[نحوه اجرای آییننامه تبصره ۲۷ قانون بودجه سال ۱۳۶۳ کل کشور]
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۶۲.۶.۲۳ بنا به پیشنهاد شماره ۳۰۰۰.۵۱۰.۱۳۶۱۴ مورخ ۶۲.۵.۳ وزارت کشاورزی و عمران روستایی، آییننامه اجرایی بند “ت” تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۶۲ را به شرح زیر تصویب نمودند.
ماده ۱ ـ وزارت کشاورزی و عمران روستایی با ایفای نقش اصلی خود در جهت هدایت، آموزش، حمایت و نظارت در بخش کشاورزی، سطح اطلاعات و مهارتهای فنی و تخصصی مورد نیاز مناطق را به نحوی رشد و ارتقا میدهد که متدرجاً موجبات افزایش میزان قابلیت پذیرش مردم برای واگذاری فعالیتهای اجرایی مختلف فراهم گردد.
ماده ۲ ـ وزارت کشاورزی و عمران روستایی میتواند به استثنای فعالیتهایی که اجرای مستقیم آنها را ضروری تشخیص میدهد در مورد سایر فعالیتهای اجرایی که امکان انجام آنها به وسیله مردم فراهم شده باشد براساس مقررات این آییننامه در مناطق و مقاطع زمانی مناسب، ماشینآلات، تجهیزات و تأسیسات مربوطه را نقداً یا اقساط به افراد حقیقی و یا حقوقی واگذار کند.
ماده ۳ ـ تشخیص موارد قابل واگذاری به مردم در هر منطقه و تعیین حدود آن و تعیین مقطع زمانی مناسب و همچنین تعداد متقاضیان هر فعالیت و مهارتهای لازم آنها و تعیین نحوه واگذاری به صورت نقد یا اقساط به وسیله کمیسیونی در هر استان که از اشخاص زیر تشکیل میشود انجام میگیرد.
الف ـ مدیر کل کشاورزی استان.
ب ـ مسئول برنامهریزی اداره کل کشاورزی استان که دبیر کمیسیون نیز میباشد.
ج ـ یک نفر کارشناس مجرب به انتخاب مدیر کل کشاورزی استان (بر حسب مورد و تخصص).
د ـ یک نفر کارشناس به عنوان نماینده شورای برنامهریزی استان با انتخاب استاندار.
هـ یک نفر نماینده بانک کشاورزی استان.
تبصره – [الحاقی ۱۳۶۳/۱۲/۲۲]
اعضای کمیسیون برای واحدهای ستادی مستقر در مرکز عبارت خواهد بود از مدیر کل دفتر برنامهریزی و بودجه – نماینده واحد اجرائی بر حسب مورد -نماینده بانک کشاورزی و نماینده وزارت برنامه و بودجه.
ماده ۴ ـ وزارت کشاورزی و عمران روستایی به استناد پیشنهاد کمیسیون ماده ۳ مراتب واگذاری هر فعالیتی را با قید شرایط خاص آن و تعیین مهلت از طریقآگهی یا وسایط محلی اعلام میدارد.
ماده ۵ ـ متقاضیان واگذاری باید حایز شرایط زیر باشند.
الف ـ محلی بودن و سکونت در منطقه.
ب – عدم اشتغال در بخش دولتی و خصوصی بعد از واگذاری.
ج ـ داشتن تجربه و مهارت لازم برای اجرای فعالیت مربوطه.
د ـ گذراندن دورههای آموزشی خاص (در مواردی که ضرورت دارد).
هـ پذیرفتن مفاد قرارداد واگذاری فعالیت.
و ـ تعهد اشتغال مستقیم در فعالیت مورد واگذاری.
ز ـ تعهد رعایت تعرفههای خاص فعالیت.
ح ـ دارا بودن صلاحیت اخلاقی و اجتماعی.
تبصره ۱ ـ متقاضیان که در زمان واگذاری فعالیت، در همان رشته اشتغال داشته باشند در شرایط مساوی اولویت دارند و این قبیل متقاضان در صورتی که کارمند وزارت کشاورزی و عمران روستایی باشند طبق مقررات بازنشسته یا بازخرید میشوند.
