‌آیین‌نامه هماهنگی و تفکیک وظایف وزارت راه و ترابری و وزارت جهاد سازندگی

تاریخ تصویب: ۱۳۶۵/۰۹/۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳۶۵/۰۹/۲۷

شماره ۹۰۰۱۲ – ۱۳۶۵.۰۹.۲۳ [شماره ۶۲۹۱۴ مورخ ۱۳۶۵.۹.۲۲]

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۵.۹.۱۶ بنا به پیشنهاد مشترک شماره ۱۰.۳۱۳۸‌و مورخ ۱۳۶۵.۸.۷ وزارت راه و ترابری و جهاد سازندگی و به استناد ماده ۶ قانون تشکیل وزارت جهاد سازندگی و با عنایت به ماده ۴ و بند ۲ ماده ۵ قانون فوق‌الذکر آیین‌نامه نحوه هماهنگی و تفکیک وظایف بین دو وزارت‌خانه را به‌شرح زیر تصویب نمودند:

آیین‌نامه هماهنگی و تفکیک وظایف وزارت راه و ترابری و وزارت جهاد سازندگی

‌ماده ۱ ـ برنامه‌ریزی
‌الف ـ برنامه‌ریزی و طراحی شبکه راههای اصلی و فرعی کشور به عهده وزارت راه و ترابری است که اطلاعات لازم جهت هماهنگی بین شبکه ارتباطی کشور را‌ در اختیار جهاد سازندگی قرار خواهد داد.
ب ـ برنامه‌ریزی و طراحی شبکه راههای مناطق روستایی و گذرگاه‌های عشایری به عهده جهاد سازندگی است. راه روستایی، راه اتصال روستا به روستا به مرکز‌ بخش یا روستا به جاده‌های فرعی یا اصلی می‌باشد.

‌ماده ۲ ـ اجرا
‌الف ـ احداث و توسعه راههای اصلی و فرعی کشور به عهده وزارت راه و ترابری است.
ب ـ احداث و توسعه راههای ارتباطی مناطق روستایی و اتصال آن به اولین جاده فرعی یا اصلی کشور به عهده جهاد سازندگی است.
ج ـ احداث و توسعه راهها و گذرگاه‌های عشایری به عهده وزارت جهاد سازندگی است.

‌تبصره: [الحاقی ۱۳۷۱/۲/۶]
وزارتخانه‌های جهاد سازندگی و راه و ترابری در مورد راه‌هایی که طبق این آیین‌نامه مسئولیت احداث و نگهداری آنها را بر عهده دارند، حسب مورد‌ مسئولیت موضوع ماده (۶) قانون ایمنی راه‌ها و راه‌آهن مصوب ۱۳۴۹ و تبصره (۱) آن و همچنین ماده (۱۴) قانون مزبور را بر عهده دارند.

‌ماده ۳ ـ نگهداری
‌الف ـ نگهداری راههای مورد اشاره در ماده ۲ حسب مورد در حیطه وظایف هر یک از دو وزارت‌خانه ذیربط است.
ب ـ راههایی که خارج از حیطه وظایف ذکر شده توسط هر یک از دو وزارت‌خانه ساخته می‌شود با توجه به رعایت مشخصات فنی برای نگهداری به طرف‌ مسئول واگذار می‌شود.
ج ـ جهاد سازندگی آن بخش از راههای روستایی را که هم‌اکنون توسط وزارت راه و ترابری نگهداری می‌شود به تدریج زیر پوشش شبکه نگهداری خود قرار‌خواهد داد نحوه انجام کار با توافق طرفین خواهد بود.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر