‌اصلاح مقررات صادرات و واردات سال ۱۳۶۳

تاریخ تصویب: ۱۳۶۳/۰۴/۰۶
تاریخ انتشار: ۱۳۶۳/۰۵/۰۱
شماره ثبت: 16412 - 1363.04.21

‌هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۳.۴.۶ بنا به پیشنهاد شماره ۱۳۶۰۸ مورخ ۱۳۶۳.۳.۱۶ وزارت بازرگانی مقررات صادرات و واردات سال جاری را بشرح‌ ذیل اصلاح و تصویب نمودند.

۱ – تعاریف حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض گمرکی و هم چنین ماده ۱ مقررات صادرات و واردات حذف گردد.
‌در مواردی از مقررات عمومی صادرات و واردات که اصطلاحات غیر مجاز، مستثنیات کالای غیر مجاز و ممنوع آمده است، بجای مجاز اصطلاحات مجاز و‌ مجاز مشروط، بجای غیر مجاز همان اصطلاح غیر مجاز و بجای مستثنیات کالای غیر مجاز اصطلاح غیر مجاز مشروط و بجای ممنوع هر جا که ورود کالا بر‌اساس قانون منع گردیده شامل اصطلاح ممنوع و هر جا که ورود کالا بنا بر اساس مصوبه هیأت دولت منع شده اصطلاح غیر مجاز جایگزین می‌گردد.

۲ – عبارت مندرج در ملاحظات بند ۳ قسمت الف و ردیف ۸۷.۰۲ جدول مقررات صادرات و واردات سال جاری به ترتیب زیر اصلاح می‌شود.
‌نسبت به مازاد ۲۰۰۰۰۰ ریال تا ۳۰۰۰۰۰ ریال ۲۲۵% و نسبت به هر ۱۰۰۰۰۰ ریال بعدی ۱۰۰% و به مأخذ سود بازرگانی اضافه می‌شود.

۳ – کیسه‌های کلوست مشمول فصول ۳۹ و ۴۰ مقررات صادرات و واردات از پرداخت سود بازرگانی معاف است.

۴ – ماده ۱۹ مقررات صادرات و واردات در مورد ترخیص کالاهای بدون انتقال ارز بشرح زیر اصلاح می‌شود.
‌کالاهای مجاز، مجاز مشروط، غیر مجاز مشروط و غیر مجاز قابل ترخیص (‌با حصول شرایط ماده ۲۱) که به صورت بدون انتقال ارز وارد کشور می‌شود با توجه‌ به بندهای زیر قابل ترخیص خواهند بود.
‌الف – مواد اولیه نمونه کالا برای تحقیق و کپی‌برداری، ابزار و دستگاههای وارده برای واحدهای تولیدی اعم از مجاز، مجاز مشروط، غیر مجاز مشروط، غیر‌مجاز (‌با حصول شرایط لازم بر اساس ماده ۲۱) تا ارزش یکصد هزار ریال فقط با کسب موافقت وزارتخانه‌های صنعتی ذیربط.
ب – کالاهای وارده بنام سازمانهای دولتی و نهادهای انقلابی در صورتی که از نوع مجاز و مشروط باشد بدون نیاز به کسب مجوزهای لازم بر اساس مقررات‌ صادرات و واردات.
ج – کالاهائی که بر اساس بندهای بالا قابل ترخیص نیست و صد درصد تحت نظارت وزارت بازرگانی قابل توزیع خواهد بود در صورتی که از نوع مجاز و مجاز‌ مشروط باشد با موافقت وزارت بازرگانی و در سایر موارد با کسب موافقت‌های لازم بر اساس مقررات صادرات و واردات.
‌تبصره – برای ترخیص بذور، میوه‌جات، قلمه، پیوندک، گل بریده و کلیه فرآورده‌های نباتی کسب نظر سازمان حفظ نباتات نیز ضروری است.

‌میرحسین موسوی – نخست‌وزیر