‌آیین‌نامه نحوه مصرف اعتبار منظور در ردیف ۵۰۳۰۸۸ بابت گسترش فرهنگ اسلامی و حمایت از مستضعفان سایر کشورها‌ توسط وزارتخانه‌های ارشاد اسلامی، امور خارجه و جهاد سازندگی

تاریخ تصویب: ۱۳۶۵/۰۲/۳۱
تاریخ انتشار: ۱۳۶۵/۰۴/۰۱
شماره ثبت: 8608 - 1365.03.20

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۵.۲.۳۱ بنا به پیشنهاد شماره ۱۰۹۸.۸.۳۰۵ مورخ ۶۵.۲.۳۱ وزارت ارشاد اسلامی و در اجرای قانون نحوه هزینه‌کردن‌ اعتباراتی که به موجب قانون از رعایت قانون محاسبات عمومی و سایر مقررات عمومی دولت مستثنی هستند و به استناد بند ۱۶ تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۳۶۵ که به تأیید وزارتین امور اقتصادی و دارایی و برنامه و بودجه رسیده تصویب نموند:

اعتبار منظور در ردیف ۵۰۳۰۸۸ “‌اعتبار بابت گسترش فرهنگ‌ اسلامی و حمایت از مستضعفان سایر کشورها” قسمت چهارم قانون مزبور براساس مفاد این آیین‌نامه توسط وزات‌خانه‌های ارشاد اسلامی، امور خارجه و جهاد‌سازندگی به مصرف برسد.
1 ـ مبلغ سیصد میلیون (۰۰۰،۰۰۰،۳۰۰) ریال از از اعتبار ردیف مذکور جهت انجام امور فرهنگی و کمک به مستضعفان در خارج از کشور بالاخص دو پروژه‌ لبنان و لندن به وسیله وزارت ارشاد اسلامی قابل مصرف می‌باشد.
2 ـ مبلغ سیصد میلیون (۰۰۰،۰۰۰،۳۰۰) ریال جهت امور فرهنگی و به طور مشترک به وسیله وزارت امور خارجه و وزارت ارشاد اسلامی قابل مصرف‌ می‌باشد.
3 ـ مبلغ نهصد میلیون (۰۰۰،۰۰۰،۹۰۰) ریال جهت کمک به مستضعفان خارج از کشور به ویژه مسلمان لبنان به وسیله وزارت امور خارجه به مصرف خواهد‌ رسید.
4 ـ مبلغ پانصد میلیون (۰۰۰،۰۰۰،۵۰۰) ریال جهت انجام حمایت و کمک به مستضعفان در کشورهای خارجی به ویژه جهان سوم به وسیله جهاد سازندگی با‌ نظر و مشورت کمیسیونی متشکل از نمایندگان وزارت‌خانه‌های امور خارجه، ارشاد اسلامی و جهاد سازندگی به مصرف برسد.

‌تبصره ـ ارگان‌ها و دستگاه‌های دیگر عنداللزوم جهت تصویب طرح و برنامه‌های خود به کمیسیون دعوت می‌شوند.

۵ ـ اعتبارات موضوع مواد چهارگانه این آیین‌نامه در موارد مشروحه ذیل قابل مصرف می‌باشد:
‌الف ـ کمک بلاعوض به روزنامه‌ها و مجلات که منعکس کننده نظرات جمهوری اسلامی و طرفدار انقلاب اسلامی می‌باشند.
ب ـ کمک بلاعوض به شخصیت‌ها و سازمان‌های آزادی بخش و حرکت‌های اسلامی و مردمی و گروه‌های فرهنگی و هنری و شخصیت‌های مذهبی و فرهنگی.
ج ـ کمک به احداث مراکز مساجد و کانون‌های فرهنگی و کتابخانه‌ها در کشورهای خارجی به ویژه جهان سوم با همکاری مردم همان منطقه.
‌د ـ کمک به جهت احداث مراکز بهداشتی ـ تأسیسات عمران و روستایی و توسعه کشاورزی و دامداری با همیاری مردم این مناطق.

۶ ـ موافقت‌نامه‌های اجرایی لازم با توجه با اعتبارات واگذاری در مواد چهارگانه این آیین‌نامه حسب مورد به وسیله وزارت‌خانه‌های مذکور و وزارت برنامه و‌بودجه مبادله خواهد شد.

۷ ـ درخواست وجه از خزانه با توجه با اعتبارات مواد ۱ و ۳ و ۴ این آیین‌نامه به وسیله ذیحسابان وزارتین ارشاد اسلامی و امور خارجه و مدیر امور مالی وزارت‌ جهاد سازندگی به عمل خواهد آمد.

‌ضمناً در مورد بند “۲” که مشترک بین وزارتین ارشاد اسلامی و امور خارجه می‌باشد
درخواست وجه از خزانه پس از تصویب کمیسیون متشکل ز نمایندگان دو‌ وزارت‌خانه توسط
ذیحسابی وزارت امور خارجه انجام می‌گیرد و اعتبار موضوع این بند پس از حواله طبق
مقررات در کشورهایی که وزارت ارشاد اسلامی‌دارای نمایندگی می‌باشد از طریق
نمایندگان فرهنگی این وزارت‌خانه انجام می‌پذیرد و در کشورهایی که وزارت ارشاد
اسلامی نمایندگی ندارد نمایندگی‌های‌سیاسی آن وجوه را هزینه می‌نمایند.

۸ ـ کمیته تخصیص ارز مکلف است معادل ارزی مبالغ مندرج در مواد چهارگانه این
آیین‌نامه را مستقل از سایر بودجه‌های ارزی وزارت‌خانه‌های مذکور تخصیص‌داده و
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز مکلف به ایجاد تسهیلات ارزی لازم برای این وزارت‌خانه می‌باشد.

۹ ـ وزرای ارشاد اسلامی، امور خارجه و جهاد سازندگی ذیحسابان وزارت‌خانه‌های مذکور می‌توانند تمام یا قسمتی از اختیارات موضوع این آیین‌نامه را به‌همکاران خود تفویض نمایند.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر