(مصوب جلسات ۹ و ۱۱ شورای عالی مورخ ۱۱/۲۳ و ۱۳۶۳/۱۱/۳۰)
الف- سهمیه مناطق پنجگانه در سال جاری نیز مانند سال گذشته است.
ب- سهمیه نهادهای انقلاب فرهنگی فقط برای چهار دسته ذیل سهمیه دانشگاهها در نظر گرفته میشوند.
1- کسانی که برای کار یا تدریس از شهر یا محل دیگری به روستا مهاجرت کرده و در آنجا مدت چند سال بطور مداوم اقامت و کار کرده باشند (جهاد سازندگی و نهضت سوادآموزی).
۲- کسانی که مدتی در جبهه جنگ شرکت کرده باشند.
۳- جانبازان انقلاب اسلامی.
۴- منسوبین درجه اول شهدا.
کمیسیونی فرعی اول و نمایندهای از وزارتخانههای آموزش و پرورش و فرهنگ و آموزش عالی آئیننامهای برای سهمیه نهادهای فوق تهیه مینمایند.
ج- [اصلاحی ۱۳۶۶/۲/۲۴]
دانشگاه و سایر مراکز تربیت معلم و دانشکدههای علوم تربیتی موظفند متناسب با نیاز آموزش و پرورش سهمیهای برای آموزگارانی که حداقل سه سال در روستاها و مناطق محروم کشور (نظیر مناطق کردنشین) اقامت کرده و به تدریس اشتغال دارند اختصاص دهند.
آئیننامه اجرایی لازم توسط وزارتین آموزش و پرورش و فرهنگ و آموزش عالی تهیه و به تصویب میرسد.
د- اعضاء خانواده شهدا و…
اعضاء خانواده شهدای انقلاب اسلامی (فرزند، برادر، خواهر، همسر شهید) و جانبازان و رزمندگانی که داوطلبانه حداقل ۶ ماه در جبهه حضور داشتهاند و جهادگرانی که حداقل دو سال در روستا، جهاد سازندگی یا نهضت سوادآموزی همکاری کردهاند تحت ضوابطی میتوانند با ارائه تاییدیه از مقامات مسوول از سهمیهای که در کنکور دانشگاهها برای آنان تعیین شده است بهرهمند گردند.
تبصره – [الحاقی ۱۳۶۴/۱۲/۱۳]
رزمندگان در بند فوق شامل رزمندگان جبهه غرب (جنگ تحمیلی عراق) و همچنین رزمندگانیاند که داوطلبانه در جبهه شرق کشور با اشرار و قاچاقچیان، مسلحانه به نبرد میپردازند.
ه- سهمیه بهیاران – بهیارانی که دیپلم ایشان به تأیید وزارت آموزش و پرورش رسیده میتوانند برای ورود به رشته پرستاری از سهمیهای برخوردار شوند.
– آموزگاران و بهیارانی که با استفاده از سهمه وارد دانشگاه شدهاند حق تغییر رشته تحصیلی ندارند.
– “وزارت فرهنگ و آموزش عالی آییننامه جزئیات سهمیهبندیهای فوق را تنظیم و پس از بررسی آن در کمیسیون مشترک به شورای عالی تقدیم مینماید.