‌آیین‌نامه مربوط به حضور و غیاب کارکنان دولت

تاریخ تصویب: ۱۳۶۵/۱۰/۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳۶۵/۱۲/۱۰
شماره ثبت: 81450 - 1365.11.27

هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۵.۱۰.۲۸ بنا به پیشنهاد شماره ۳۴۳۵‌د مورخ ۱۳۶۵.۱۰.۱ سازمان امور اداری و استخدامی کشور آیین‌نامه مربوط به‌ حضور غیاب کارکنان دولت را به شرح زیر تصویب نمودند:

‌ماده ۱ ـ کلیه کارکنان دستگاه‌های اجرایی مکلفند ساعات تعیین شده برای ورود به محل خدمت و خروج از آن را رعایت نموده، ساعات ورود و خروج خود را‌ در کارت یا دفتر حضور و غیاب ثبت نمایند مگر آن که از سوی مقام ذی‌صلاح دستگاه مربوط برای ورود و خروج هر یک از آنان کتباً ترتیب دیگری مقرر شده‌ باشد.


‌ماده ۲ ـ ورود به محل خدمت بعد از ساعات مقرر و بدون کسب مجوز قبلی تأخیر ورود محسوب گردیده و با مستخدمی که تأخیر ورود داشته باشد به شرح زیر‌ رفتار می‌شود:
‌الف ـ تأخیر ورود تا ۲ ساعت در هر ماه قابل اغماض بوده و در مرخصی استحقاقی منظور می‌گردد.
ب ـ تأخیر ورود بیش از ۲ ساعت در ماه مستلزم کسر حقوق و فوق‌العاده شغل و مزایای شغل و مزایای مستمر مستخدمین رسمی و ثابت و اجرت و فوق‌العاده‌ مخصوص و سایر فوق‌العاده‌های مستخدمین پیمانی یا دستمزد کارکنان خرید خدمت و قراردادی به میزان کل ساعات تأخیر خواهد بود.


‌ماده ۳ ـ خروج از محل خدمت زودتر از ساعات مقرر نیز تعجیل خروج محسوب گردیده و حسب مورد مشمول حکم قسمت‌های “‌الف” و ۲ ب” ماده ۲ خواهد‌ بود.


‌ماده ۴ ـ تأخیر ورود در موارد زیر موجه محسوب گردیده و مدت تأخیر در هر صورت جزو مرخصی استحقاقی منظور خواهد شد:
‌الف ـ وقوع حوادث و سوانح غیر مترقبه برای مستخدم، همسر و فرزندان تحت تکفل و نیز سایر افراد خانواده در صورتی که تحت تکفل وی باشند.
ب ـ احضار مستخدم توسط مراجع قضایی و انتظامی با ارایه گواهی مرجع احضارکننده.

‌تبصره ـ تشخیص موارد مذکور در این ماده با مدیر واحد ذیربط خواهد بود.


‌ماده ۵-‌ [اصلاحی ۱۳۶۷/۴/۱۲]
به مستخدمی که در هر ماه بیش از ۴ بار تأخیر ورود یا تعجیل خروج غیر موجه داشته باشد و جمع مدت تأخیر مزبور به بیش از ۴ ساعت در ماه برسد‌ در قبال مجموع تأخیر برای ماه اول و دوم کتباً اخطار داده خواهد شد و برای ماه سوم فوق‌العاده شغل مستخدمی خاطی به میزان ۳۰ درصد و برای ماه‌ چهارم به میزان ۵۰ درصد و برای ماه پنجم به میزان صد درصد و به مدت یک ماه کسر خواهد شد و در صورت تکرار پرونده مستخدم جهت رسیدگی به”‌هیأت رسیدگی به تخلفات اداری” ارجاع خواهد گردید.

‌تبصره ۱‌- تأخیر ورود یا تعجیل خروج بیش از ۸ ساعت در هر ماه در هر حال مشمول حکم این ماده خواهد بود.

‌تبصره ۲‌- در مورد مستخدمینی که قبلاً به علل دیگری به جز موارد فوق‌الذکر، فوق‌العاده شغل آنان قطع گردیده از سومین ماهی که تأخیر ورود با تعجیل خروج‌ آنان به حد نصاب فوق برسد پرونده امر به هیأت رسیدگی به تخلفات اداری ارجاع خواهد شد.
‌کارگزینی دستگاه‌های اجرایی مسئول پیگیری اجرای این آیین‌نامه می‌باشند.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر