ماده واحده – مواد ۵، ۱۲، ۱۳، ۱۶، و ۱۷ اساسنامه شرکت هواپیمایی ملی ایران مصوب چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۴۷ به شرح زیر اصلاح میگردد:
ماده ۵ – سرمایه شرکت بیست هزار میلیون ریال است که به بیست هزار سهم یک میلیون ریال با نام و غیر قابل انتقال تقسیم گردیده و کلیه آن توسط دولت تعهد که از این مبلغ هفده هزار میلیون ریال پرداخت گردیده است.
ماده ۱۲ – هیأت مدیره شرکت مرکب از پنج عضو اصلی است که به وسیله مجمع عمومی انتخاب میگردد. دو نفر از اعضای اصلی هیأت مدیره از بین کارمندان ثابت شرکت که حداقل دارای ده سال سابقه خدمت در زمینههای مختلف صنعت حمل و نقل هوایی بازرگانی بوده و حسن شهرت داشته باشند انتخاب خواهند شد.اعضای هیأت مدیره برای مدت چهار سال انتخاب میشوند و انتخاب مجدد هر یک از آنان به وسیله مجمع عمومی بلامانع است.
مجمع عمومی ضمناً دو نفر عضو علیالبدل که یک نفر از آنها از بین کارمندان ثابت
شرکت با شرایط مذکور در فوق باشد انتخاب مینماید تا در صورت عزل یا استعفاء و یا
فوت و یا غیبت بیش از سه ماه هر یک از اعضاء اصلی هیأت مدیره عضو علیالبدل به
دعوت هیأت مدیره برای بقیه مدت انجام وظیفه نموده و عضو علیالبدل دیگری از طرف
مجمع انتخاب میشود به طریقی که در هر حال حداقل دو نفر از کارمندان ثابت شرکت در هیأت مدیره عضویت داشته باشد.
ماده ۱۳ – هیأت مدیره در اولین جلسه خود از بین اعضاء اصلی هیأت یک رییس و یک نایب رییس برای هیأت مدیره تعیین مینماید و انتخاب مدیرعامل به عنوان رییس هیأت مدیره بلامانع است.
ماده ۱۶ – وظائف هیأت مدیره عبارت است از:
الف – رسیدگی به بودجه سالانه و پیشنهاد آن به مجمع عمومی
ب – تصویب طرحهای کلی شرکت در حدود مصوبات مجمع عمومی
ج – تصویب اصول مربوط به تعیین نرخهای مخصوص امور هواپیمایی از هر قبیل
د – پیشنهاد تعرفه نرخهای حمل و نقل هوایی به مراجع صلاحیتدار برای تصویب.
ه – پیشنهاد آییننامههای موضوع ماده ۸ قانون تأسیس شرکت هواپیمایی ملی ایران و بهرهبرداری هوایی به مجمع عمومی شرکت.
و – تصویب آییننامهها داخلی شرکت که از طرف مدیر عامل پیشنهاد میشود و تغییر یا اصلاح آنها به استثنای آییننامهها مندرج بند ه.
ز – شور و اتخاذ تصمیم نسبت به پیشنهادهای مدیر عامل در حدود مواد اساسنامه.
ح – اتخاذ تصمیم در مورد گزارش سالانه مدیر عامل و ترازنامه عملیات یک ساله شرکت برای طرح در مجمع عمومی
ط – پیشنهاد افزایش یا کاهش سرمایه شرکت به مجمع عمومی.
ی – پیشنهاد تغییر و اصلاح مواد اساسنامه به مجمع عمومی.
ک – بررسی و تصویب کلیه معاملات منقول و غیر منقول اعم از قطعی و رهنی و معاملات با حق استرداد و اجاره و استیجار و اخذ وام از منابع داخلیو خارجی و قراردادها که در هر یک از موارد فوق مبلغ آن از یک صد میلیون ریال تجاوز نماید.
ماده ۱۷ – یک نفر از اعضای اصلی هیأت مدیره به انتخاب مجمع عمومی و تصویب هیأت وزیران برای مدت چهار سال به عنوان مدیریت عامل شرکت منصوب و دوره مأموریت مدیر عامل از مدت عضویت وی در هیأت مدیره بیشتر نخواهد بود و انتخاب مجدد مدیر عامل بلامانع است.
مدیر عامل بالاترین مرجع امور اجرایی شرکت است که به تنهایی دارای حق امضاء از طرف شرکت میباشد و به طور کلی اداره امور شرکت اعم از عملیات فنی، اداری – مالی و بازرگانی در حدود اساسنامه و آییننامههای مصوبه مربوط به شرکت به عهده او محول است و علاوه بر اختیارات فوق دارای وظائف و اختیارات زیر نیز میباشند.
الف – اجرای مصوبات هیأت مدیره
ب – نمایندگی تامالاختیار شرکت در کلیه مراجع قضایی و غیر قضایی با حق تعیین وکیل و اختیار توکیل و همچنین ارجاع امر به داوری و تعیین داور و حق صلح دعاوی و پیشبینی ارجاع امر به داوری در قراردادها.
ج – انجام کلیه معاملات منقول و غیر منقول اعم از قطعی و رهنی و معاملات با حق استرداد و اجاره و استیجار و هر گونه عملیات بانکی و بازرگانی در داخل و خارج از کشور و عقد قراردادهای لازم که در صورت تجاوز از مبلغ یک صد میلیون ریال موکول به تصویب هیأت مدیره است.