‌قانون موافقتنامه همکاری فرهنگی و علمی و فنی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری خلق چین

تاریخ تصویب: ۱۳۶۳/۱۱/۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳۶۳/۱۲/۱۱

‌ماده واحده – موافقتنامه همکاری فرهنگی و علمی و فنی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری خلق چین مشتمل بر یک مقدمه و‌ ده ماده به شرح پیوست و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.

‌قانون مشتمل بر ماده واحده و موافقتنامه پیوست در جلسه روز سه‌شنبه شانزدهم بهمن ماه یک هزار و سیصد و شصت و سه مجلس شورای اسلامی‌ تصویب و در تاریخ ۱۳۶۳.۱۱.۲۴ به تأیید شورای محترم نگهبان رسیده است.

‌رییس مجلس شورای اسلامی – اکبر هاشمی
——————————————
پیشنهاد اصلاحی داخل کادر مشخص است.


بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

موافقتنامه همکاری فرهنگی و علمی و فنی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری خلق چین

‌دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری خلق چین به منظور تحکیم روابط دوستانه فیمابین و همکاری در زمینه‌های فرهنگی و هنری و‌ آموزشی و ورزشی، تصمیم به انعقاد این موافقتنامه گرفته و به شرح زیر موافقت نمودند.

‌ماده ۱ – طرفین متعاهدین خواهند کوشید که روابط فرهنگی و علمی و فنی بین دو کشور را طبق اصول احترام به حاکمیت و عدم مداخله در امور‌ داخلی یکدیگر بر اساس عمل متقابل و رعایت منافع متقابل گسترش دهند.

‌ماده ۲ – طرفین متعاهدین روابط فرهنگی و علمی و فنی در زمینه‌های ذیل را تشویق خواهند نمود:
‌الف – همکاری بین دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی.
ب – مبادله اطلاعات و نشریات در رشته‌های ادبیات و هنر و فلسفه و مذهب و باستان و تاریخ.
ج – مبادله کارشناس و پژوهشگر در رشته‌های فرهنگی آموزش و پرورش و هنر به منظور مطالعه در رشته‌های تخصصی مورد علاقه طرفین.
‌د – تشویق مؤثر مبادلات فیمابین در زمینه فیلمهای سینمایی و تلویزیونی.

—————————————————–
‌د – مبادلات فیمابین در زمینه فیلمهای سینمایی و تلویزیونی
—————————————————–

ه – ترتیب دیدارهای متقابل گروههای هنری و نمایشگاههای هنری.
‌و – ترتیب دیدارهای و مسابقات تیم‌های ورزشی متقابل.

‌ماده ۳ – طرفین متعاهدین طبق مقررات دولتی مربوطه و بر حسب توانایی خود مبادله استادان دانشگاه و معلمان و دانش‌پژوهان را که دولت از طرفین‌ توصیه کند تسهیل خواهند کرد.

‌ماده ۴ – هر یک از طرفین متعاهدین حتی‌الامکان آموزش زبان طرف دیگر را دانشگاههای خود تشویق خواهد نمود.

‌ماده ۵ – هر یک از طرفین متعاهدین در چهارچوب قوانین و مقررات خود تسهیلات لازم را برای اتباع طرف دیگر که از طرف دولت متبوعشان جهت‌ انجام مطالعات تخصصی در دانشگاهها و دانشکده‌ها و کتابخانه‌ها و موزه‌های آن طرف معرفی می‌شوند فراهم خواهد ساخت.

‌ماده ۶ – طرفین متعاهدین به طور متقابل اعطای بورس را تشویق خواهند کرد.

‌ماده ۷ – طرفین متعاهدین از مجاری رسمی و در چهارچوب مقررات مربوطه خود اقدامات لازم جهت توسعه همکاری در زمینه‌های رادیو و تلویزیون و‌ تأسیس یک شعبه خبرگزاری یا انتصاب خبرنگاران مقیم در پایتخت یکدیگر به عمل خواهند آورد.

‌ماده ۸ – هر یک از طرفین متعاهدین با توجه به تشکیلات مملکتی خود، کار تدوین و هماهنگ‌سازی و پیگیری و اجرای برنامه‌های مبادلات را به یک‌ اداره اجرایی معرفی شده محول خواهد کرد.
‌هر یک از طرفین متعاهدین قسمت مربوطه سفارت خود را مسئول حفظ تماس با اداره معرفی شده طرف دیگر خواهد کرد.
‌هر گاه یکی از طرفین متعاهدین لازم بداند می‌تواند به طرف دیگر پیشنهاد کند جلسه مشترکی به منظور بررسی و مذاکره درباره پیشرفت مبادلات‌ فرهنگی بین دو کشور تشکیل شود.

‌ماده ۹ – این موافقتنامه پس از طی مراحل تصویب بر اساس قوانین داخلی هر یک از طرفین متعاهدین از تاریخ صدور آخرین اطلاعیه به یکدیگر‌ لازم‌الاجرا خواهد بود.

ماده ۱۰ – موافقتنامه حاضر مدت پنج سال اعتبار خواهد داشت و پس از آن خود به خود برای دوره‌های پنج‌ساله دیگر تمدید خواهد شد، مگر آن که‌ یکی از طرفین متعاهدین با دادن یک اطلاعیه کتبی شش ماه قبل از انقضاء مدت به طرف دیگر قصد خود را دایر به فسخ آن اعلام کند.

‌این موافقتنامه در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۶۲ شمسی برابر با ۱۴ سپتامبر ۱۹۸۳ در شهر پکن در سه نسخه به زبانهای فارسی و چینی و انگلیسی تنظیم‌ گردید و هر سه متن دارای اعتبار یکسان است. در صورت بروز اختلاف در تفسیر موافقتنامه متن انگلیسی مناط اعتبار خواهد بود.

‌از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران – از طرف دولت جمهوری خلق چین
(‌دکتر علی‌اکبر ولایتی وزیر امور خارجه) –  (‌ووشوچین – مشاور عالی دولت و وزیر امور خارجه)


‌موافقتنامه فوق مشتمل بر یک مقدمه و ده ماده منضم به قانون موافقتنامه همکاری فرهنگی و علمی و فنی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت‌ جمهوری خلق چین می‌باشد.

‌رییس مجلس شورای اسلامی – اکبر هاشمی