونوشت ابلاغ مصوبات شورای عالی برنامهریزی جهت استحضار برای دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای شورای عالی برنامهریزی ارسال خواهد گردید.
ماده ۱۵ – رییس شورای عالی برنامهریزی با تقدیم گزارش سالانه عملکرد به شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیشنهادهای مناسب در جهت تقویت گروههای برنامهریزی و پیشرفت امور ارائه خواهد داد.
ماده ۱۶ – این آییننامه در ۱۶ ماده و ۱۰ تبصره در جلسات ۵۲ و ۵۳ مورخ ۷.۲۱، ۷.۲۸ و ۶۶.۸.۵ شورای مشترک کمیسیونهای شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب نهایی رسید.
آییننامه مذکور جایگزین آییننامه قبلی موضوع ابلاغ شماره ۱۹۸۷دش مورخ ۱۳۶۴/۶/۶ میگردد.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی