۱ – مرکز گسترش خدمات تولیدی و عمرانی هر استان (وابسته به استانداری) مسئولیت راهاندازی واحدهای تولیدی نیمه تمام و یا تعطیل شده را به عهده خواهند داشت. برای این منظور مرکز گسترش گروهی از متخصصین را مأمور شناسایی این واحدها در استان مربوط نموده و لیست آنها را با مشخصات کامل (نوع مالکیت، میزان سرمایه لازم برای تکمیل و راهاندازی واحد…) تهیه مینماید.
۲ – مرکز گسترش به مالک و یا مالکین اطلاع میدهد که در عرض دو ماه شروع به راهاندازی واحد تولیدی نماید. شورای عالی مرکز گسترش در موارد استثنایی (نیاز به ورود ماشین آلات از خارج…) میتواند مدت فوقالذکر را افزایش دهد.
۳ – مرکز گسترش حتی الامکان سعی خواهد نمود که به مالک و یا مالکین کمکهای لازم را برای راهاندازی واحد تولیدی بنماید. در صورت عدم آمادگی مالک و یا مالکیت برای راهاندازی واحد تولیدی شورای عالی مرکز گسترش واحد تعطیل شده و یا نیمه تمام را به گروه واجد شرایط که با تشکیل شرکت تعاون علاقمند به راهاندازی و اداره واحد بوده و صلاحیت آنها نیز مورد تأیید باشد واگذار مینماید. مشارکت مالک یا مالکین واحد و کارکنان آن در تشکیل شرکت تعاون و اداره واحد مربوطه از اولویت خاص برخوردار میباشد.
۴ – شورای عالی مرکز گسترش در مواردی که واحد تولیدی دارای شرایط خاص باشد (میزان سرمایهگذاری واحد زیاد بوده و به تعداد کارگر خیلی زیاد احتیاج باشد…) راهاندازی و اداره آن را با نظر وزارت صنایع و معادن به سازمان صنایع ملی شده واگذار مینماید.
۵ – میزان سرمایه صرف شده و به طور کلی بهای این واحدها توسط کارشناسانی که مورد قبول شورای عالی مرکز گسترش و مالک یا مالکین باشند تعیین میگردد و طبق قراردادی که بین مالک یا مالکین و شرکت تعاون تنظیم و منعقد میگردد بعد از بهرهبرداری از واحد به مالک و یا مالکین اصلی و طلبکاران بازپرداخت میگردد.
۶ – در مواردی که دیون واحد تولیدی بیشتر از ارزش آن باشد. میزان مازاد را مالک و یا مالکین طبق موازین قانونی به بستانکاران پرداخت مینماید.
۷ – شرکتهای تعاون که بر اساس این ضوابط تشکیل میگردد کاملاً تابع اساسنامه و مقررات شرکتهای تعاونی موضوع مصوبه ۱۳۰۳ . دال مورخ ۵۸.۱۱.۱۱ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران خواهند بود.