تبصره ۲ ـ تشخیص صلاحیت متقاضیان و انتخاب واجدین شرایط واگذاری هر فعالیت به عهده کمیسیون مذکور در ماده ۳ میباشد.
ماده ۶ ـ ماشینآلات ـ تجهیزات و تأسیسات ـ اموال و اثاثیه ـ وسایط نقلیه ـ دام و سایر متعلقات خاص فعالیت مورد واگذاری عرصتاً و اعیاناً به نرخ عادلانه روز (با احتساب استهلاک بر مبنای قیمت عادلانه روز) ارزیابی و واگذار میشود.
تبصره ۱ ـ ارزیابی به وسیله کارشناس رسمی دادگستری با انتخاب کمیسیون ماده ۳ انجام میشود.
تبصره ۲ ـ چنانچه تمام یا قسمتی از عملیات فعالیتی در زمان واگذاری مشمول کمکهای بلاعوض دولت باشد به نرخ رسمی محاسبه و موضوع میشود.
ماده ۷ ـ [اصلاحی ۱۳۶۳/۳/۱۶]
بانک کشاورزی به نمایندگی وزارت کشاورزی نسبت به تنظیم اسناد واگذاری و فروش ماشینآلات و تأسیسات موضوع ماده ۶ این آییننامه به متقاضیان به مبلغ ارزیابی با دریافت ۲% کارمزد از خرید اقدام خواهد نمود. کلیه اموال تا پرداخت بهای کامل آنها (آخرین قسط) در وثیقه وزارت کشاورزی باقی خواهد ماند.
تبصره ۱ ـ طرف قرارداد مکلف است برای حسن انجام قرارداد نسبت به بیمه سوانح، آتشسوزی و سرقت اموال منقول مورد وثیقه را برای طول مدت قرارداد به نرخ واگذاری به نفع وزارت کشاورزی و عمران روستایی تا حد مطالبات آن وزارت اقدام نماید و وزارت کشاورزی و عمران روستایی مجاز است به وسیله بانک کشاورزی تا میزان فرانشیز متعلقه از طرف قرارداد سفته اخذ نماید.
تبصره ۲ ـ بانک کشاورزی موظف و متعهد است نسبت به دریافت اقساط از خریداران اقدام و وجوه دریافتی را به خزانه دولت واریز و هر شش ماه میزان دریافتی را به وزارت کشاورزی و عمران روستایی اعلام نماید.
تبصره ۳ [الحاقی ۱۳۶۳/۱۲/۲۲]
نحوه واگذاری ماشینآلات به روشهای فروش نقدی، فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک خواهد بود.
ماده ۸ ـ وزارت کشاورزی و عمران روستایی و بانک کشاورزی مشترکاً برای هر فعالیتی فرم قرارداد واگذاری خاصی را با تعیین شرایط و شکل حقوقی مالی مناسب موضوع واگذاری و تعهدات طرفین قرارداد و ضمانت حسن اجرای تعهدات و نحوه نظارت بر آن تهیه خواهند نمود.
ماده ۹ ـ کلیه وجوه حاصله از واگذاری فعالیت مستقیماً به حساب خزانه واریز میشود.
تبصره – [اصلاحی ۱۳۶۳/۳/۱۶]
هزینههای واگذاری از محل صرفهجوئی اعتبارات استانی و ملی وزارت کشاورزی تأمین و پرداخت خواهد شد.
ماده ۱۰ ـ در صورتی که طرف قرارداد به تعهدات خود عمل نکند، موضوع به وسیله
کمیسیون مندرج در ماده ۳ و با حضور ذینفع یا نماینده او بررسی و در صورت تصویب
کمیسیون قرارداد از طریق بانک کشاورزی فسخ میشود، رأی کمیسیون مذکور قطعی و لازمالاجرا است.
تبصره ـ عدم حضور ذینفع یا نماینده او مانع از اتخاذ تصمیم کمیسیون مذکور نخواهد بود.
ماده ۱۱ ـ هرگونه اصلاحی لازم در این آییننامه به پیشنهاد وزارت کشاورزی و عمران روستایی و تصویب هیأت وزیران انجام خواهد شد.
میرحسین موسوی – نخستوزیر